Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Zakica88

Zakica88 Активен член

Јас сум таму уште прњд 9 години кога имаа доктори да избереш педијатар анестезиолог…сега анестезиолог викаат на повик незнам од каде доаѓа за педијатар да не правам муабет со второто дете кога се породив не ни дојде Др Елма работи само до 15часот. Порано имаше дежурни доктори искусни. Кога се породив беше Ненад и Олгица ниту еден од нив не ми ја виде раната само те прашаат како си и си одат. Не е само да ме породи битна е после тоа грижата

Puffy2019 likes this.
  2. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Тука си во право грижата после тоа е многу битна и за мајката и за детето незнам никој не споделува најтазе искуство и јас за таму се мислам систима и ремедика ептен се напунпани со цени имам најтаже искуство од другарка за систина едвај ја погодиле за епидурална исто се жалеше на сестрите нз ваљда како ќе ти се погоди секаде

3. Zakica88

Zakica88 Активен член

Незнам и јас се мислам не ми е сеедно таму толку време одам ке видам што ќе се решам.Ти која недела си?

4. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Имам време ја 25 недела сум со првото сум во државна ама несакам таму веќе мислам штом веќе си им дала доверба да ти ја следат бременост не треба да се плашиш

Zakica88 likes this.
  5. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Кажав дека ќе споделам искуство.
    Прво цтг оваа бременост денес во Систина, 36+2 и направено ехо, не ми наплатија ништо. Дефинитивно е до докторот.

Anaroz1 likes this.
  6. CupcakeMuse

CupcakeMuse Активен член

Мајки, влегувам во 8ми месец, бев одлучена за Систина но сега се двоумам многу, слушнав неколку муабети дека пораѓањата ги форсираат на царски, дури и да можеш природно..Бидејќи е операција и повеќе пари земаат, и докторите имаат процент од секоја плус операција. Дали има некоја искуство да сподели

7. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Не е точно, верувај ми!

Anaroz1 and CupcakeMuse like this.
  8. ел1919

ел1919 Истакнат член

Не е точно,јас ги премолив царски да ме носат не ме регистрираа:D:D не ми фати епидуралот мислев нема да издржам :D

9. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Првиот пат сум породена природно, така што не верувам во тоа.

10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Дали во Ремедика дозволуваат сопругот да присуствува на пораѓај?

11. Barbara_barbs

Barbara_barbs Истакнат член

Да.

ana-sweet likes this.
  12. itltlitl

itltlitl Активен член

dali moze iskustvo od remedika za poragjaj da spodelite dokolku imate? okolu grizata , koj doktor e dobar bidejki veke vleguvam vo 35ta nedela a seuste nemam odluceno sakam da doznaam nekoe iskustvo plus blagodaram

13. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Потполно разбирам. Со првото сум породена на држвано, нема да пишам каде, ама хорор поминав. И затоа сега разгледувам опции. Ама 140-170 илјади не ми се дава за 3-4 дена престој. Па во all inclusive hotel помалку ќе ме кошта...

14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Кој се дрзнува да шири вакви дезинформации?? Какви се тие муабети и од кого е многу битно, од искуство или од некој што немаат попаметна работа па вртат трач муабети на кафе.

Anaroz1 and Puffy2019 like this.
  15. naturally

naturally Популарен член

All inclusive престој и породување во приватнa болница се две скроз различни работи :) и не се за споредување ама никако.
    Јас ич не жалам што ги потрошив парите за породување, посекако немаше да ги заштедам и да одам во all inclusive:D.

Anaroz1, Autumn05, MeowMeow and 6 others like this.
  16. Ladyme

Ladyme Популарен член

Незнам не го споредував со ништо, и не ги жалам да ги дадам. Само да се осеќав добро и згрижено а не да се плашам од инфекција и дојдов дома сама потпишав. Да ги молам да ми залепат рана или сошијат кога веќе направиле пропуст. Многу многу стрес, тело и кожа памти. Камо да избегнев. Луѓе ајфони купуваат, одмори тераат со кредити, би зела кредит, ма да собирав пари за во ремедика ама решена бев и да рефинансирам кредит. Може се 5 дена ама тешки и долги ако не си добро згрижен, баш кога си беспомошен и ранлив. Со рана што крвари и изваден катетер вечерта во 1 по полноќ, станав ми се врти одма во кревет и дека пиев течности и викам леле како ќе станам за во вц не ми го вади катетерот до сабајле ( секако бебе ми беше на интезивна) , вика е де ќе те станат. Викав, Никој не дојде до 9 сат утрото визита кога беше. Солзи, сум плачела, болка и надуен стомакот за мочање. Ма дај и ќе жалам мн пари биле. Има и ремедика и жан митрев опции разгледај.

17. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Секој дава различен приоритет, за жал кај нас повеќето се ете така како што кажуваш, за Ајфон би дале, за скапа кола би дале, за било што со кое "ќе се покажат" би дале, но за здравје не.
    Не им се мешам, но не е ни долично да се коментира како ние што одиме по приватни болници имаме "вишок пари", тие коментари ги имам за жал и од блиски луѓе.
    Не, немаме вишок пари, туку сме изгорени од одвратно и крајно нечовечно однесување на медицински персонал кон пациенти (секоја чест на исклучоците). Тие трауми се носат цел живот. Ми се вратија слики во глава, за една претешка вечер, за нешто што вечно ќе боли;(
    @Ladyme , :hug: за се што помина.

Anaroz1, dummy, MeowMeow and 3 others like this.
  18. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Мислам имам пишано, да не се повторувам за исходот од раѓањето. Молев за царски, не сакав да сум свесна и да гледам, колку доктори се сменија додека бев, не прифати никој.
    Не е точна шпекулацијата дека гледаат да наметнат царски.

Вреди секој денар даден за Систина, само тоа можам да го кажам. Доаѓаа да ме гледаат и кога немав ѕвонето, за раце ме држеа ме милуваа како мало дете.
    И сестри и доктори и болничарки. Ми помогнаа да го преживеам најцрниот момент од мојот живот.

19. the.mona

the.mona Истакнат член

Kaj koj doktor si ? Ne mi e jasno kako na edni naplakjaat na drugi ne... imam jas uste vreme ama da znam sto me ceka

20. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Препорака за добар гениколог за породување во Жан Митрев?