Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    851
    Полнач, слушалки, нешто козметика што користиш, чешел.
    Друго се има, има и четка за заби и паста.

На Tulip023, Anaroz1 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  2. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Леле ти благодарам бескрајно за опширниот одговор и за времето одвоено ❤️✨ Веќе ми е полесно... А за епидурал се чека баш 10 прсти да си отворена или може и порано да ти стават ако побараш? Јас во глобала трпам болка ама некако дека оваа болка ми е непозната и ми создава стрес дополнителен... а вака ако знам дека ке ми стават анестезија кога ќе побарам тогаш помирно ќе спијам

Инаку кај кој доктор се пораѓаше ти?

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.756
    Подолг полнач обавезно, мн се ниско штекерите од креветите во соба. Јас си инав земено ствари за нега на лице и тело за да се осетам убаво после првото туширање со мојата рутина, лабело, слушалки … папучи гумени за во вц, има папучи сма онакви хотелски овие ми беа по практични зс туширање. Се останато има … што и да побараш ќе ти донесат секако

На Tulip023 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.756
    Не епидурал се става порано … на крај кога ќе дојдеш до 10 прсти не ти треба… најболниот дел е од 5 до 10 прсти… на самиот пораѓај на бокс на крај епидуралот го намалуваат за да можеш напонот да го осетиш и да туркаш.

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Е супер топ сега дефинитвно ми е полесно ❤️
    А во однос на бебушот, кај тебе ли е цело време, ти ли го пресоблакаш, цуцла ако треба од таму даваат ли, дали некој дојде да ти покаже како да доиш, да го држиш бебето дс го пресоблакаш итн...?

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.756
    Бебињата во систина ги носат прво сабајле во 7 на подој, сестрите од неонатологија ти го местат и ти објаснуваат како да фати цице, префини и едукативни се, ќе ти покажат пози, најчесто во болница лежечки и останати со седење. Ќе ти обрнат внимание што да внимаваш и како да го поставуваш. Они ги пресоблекуваат, инаку бебето може да ти биде цел ден со тебе, ги зимаат навечер околу 11 за спиење. Има мајки и што сакаат да одморат можеш да ги викнеш да го земат. Во текот на денот ги зимаат за прегледи, за утринска визита, за крвна слика итн. Цуцли им даваат по потреба додека се кај нив иначе секако ад ги хранат бидејќи немаш млеко надојдено доволно први денови.

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.