Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    1.237
    Како имате енергија и време 3 дена за частењето да зборите :D
    Ок е да се однесе благце, ок е и да не се однесе. Сите еднакво се радуваме и си ги сакаме бебињата и не значи дека ако не почастите дека не сте задоволни од услугатс. Некои луѓе имаат мерак да си почастат, некои сметаат дека е мито ете.
    Јас првиот пат не однесов ништо, сега однесов 3 бонбоњери кај сестрите пошо се скапаа од работа тие денови беше ненормална гужва и ми беше мерак.

На Elliana, CupcakeMuse, LiquidLuna и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    3.200
    После системот е крив, а ние го создадовме и еве го одржуваме системот таков каков што е. Частењето е непотребно и не е мерило на тоа колку некој е задоволен и среќен. Непотребно е колку што е непотребно и во други институции, социјално, општини и слично. Никако да мрднеме со колективната свест и менталитетот за жал.

На NikoNiko, Feniksgirl, La-loca и 7 други им се допаѓа ова.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    4.532
    Во понеделникот кога ми закажаа прием за четврток отидов уште одма и им кажав и таа од шалтерот рече одма ке запише и после кога отидов на прием одма соба обезбедено еднокреветна се што треба.

На Puffy2019 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  4. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    590
    Јас не ни знаев што ме следува за втор пораѓај, голема разлика ми се децата. Самите ме сместија во еднокреветна и ми кажаа дека има свечена вечера :D ова лани летото.

На Anaroz1, Puffy2019 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  5. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    2.795
    Па не частев јас. Ниту му реков да донесе. На тие пари што ги дадов не планирав да частам затоа што некој си ја сработил работата за која зема плата. И јас работам и ме плаќаат за тоа што сум го сработила, не очекувам некој да ме части. И искрено, не ни приметив дали ти си пишала или некоја друга. Јас не частев, мм частеше. Затоа пишав дека исто му се радуваме на детето.

6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.044
    Значи маж ти е тој кој никако да мрдне со менталитетот и колективната свест , за жал , што би рекле погоре :)

Он топик
    За другарка прашувам.
    Колку кошта моментално царски во Плодност ? И дали може да се бира доктор кој сакаш да те пораѓа , ама прво да се обидеш природно

7. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    56
    Se ubavo sho imate merak da pochastite, toa nikoj ne go spori. Megjutoa toa ne znachi deka vashiot “merak” e opshtestveno korekten i pravilen. Taka se ragja mitoto i korupcijata. Izbegavme od drzavna bash poradi toa i sega istoto se pravi na privatni kliniki kade uslugata chini iljadnici evra.

На NikoNiko, dummy, Madi и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.504
    Допаѓања:
    32.880
    Мито нели се даваше однапред?
    Како би било подмитување мојата бомбоњера ако ја дадам на врата пред да си одам дома?
    И зошто некој би очекувал дека таа после мене истото ќе го направи?

Нишо не сфатив од муабетиве и поентирањево а 3 дена истото го зборите. Како да ги измешавте поимите Мито и Частење од мерак отпосле

И кој побогу кажа дека ако не частиш не се радуваш на детето шо ви е :rofl::rofl:

И пред да ме затепате, на ГАК сум породена јас. Денар не сум дала, вино однесов после 6 недели на контролата на докторката шо ме трпеше само :lol:
    Дааа, да. За тоа зима плата, јасно е. Ама човечкото у мене и беше благодарна. :sun:
    На крај кравите ние цела зграда ја частевме со благце ко се роди ќере. Сигурно не го подмитувам комшијата електричар со тоа :wasntme:

На Didi***, Sunrise!!!, fragaria и 10 други им се допаѓа ова.
  9. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    6.584
    А овие во странство што се пораѓаат не се радуваат што им се родило дете. Нив не им иде сите да ги частат? Епа не смеат….Правила и прописи-менталитет:D

На dummy, Madi, mari30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.549
    Пресмешни сте, 300 денара бомбоњера што ќе дадете, човек ќе помисли богатството си го дадовте, пукнал некој за вашето кафе и бомбоњера од 300 ден, аман.

На Amelia., Алек***, DolceVita3 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    3.200
    Почнав ова да го пишувам и те прочитав. Браво. Н3ма ни да мрднеме напред со ваков менталитет.
    И тука пишува во клиниките да не се носи и нормално повеќето не почитуваат и носат поклони и частат. Во Германија или Швајцарија ако пишува да не се носи секако дека нема да однесат, зошто таму се почитуваат правила а тука не. И после државата и системот се криви а ние не.
    Кажаа на страна 611.

На Трагедијаупмм, dummy и La-loca им се допаѓа ова.
  12. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    4.177
    И во странство може да се почасти, не е забрането. Во Германија конкретно. На многу места има лимит до колку пари може да се почасти. Јас кога го родив првото на бабицата што ме породи и оставив ликер со бонбоњера и мала честитка за благодарност, на сестрите маж ми им оставу исто една кутија со некои колачиња да се почастат. Сега со ова, се да биде добро, планирам да им пуштам во касичката за кафе 15-20 евра. Не гледам ништо лошо во тоа.

На Amelia., Sunrise!!!, Puffy2019 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.634
    Хахаха истото го пишав погоре … се преоптеретија со бонбоњерава како да ќе капарисуваат стан на хаклидики за докторот

На Amelia., Sunrise!!!, Puffy2019 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    981
    аман бе луѓе ... не е морално но на крајот на денот од нас зависи дали јас,ти или трајко, петко ќе реши да остави и да почасти сок,благо на шалтер за сестрите и за докторот.Приватна болница одбираш поради третманот што треба а не го добиваш на државно а плаќаш цел живот. Така да мое е дали ќе одлучам кога ќе се породам дали ќе почастам или не сигурно и да не оставам нема да ме стават на црна листа ;).

некој спомна дека даваат картичка за кафетерија ,не ми дадоа мене кога плаќав аванс дали утре кога ќе одам да си барам од шалтер.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.481
    Допаѓања:
    5.835
    мислам веќе сме и офф топик...

и мене ме интересира за картичката, кога ја даваат шо како. имам уплатено аванс нишо не ми дадоа

Последна измена: 27 јули 2025
    На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    981
    сме офф топик како слеп за стап 8)
    некој да не упати за картичкава заедно со @Anaroz1

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.549
    И мене ми немаат дадено картичка, не ни знаев за тоа за да прашам.

На KittyT му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    308
    Јас ја земав после две недели откако уплатив аванс доле на влез од десна страна, мислам дека на крај таму и се плаќа. Прашајте дали ви е готова таму или кај сестрите на шалтер. Ова беше пред два ипол месеци, не верувам да е сменето.

На nice-girl и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.481
    Допаѓања:
    5.835
    фала :hug:

На nice-girl и Ariel.20 им се допаѓа ова.
  20. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.634
    Картичката ја изработуваат недела две по уплата на авансот. Се подига кај тетката во просторијата за наплата одма десно од влезот 8) имаме попуст во сушико, салваторе и кафетеријата во систина

На Puffy2019, nice-girl и Anaroz1 им се допаѓа ова.