А да си ми жива. Веројатно има и Германци кои го практикуваат ова , така?! Ним да испадне дека ние Балканците пробуваме да им го срушиме системот Со лесно Марге , да си имаш најубав и најлесен пораѓај
Апсолутно, тука се работи за благодарност, точно дека им е тоа работа, ама сепак. Мислам мајка ми не била толку нежна со мене и не ме галела и гушкала, како бабицата што ме породи. И до небо сум и благодарна за целиот пораѓај, бидејќи го претвори тоа во нешто прекрасно и посебно, а не трауматично и болно, а реално можеше да не се замара многу. И од срце сакав да и оставам нешто, да знае дека ете за мене во тие моменти она направи навистина многу, иако пак ќе кажам, тоа и е работа. Фала
И мене ме интересира ова имаше некоја членка погоре пишано искуство но би било убаво да се чујат повеќе
Kolku nokjevanja se fakjaat vo remedika so priroden poragjaj 2 nokjevanja 3 dena ako dobro razbiram ?
Треба да се пораѓам во Систина царски после 10 август. Прво дете. Сакам да прашам кога ќе се породам дали носам од тие мрежести гаќи со влошка да знам што да купувам. И дали уште е тоа таму дека само полнач и за лична хигиена ми треба.
Да, уште само тоа ти треба мрежасти гаќи и улошки има таму, не треба да носиш. А за дома можеш да си купиш некое пакување да имаш за почеток па ќе видиш колку време ќе ти требаат понатаму.
Само полнач со долг кабел и лична хигиена. Четка за заби и паста имаш таму, можеш и да не носиш тоа. Мрежасти гаќи исто немаш потреба има цело време во тоалетот. Јас носев креми за лице и гел, вазелин и влажни марамици.
денес на прво цтг во Систина 37 ма недела, капар имам оставено и цела бременост ја водам таму, втора по ред. ми наплаќаат преглед, прашувам зошто, цтг било вклучено, ама ехото се плаќало многу се изнервирав се мислам утре да се јавам да се расправам.
Мислам дека во првата бременост докторката не ми правеше ехо со секое цтг, но и да требаше да направи ехо им кажуваше дека не е за наплата. Баш вчера бев на преглед (кај друга докторка одам сега), и самата ми рече ова е последен преглед што го плаќате (34та недела сум), од наредно не се наплатува... Мислам дека ако им е правилото ехо да се плаќа, тогаш докторката не им јавила дека не е за наплата.
Јас минатата недела правев прво ЦТГ и ехо ме гледаа не ми наплатија. Ми наплатија само за брис што ми земаа, ама сама сакав таму да правам тоа не е вклучено во пакетот.