Јас сум таму уште прњд 9 години кога имаа доктори да избереш педијатар анестезиолог…сега анестезиолог викаат на повик незнам од каде доаѓа за педијатар да не правам муабет со второто дете кога се породив не ни дојде Др Елма работи само до 15часот. Порано имаше дежурни доктори искусни. Кога се породив беше Ненад и Олгица ниту еден од нив не ми ја виде раната само те прашаат како си и си одат. Не е само да ме породи битна е после тоа грижата
Тука си во право грижата после тоа е многу битна и за мајката и за детето незнам никој не споделува најтазе искуство и јас за таму се мислам систима и ремедика ептен се напунпани со цени имам најтаже искуство од другарка за систина едвај ја погодиле за епидурална исто се жалеше на сестрите нз ваљда како ќе ти се погоди секаде
Незнам и јас се мислам не ми е сеедно таму толку време одам ке видам што ќе се решам.Ти која недела си?
Имам време ја 25 недела сум со првото сум во државна ама несакам таму веќе мислам штом веќе си им дала доверба да ти ја следат бременост не треба да се плашиш
Кажав дека ќе споделам искуство. Прво цтг оваа бременост денес во Систина, 36+2 и направено ехо, не ми наплатија ништо. Дефинитивно е до докторот.
Мајки, влегувам во 8ми месец, бев одлучена за Систина но сега се двоумам многу, слушнав неколку муабети дека пораѓањата ги форсираат на царски, дури и да можеш природно..Бидејќи е операција и повеќе пари земаат, и докторите имаат процент од секоја плус операција. Дали има некоја искуство да сподели
Не е точно,јас ги премолив царски да ме носат не ме регистрираа не ми фати епидуралот мислев нема да издржам
dali moze iskustvo od remedika za poragjaj da spodelite dokolku imate? okolu grizata , koj doktor e dobar bidejki veke vleguvam vo 35ta nedela a seuste nemam odluceno sakam da doznaam nekoe iskustvo plus blagodaram
Потполно разбирам. Со првото сум породена на држвано, нема да пишам каде, ама хорор поминав. И затоа сега разгледувам опции. Ама 140-170 илјади не ми се дава за 3-4 дена престој. Па во all inclusive hotel помалку ќе ме кошта...
Кој се дрзнува да шири вакви дезинформации?? Какви се тие муабети и од кого е многу битно, од искуство или од некој што немаат попаметна работа па вртат трач муабети на кафе.
All inclusive престој и породување во приватнa болница се две скроз различни работи и не се за споредување ама никако. Јас ич не жалам што ги потрошив парите за породување, посекако немаше да ги заштедам и да одам во all inclusive.
Незнам не го споредував со ништо, и не ги жалам да ги дадам. Само да се осеќав добро и згрижено а не да се плашам од инфекција и дојдов дома сама потпишав. Да ги молам да ми залепат рана или сошијат кога веќе направиле пропуст. Многу многу стрес, тело и кожа памти. Камо да избегнев. Луѓе ајфони купуваат, одмори тераат со кредити, би зела кредит, ма да собирав пари за во ремедика ама решена бев и да рефинансирам кредит. Може се 5 дена ама тешки и долги ако не си добро згрижен, баш кога си беспомошен и ранлив. Со рана што крвари и изваден катетер вечерта во 1 по полноќ, станав ми се врти одма во кревет и дека пиев течности и викам леле како ќе станам за во вц не ми го вади катетерот до сабајле ( секако бебе ми беше на интезивна) , вика е де ќе те станат. Викав, Никој не дојде до 9 сат утрото визита кога беше. Солзи, сум плачела, болка и надуен стомакот за мочање. Ма дај и ќе жалам мн пари биле. Има и ремедика и жан митрев опции разгледај.
Секој дава различен приоритет, за жал кај нас повеќето се ете така како што кажуваш, за Ајфон би дале, за скапа кола би дале, за било што со кое "ќе се покажат" би дале, но за здравје не. Не им се мешам, но не е ни долично да се коментира како ние што одиме по приватни болници имаме "вишок пари", тие коментари ги имам за жал и од блиски луѓе. Не, немаме вишок пари, туку сме изгорени од одвратно и крајно нечовечно однесување на медицински персонал кон пациенти (секоја чест на исклучоците). Тие трауми се носат цел живот. Ми се вратија слики во глава, за една претешка вечер, за нешто што вечно ќе боли @Ladyme , за се што помина.
Мислам имам пишано, да не се повторувам за исходот од раѓањето. Молев за царски, не сакав да сум свесна и да гледам, колку доктори се сменија додека бев, не прифати никој. Не е точна шпекулацијата дека гледаат да наметнат царски. Вреди секој денар даден за Систина, само тоа можам да го кажам. Доаѓаа да ме гледаат и кога немав ѕвонето, за раце ме држеа ме милуваа како мало дете. И сестри и доктори и болничарки. Ми помогнаа да го преживеам најцрниот момент од мојот живот.
Kaj koj doktor si ? Ne mi e jasno kako na edni naplakjaat na drugi ne... imam jas uste vreme ama da znam sto me ceka