Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.954
    Допаѓања:
    178.815
    Ах бре мајка
    Јас коа се породив частевме од доктори до портири.Буквално :)
    Полн гепек пиење и благо имаше.
    Никој од персоналот каде се пораѓав не остана незаблажен и ненапиен:)
    После тоа частевме и во другата болница, онаму каде правев ивф.

Зборот ми е , ќешки за "вакви" работи само да ги частеме вработените у здравство :)

На DolceVita3, Cvetce_, H.VAGA и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    446
    И јас бев со истиов став пред да се породам, некако не ми резонираше да платиш толку пари па и да частиш. Ама откако се породив и добив најдобар можен третман плус ми го спасија бебето што се роди со дијагноза и го излечија скроз, и те како ни беше до частење секој што стигнавме. Ти го гледаш од гледна точка на мито а најчесто е од среќа и благодарност. Јас до крајот на животот ќе им бидам благодарна на докторите што ми го спасија бебето а и на секоја сестра за човечкиот и пријателски однос што во тие моменти премногу ми значеше. Да, си викаш тоа им е работа ама и во државниве институции тоа им е работа па ретко каде е така.

На Ladyme, dummy, olly14 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    1.473
    Јас му однесов на докторот, не беше ништо спектакуларно и којзнае што ама сакав зошто благодарение на тој човек јас истуркав цела бременост и добив бебе. За жал првата бременост ја водев на друго место и немав таков третман, грижа и посветеност и заврши како што се заврши. Затоа на овој докторот за ова бебе до мене вечно ќе му бидам благодарна. И да, знам дека којзнае колку зима плата и не не ми беше битно зошто станав мајка.

Кај тебе реплицирав по грешка :D

На Skyler81, Thinkerbell., olly14 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    6.358
    и јас сакав да почастам, маж ми имаше купено бајадера за сестрите кога дојде да не земе и плус за докторката, ама на врата доле го виделе со кесата и му рекле дека не смее да се внесува... и остана така, во Систина се породив иначе. секако добив добар третман, мерак ни беше

На Autumn05 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  5. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    3.660
    Јас двата пати што се породив во Систина на сестрите на излегување им оставив благо, а на докторот кога бев на преглед после 40 дена му дадов подарок. Од мерак им дадов, не за третман, едноставно така сакав да си почастам.

На Mimmi39, Skyler81, Autumn05 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.311
    Допаѓања:
    4.802
    Во Систина не дозволуваат да се внесат подароци (пијалак, цвеќе....) ни за доктор, ни за сестри, ниту па за пациентки. Се остава долу на пултот. Како сте успеале да внесете, секоја чест. Штом има такво правило, треба да се почитува, и од пациенти и од персонал, барем тоа е моето мислење.
    Ни на крај памет не ми беше да честам сестри после породувањето, бидејќи знаев дека не дозволуваат да се внесуваат подароци. Но, на ивф-докторот и неговата сестра кои ми ја водеа бременоста, а и одев таму скоро 2 години, им однесов подароци кои можеа да се стават во ташна, мали подароци кои не беа храна/пијалок, и тоа на прегледот после 1 месец од породувањето. Сето тоа од мерак, од голема благодарност за успешната бременост и нивниот пријателски однос.

Последна измена: 24 јули 2025
    На mari30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    558
    Може да се остават, јас дадов на сестрите бомбоњера и на докторот пијалок и бомбоњера.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    4.801
    Јас сега на прегледот по 40денови и однесов на докторката што ми ја водеше бременоста во Систина… иако друга ме породи во склоп на околности … ама преблагодарна сум и за се што направи за мене изминативе 2години да си ја имам ќерка ми :l: никој ништо не ми рече на влез со спакуван поклон со се 8)

На Ladyme, nice-girl, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    517
    Хаха, баш така

10. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    517
    Џабе им е, кој бил таму знае дека и воздухот ќе ти го наплатат, човечност не е да бидст лицемерни додека да ти ги земат парите, пробај да добиеш обична консултација во бременоста а без да отидеш да ти земат 6000 зс 2 минути, нема шанси! Органџиски

11. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.311
    Допаѓања:
    4.802
    Два пати ме сопреле на влез и ми рекле да оставам тоа што носам на пултот. :( Преглупо ми беше да оставам ливче со моето име, за да знаел докторот од кого е подарокот.....еднаш оставив така, и никогаш повеќе.

12. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    558
    Можеби па нас ни се посреќило тогаш не знам што да кажам. А и ги донесоа тогаш кога излегувавме од болница па имаше и други кеси можеби затоа не ни кажале ништо.

13. JasminaKK

JasminaKK Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    44
    Здраво женски, иако имам завршено со бремености и породувања :), сепак околу мене имам блиски кои се пред породување и со дилеми каде што да се породат. па ете помогнав околу прашања за цени, услови и пакети за породување. За мојата блиска другарка од Велес, се јавивме во Органџиски - Штип...Катастрофа....прво се јавуваме да прашаме цена за породување..кажуваат....и втората работа беше АКО НЕ СТЕ ДОШЛЕ, првиот преглед мора да биде кај СТОЈАН; ВАНЧО или ВЕРИЦА Органџиски..Мислам, во ред е семејниов бизнис!!! ...Мојата другарка сакаше да оди кај друг доктор од кај нив- имаше препорака, но ОВА дека мора кај нив да биде првиот преглед. од старт е одбивно!!!!

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    2.888
    Јас се породив таму без воопшто да отидам на преглед. Бев на преглед после 6 недели и кога закажував ме прашаа кај кој доктор сакам. Нормално бев кај тој што ме породи.
    Инаку, иако е приватно и се плаќа дебело, пак те гледаат со други очи ако имаш барем еден познат кај нив.

15. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    1.737
    И јас мислев така. Но, кај мене не се покажа исто.
    Сакав да продолжам и оваа бременост кај истата што ме породи со син ми. Првото одење оваа бременост се сретнав со пријателка таму која е вработена на повисока функција да се видиме на кратко, па еве бев приморана да ја сменам.
    Сега одам кај друга што ниту ме знае од претходно, ниту знае дека имам некој познат таму, па пофина е со мене, и попосветена, подостапна...

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    2.888
    Не знам, моето искуство е такво. Јас сум генерално задоволна како постапија, пишував и претходно.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    12
    Zdravo , sakam da prasham dali nekoj se poragjal vo Zan Mitrev i dali moze da spodeli iskustvo od ginekolozi i usluga?
    Prirodno sakam no sekoe iskustvo mi e dobredojdeno pa i za carski makar. Blagodaram mnogu :)

18. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    2.021
    Ако некој не почасти доктори, не се радувал за детето (facepalm) Малку осет да се има со коментариве не е лошо.
    Разбирам да почастиш на крај ако си задоволен од третманот, ама би почастила ако сум задоволна од професионалноста на персоналот, нема врска тоа со радоста за детето. Сите сме различни, и менталитетот тука ни е таков кај повеќето луѓе сеуште ама безврска е да му кажеш на некој дека не се радувал за детето.
    Исто како муабетот дека ако не се прави фешта кога ке се роди детето не се радуваат за него.:smirk:

На bgirl6666, Feniksgirl, mari30 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    14.193
    Samo vie ste se raduvale, i toa so castenje go iskazuvate 8)
    Koj saka neka casti, no nikako ne e zadolzitelno. I nie sto ne sme castele se raduvavme tie denovi.
    I castenjeto e eden vid mito.

На mari30, Aschenputtel и dummy им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.954
    Допаѓања:
    178.815
    Е видиш јас лично така се радувам. Частам коа имам поводи , така славам .
    Не само за дете .
    Никаде не напишав дека е задолжително и дека ако ти не частиш не си го сакаш детето.

Не разбирам каков вид на мито е тоа

На H.VAGA, Skyler81 и olly14 им се допаѓа ова.