Немам сеуште мислење, бидејќи сеуште не сум се породила Наскоро ќе имам, 8ми месец сум трудна. Се одлучив за Санте, поради мислења што ги имав прочитано и слушнато за др.Јегени и поради цената во однос на условите што ги нудат. Еве пример ова, ќе го интересира некој ова што ја чита темава?
Има смисла и логика, баш ми е жал што не ја разбираш и што наместо да се оправаш со мене не кажеш нешто корисно. Мислам имаш опција да ми пишеш приватно така да нема потреба да спамираш на темава.
Нa oвaa темa имa рaзлични мислењa oд твoетo. Кaкo штo гледaш пoгoре имa членки нa кoи oсвен ценaтa, третмaнoт и персoнaлoт им е битнo дaли ќе имaaт или ќе немaaт цимеркa. Секoј рaзличнo гo интересирa зaтoa имa и тooooлку стрaни темaвa.
Затоа ставив три точки, да не набројувам се. Се согласувам дека е битно да знаеш дали си со цимерка или не, тоа спаѓа во калви услови нуди самата болница, но нема потреба од искажување желби и преференци. Се надевам ме разбираш која ми е поентата.
А зошто е небитно!? Јас прашував - за мене е непријатно јас на цтг или клизма ми ставаат, а до мене мајка со дете.
А што е битно и како е поврзано со темата тоа што тебе лично ти е непријатно? За некој да одлучи дали приватно или не, во која болница и сл. ќе го интересира дали си имала цимерка, да. Ама нема дали тебе тоа ти смета или не
Абре, жено кај виде дека се расправам? Ај цитирај ме те молам кај прочита расправија во моите постови. Те прашав дали ти пречи што некој си кажува што би сакал. Доаѓаш во темава а пола од нас не те разбравме што сакаш всушност да кажеш. Сите го кажуваме искуството во приватните клиники, а кај виде расправање баш ме интересира, м?
Се споделува мислење. Ако тебе ти е небитно, на друг му е - на пример мене. Се регистрираше на форумов за да контрираш и се расправаш?
Прво не е ок да навредуваш. Второ те молам не ме викај жено, невкусно е. Јас си кажав мислење и веднаш бев нападанападната поради тоа... И премногу е арогантно да пишиваш во името на сите. Поентата ми беше да се насочиме кон квалитетното на форумот, од таа причина ќе го игнорирам секој твој нареден цитат и коментар.
какви рекла казала мубети кога се се ова искуства на жени, велиш те интересирас третманот епа ете го третманот ти ставаат клизма додека маж и на цимерката е у соба сакаш лични искуства епа ете лични искуства од жени кои се породиле приватно бај д веј и те како е битен муабетот за собите и за нивните услови. коа ќе се породиш ќе увидиш сама.
И јас бев во еднокреветна пред пороѓај. Има неколку веднаш после вратата тие се за пред пороѓај и во нив постојано има цтг. Некокупати бев на цтг горе кога долу немаше место. Веројатно им биле полни тие штом си била со цимерка. После пороѓај мене ми беше ок со цимерка.
Бев во двокреветна но сама, немав цимерка, но тие беа собите за веќе породени зашто немаше цтг, ми го донесоа. А после раѓање ме префрлија во собата што е одма до собата со бебињата.. Цимерки две сменив, двете беа супер.. јас па сама не би можела, баш сакав друштво
Мене ми е ок после пораѓај со цимерка, ама не ми иде дур се спремаш. Ај да сте и двете пред пораѓај, ок. Ама едната пред, другата со бебе во рака не ми иде.. или ако е касно навечер, таа спие, а твоето цтг работи ли работи..
@Inna12345 Страна ипол со многу корисни мислења Форумов е и за дружење па покрај споделување искуства убаво е да прочиташ или пишеш мислења, ставови, па и желби, стравови, убавини... Инаку јас си го сакам мм до мене, нејќам цимерка. Последно додека чекав ред за хистероскопија бев во соба со жена што правела лапаро претходниот ден и чекаше да ја пуштат. Неколку саати беа во прашање ама не знам како издржав, цело време збореше, викаше, ми раскажуваше, ме прашуваше... и на крај се изнашприца со некој тежок парфем и си отиде.
Нееее, а каде мешаат така? Во Систина? Нема шанса.. тоа кога ке дојдеш пред раѓање ептен, уклучена на цтг.. тука на лице место проверуваат до кај си, мислам не би мешале така... тука може да пукне водењак, се може да се случи.. па дури и ако си како @Mari* (извини што те мешам, ама златен пример си ми ), да се породиш тука во собата Мислам никаде не би мешале породени и непородени...