На секоја тема мора некој лично нешто да си сфати, никој никаде не пиша дека тие што не частат не се радуваат за детето, ниту пак дека е задолжително частењето, стварно ептен си ги испревртувате работите. Што и да правите треба да го правите од срце, ако не ви се части не частете, никој не ви стави пиштол на глава дека мора да частите.
Кој што сака нека прави, ама денес ти ќе частиш утре сестрите ќе очекуваат дека и таа треба да части. Така со частење се почнува па се стига до мито. Продолжете така и приватните ќе ги направите како државните. Да невино се почнува ама знаеме како продолжува. И не сте вие проблемот проблемот е што е дозволено частењето. Треба да постојат правила затоа што не секој знае правилно да расуди што е најдобро за себе и за општеството. Така викаат и тие што частат инспектори во дуќан што ќе им влезат.
Скроз си во право истиот став го имам и јас. Сега си го враќам назад филмот и изгледа на мене и мм последни ни ја донесоа ќерката на испис од Систина (после чекање од 2 саати и бебе гладно ни урлаше во кола не ми оставија простор да ја надојам) највероватно бидејќи немавме ништо почастено. Значи со частење добиваш поинаков третман дури и ако е на испис. Да напоменам за цимерката што наслушнав дека нејзините почастија уште првиот ден, дел од сестрите и посветуваа повеќе внимание таму - особено за доење. Имаше ситуација каде мене не ми ни ја донесоа малата требаше 2 пати да барам а неа со објаснување со се како да фати града бебето. Мене после чекањето само ми ја тупна во раце без помош како да ја наместам.
Како те испуштиле со гладно бебе? На моето во Плодност му дадоа непосредно пред тргнување дома, сеуште немав доволно млеко за да го надојам. На тема частење, ја почастив благо докторката што ме водеше и породи. Добив одличен третман од сестрите, посветени беа за доење и за што и да било и така очекувам да биде во приватна болница без да давам 1000ка во џеб.
Ne znam kako im promaknalo da vnesat koga bash sega go prashav mm mi vika ne ne me proveruvaa shto nosam. Bash od takvite shto chastat sestrite davaat prednost na niv i oni ochekuvaat i drugi da chastat. Daj ne ja prajte sistina drzhavna. A sestrite vo sistina bogami ne ni bea za chastenje ama aj vo druga prilika poso timot shto me porodi bese zlaten.
Е ајде де како не знам. Јас имав млеко ми надојде претходниот ден ама помина многу време од кога ја надоив до кога ми ја донесоа за испис, до толку да морав во кола на паркинг да ја дојам за да се смири
Jas nemav pocasteno pa mi posvetija vnimanie sestrite vo Sistina epten, za doenje i za se propratno. Mleko mi nadojde za dva dena. Pred da si odime ostaviv edno Mercy za site i tolku.
Zezash? Kako ne e mito castenjeto? Taka personalot si ceka od sekoja rodilka castenje, taka se pocnuva. Casti si i na drugi oddeli sto kje te pregledaat, za uslugata de. Vie si gi ucite, pa ushte gordelivi za toa.
Да ви пишам тазе од Систина уште сум тука,втор пораѓај тука,во еднокреветна соба се како што си беше ветено
Глупости зборувате, јас си имав супер однос од сестрите тие од кај знаат дали нешто ќе им дадеш или не кога на поаѓање им оставивме едни чоколадни бомбони.
Во приватните на таа пара шо ја земаат уште за частење се. Добар ден да му речиш ојдоја 2500 денари минимум.
Искрено не верувам дека им дошло до бонбоњера на сестрите од систина супер плати имаат … ако се почасти се части од среќа дека ти се родило дете па сакаш цел свет да го частиш … за тој пример се прават и мекици, радоста е голема и сакаш да ја споделиш … иначе на сестрите од систина за атлантис бонбоњера не им е дојдено со сигурност ниту па некој ќе се осиромаши ако однесе од срце било што. За државниве не знам … таму е друга ситуација и со плати
Јас се водам по тоа дека ако плаќам за нешто, нема никаква потреба од частење. Не частев, мм донесе на сестрите бонбони, сестрата не сакаше да ги земе. Буквално ја молеше мм да ги земе. На детето и двајцата му се радуваме инаку.
цело време се вртите во круг со муабетот. @Baby warrior скроз е во право, сигурно на никој не му е дојдено до бомбоњерата, не битно дали била атлантис, мерси и сл. на државно е друга песна, таму се частат пари во плико, мона ташни и сл. за подобар третман, не се части бајадера... знам од блиски луѓе еден куп примери. иначе работам таква работа кај шо луѓето ми носат често бомбоњери и/ или пијалак, сите си плаќаат и го добиваат истиот третман, но ете има луѓе шо се задоволни од услугата и им е мерак да ти донесат нешто, искрено мене не ми менува дали некој ќе ми дојде со бомбоњера или пијалак, со сите сум истата.
Благо е сосема океј да се почасти, секаде благо се части за убави работи и тоа е сосема океј. Ама тука се спомнуваа скапи подароци, накит и не знам шо, мислам секој за себе си знае ама после немој да се жалиме кога ќе слушаме секој ден за мито и како државата ни е отидена у к...ц
Види ангел, како прво не планирам да раѓам уште 5-6 пати , т.е на планирам ни уште половин пат, завршив јас со раѓање . Персоналот веќе ни очи ќе ми види ни глас ќе ми чуе Ние си частивме од коа се роди детето, на одење . Не частив за "услугата " , частев во иста мера како што ги почастив тие на пумпата коа тргнавме накај дома . Застанавме да ставиме нафта ,мајка ми и маж ми беа у кола, мајка ми му даваше адд,јас на пумпата шмркнав едно кафе од нога ( страшно ми се пушеше) . Е тие на пумпата ги "подмитив" . Им кажав частам кафе и сок цела смена само и само ОДМА да ми направете едно кафе. Тродневно бебе имам у колата им викам, а мене страшно ми се пие кафе и ми се пуши. И така Како што беше 01.01 и сите мамурни од НГ да видиш што убаво им легна кафето Подобјаснив за ти доловам зашо не го рачунам мито частењето, а тоа што си ме нарекла горделива не можам да сконтам у кој контекст е кажано . Генерално сум горделива . На самата себе
Значи пак сте почастиле. И зашо нагласувате дека сите им се радувате на бебињата и многу ги сакате? По што сконтавте дека ,конкретно јас, кажав нешто за да се почувствувате дека вие што не сте частеле У БОЛНИЦА не сте радувале ?