На секоја тема мора некој лично нешто да си сфати, никој никаде не пиша дека тие што не частат не се радуваат за детето, ниту пак дека е задолжително частењето, стварно ептен си ги испревртувате работите. Што и да правите треба да го правите од срце, ако не ви се части не частете, никој не ви стави пиштол на глава дека мора да частите.
Кој што сака нека прави, ама денес ти ќе частиш утре сестрите ќе очекуваат дека и таа треба да части. Така со частење се почнува па се стига до мито. Продолжете така и приватните ќе ги направите како државните. Да невино се почнува ама знаеме како продолжува. И не сте вие проблемот проблемот е што е дозволено частењето. Треба да постојат правила затоа што не секој знае правилно да расуди што е најдобро за себе и за општеството. Така викаат и тие што частат инспектори во дуќан што ќе им влезат.
Скроз си во право истиот став го имам и јас. Сега си го враќам назад филмот и изгледа на мене и мм последни ни ја донесоа ќерката на испис од Систина (после чекање од 2 саати и бебе гладно ни урлаше во кола не ми оставија простор да ја надојам) највероватно бидејќи немавме ништо почастено. Значи со частење добиваш поинаков третман дури и ако е на испис. Да напоменам за цимерката што наслушнав дека нејзините почастија уште првиот ден, дел од сестрите и посветуваа повеќе внимание таму - особено за доење. Имаше ситуација каде мене не ми ни ја донесоа малата требаше 2 пати да барам а неа со објаснување со се како да фати града бебето. Мене после чекањето само ми ја тупна во раце без помош како да ја наместам.
Како те испуштиле со гладно бебе? На моето во Плодност му дадоа непосредно пред тргнување дома, сеуште немав доволно млеко за да го надојам. На тема частење, ја почастив благо докторката што ме водеше и породи. Добив одличен третман од сестрите, посветени беа за доење и за што и да било и така очекувам да биде во приватна болница без да давам 1000ка во џеб.
Ne znam kako im promaknalo da vnesat koga bash sega go prashav mm mi vika ne ne me proveruvaa shto nosam. Bash od takvite shto chastat sestrite davaat prednost na niv i oni ochekuvaat i drugi da chastat. Daj ne ja prajte sistina drzhavna. A sestrite vo sistina bogami ne ni bea za chastenje ama aj vo druga prilika poso timot shto me porodi bese zlaten.
Е ајде де како не знам. Јас имав млеко ми надојде претходниот ден ама помина многу време од кога ја надоив до кога ми ја донесоа за испис, до толку да морав во кола на паркинг да ја дојам за да се смири