колку се доплаќа во систина за еднокреветна? по моја логика прво ќе гледаат нормално бенефит од некоја што плаќа да биде сама во соба по после ако има место тие што се пораѓаат втор,трет пат (што не е во ред) и друга забелешка имам бидејки не сум од скопје јас никогаш нема да ги искористам пола од бенефитите (фитнес,јоги, масажи ни па патронажна сестра ) ама тоа е што е бар кога ќе дојде време се да биде во ред со мене и со бебето на крај тоа е најважно.
Не се доплаќа за еднокреветна соба туку за апартман,скроз е различно. Јас со првото кога се пораѓав бев многу ризичен пациент и докторот што ме породи сам побарал да сум во еднокреветна соба и најблиску до сестрите,ама тоа заради тежината на случајот што бев. Иначе сега во пакетот сите што се пораѓаат втор или трет пат пишува дека им следува таа еднокреветна соба,па ке видиме за недела две ке пишам баш.
На тие по трет пат ако добро се сеќавам, им следува апартман, сигурно и тој ако е слободен Ако се доплаќа за еднокреветна, сигурно ќе ги стават тие што попрво би доплатиле за тоа, отколку другиве што ни следува. Еве една членка кажа дека и за масажите цел месец не и нашле термин. Јас утре ќе ѕвонам да закажам конечно, па ќе кажам дали ми најдоа термин, или е само реклама.
Јас се породив во систина во февруари со второ и сабајлето бев сама во двокреветна соба а вечерта ми донесоа цимерка со објаснување дека немале слободна соба во моментот и штом се ослободи ќе ме преместат за да бидам сама во соба. Тек вечерта пред одење се понудија да ме преместат бидејќи им се ослободила соба ама ми немаше логика за неколку саати што се вика да се преместувам. Така што зависи како ќе ти се погоди.
На муабетот, патронажната нивна што ми дојде беше катастрофа, така да од таа гледна точка не губиш многу. Таа од јане сандански што дојде беше далеку постручна и пофина, оваа од систина прво имаше еден тон парфем, детево цел ден на неа ми мирисаше, збеснав а друго еден тон контрадикторни информации ми даде така да подобро ич да не дојдеше
јас со второ се породив во Систина од почеток до пораѓај прегледи, крвна слика, скриен шеќер итн се таму и на крај пак ме ставија со цимерка ...и Систина не е тоа што беше..
Zdravo Moze li da mi kazete se mislam za vo sistina pomegju dr Gordana Petrovska ili dr Kornelija Trajkova Jas sum vo rana bremenost, no sepak bi sakala ako imate iskustvo koja doktorka da ja odberam za vodenje na cela bremenost, i sakav da prasam okolu plakanjeto kako odi, dali sega na pocetok se ostava avans? ili ? koi se sega cenite? Dali ako od sega ostavam avans ke imam popust na pregledite? Vi blagodaram.
Avans posle 12 nedela se ostava. Barem taka mi kazaa mene. Jas togas ostaviv i vodam cela bremenost vo Sistina. Imas okolu 500 denari popust na pregled. 4900 bese sega mislam 5000 e pregledot. Samo ne sum bila kaj doktorkite, mene me vodi Dr Palcevski. Sega sum 34 nedela
Сто посто е истата, со фул шминка и трепки комплет беше дојдена кај новороденче, и тоа моево два дена претходно беше пуштено од интензивна, баш се пренервирав
Ако се мислиш само меѓу нив две, Гордана Петровска. Бев кај двете на скрининг, Гордана ми остави многу поубав впечаток, попосветено некако, многу постручно, ако сакаш пиши ми порака за да ти кажам подетално искуство со двете. Јас сум кај трета докторка таму, но сепак имав прилика да ги запознаам и нив. Аванс се остава после 12та недела и следува 10% попуст на прегледите од тогаш. Јас оставив мислам во 20та, но секако имав 10% попуст затоа што се имам породено еднаш таму. Цените за породување некој имаше пишано дека ги качиле по 6000 од пакет. Скрининзите чинеа 7750 без попуст, сега не знам дали им е сменета цената. Ехо преглед како што веќе ти кажале, 5000 денари им е последна цена без попуст. Гледам дека од преглед на преглед цената се качува по 100 денари...
Се јави да се пожалиш? Многу непрофесионално е тоа... Уште пред 6 години имаше душа од сестри, и такви малку понезаинтересирани, ама ова е премногу. Првиот пат не ми дојде патронажна од кај нив, ама читајќи ве, ич да не жалам
Еј јас па сакам да ја пофалам патронажната од систина што ми дојде. Кристина се викаше, префина, прегрижлива. Она ме спаси да дојам, го испрати маж ми да купи силиконски зошто и се пожалив дека нејке да фати цице и одма и текна дека на шишето од систина е навикната а не дека немам млеко. Ме соблече ми ги провери градите, ми вика ма како немаш млеко … види како се цврсти полни се ако не ги испразниме ќе почнат грутки. Одма со силиконските почна да влече и благодарение на нејзе денес дојам.
Не се јавив а валда требаше… од другите сестри сум презадоволна, и на оддел а и на интензивна кога лежев со бебуле, посебно тие од интензивна, и посебно една од нив, душа од човек. Ми рекоа да го будам на 3 саати обавезно хранење, пресоблекување се, една од нив дојде и ми вика јас во 2 (ноќта) ќе го земам, ти ќе спиеш до 6, не е само како робот нон стоп, мора да одмориш. Се најдобро во животот и посакувам и ја помислувам редовно
Дефинитивно не ќе да била истата ниту гради ми провери ни ништо, мислам не се викаше Кристина мојава, не можам да се сетам на име. Знам таа од Јане беше Славица, ептен срце жена, и пријатна и стручна
Исто, и јас си имав една омилена тогаш, а за жал не успеав на име да ја запамтам, ама по лик сигурно ќе ја познаам. Ништо чудно истата да е што ја кажуваш и ти, толку внимателна, нежна, толку да се посвети на мајката баш кога најмногу и треба тоа...камо сите да се како неа.
Zdravo iskustvo od carski poragaj vo Re Medika kaj Dr.Simonida Kotlarova?Treba da se poragam za 3meseci pa sakam kaj nejze carski.