За сега задоволна. Ја запознав втор пат кога бев на дежурен и оттогаш ми остави многу добар впечаток. После тој преглед бев во голема дилема што да правам, и се одлучив да се префрлам кај неа, и не се каам. Многу посветена, онака скроз ме опушта кога одам на преглед. Дури и на одмор кога беше ми одговори веднаш на порака, иако не беше нешто итно. Се надевам се ќе си остане до крај како што треба
фала ти многу, ќе одам кај нејзе тогаш, па ако не се врати мојава докторка може и она ќе ме породи. здравје не знаеме кога ќе реши да искача женската
Нема на што. Ако ја запознаеш, ќе сфатиш за што ти зборам Што и да одлучи женската, само лесно и добро да поминете
Јас пред две години,таму ја следам бременоста сега сум бремена 31 недела сум и мене ме интересира некој поскоро што се пораѓал да сподели искуство
Здраво, некоја да сподели искуство за природен пораѓај во Штип кај Органџиски? Поопширно ако може за се доктор, сестри, персонал, што треба да носам што даваат таму итн...Ви благодарам
Женски здраво, вчера бев на прво цтг и ехо во систина, 36+2 и имам оставено капар уште во јули, ама ми наплатија за се, ми вика таа за цтг и ехо ПО 36та недела не се наплаќало... како може така ја сиротата мислев дека од 36та не се наплаќа
Како вака...36+2 е веќе полна 36та недела, да не речам веќе 37ма, не ги разбирам што им е финтава. @Anaroz1, ја праша докторката?
јас сум полна 37ма, не е до тоа, нас ни рече таа, цтг не се плаќа, а ехо се плаќа и пишав денес да и ми вратила понатаму не се наплаќаат ни цтг ни ехо, не знаев шо да и вратам на тоа понатаму
Можат да се вадат секако, на флаерот пишува бесплатно ЦТГ по 36та недела, ама само ЦТГ, значи ако сака може да ти го наплати и ехото, што не е фер во никој случај, така начекале.
Да, па затоа и кажав на Анароз1 дека колку што се сеќавам, докторката најавува дали ќе се наплаќа ехо или не. Но, еве и кај друга членка наплатиле, и тоа и за цтг и за ехо...навистина нема смисла. Сега го гледам каталогот со пакети за породување, навистина пишува Бесплатна кардиотокографија (цтг) по 36 недела, што значи од 37ма недела натаму не ја наплатуваат...
Ма мене и ЦТГ ми наплатија лани со првата бременост по 36та недела. Мојот доктор беше на одмор и бев кај друг и им кажувам на шалтер нели тука ќе се пораѓам и ми викаат тоа важи само за тие што од почеток водат бременост тука. По разговор со другарки и читајќи тука сфатив дека само мене не изиграле. Како малку пари да земаат само измислуваат нешто.
Се зависи од докторот. Јас цела бременост ја водев во Систина од 12та недела и не знам колку прегледи не ми наплатија и пред 36та недела. Со оглед на тоа што бев и без приватно здравствено осигурување ова и те како ми значеше.
Те разбирам, јас сум без приватно здравствено и овој пат одам од 12 недела таму, но за жал ја немав таа среќа како тебе Значи читајќи ги коментариве навистина прават како докторот ќе одлучи. @Sunrise!!! не знам дали смениле некоја политика, јас се сеќавам првиот пат, пред 6 години, бременоста цела ја водев кај матичен, и од 36та почнав кај докторката што требаше да ме породи и не ми се наплатија ниту за цтг ниту за ехо... Јас на цтг треба да почнам од 11-ти натаму, така што ќе видам како ќе постапат со мене.