Не се плаќа плус сончањето. Т.е мислам дека и сите ги сончаат превентивно пред да си одат. И јас сум породена во понеделникот. Во четвртокот ми кажаа дека е пожолтено и дека ќе го сончаат 2 пати во четвртокот и ако е во ред Билирубинот во петок ќе не пуштат. Излезе ок и сега сме дома.
Ќе може да ми препорачате доктор за породување во систина и во ремедика? Некој што има искуство со автоимуни заболувања.
Се решив за др. Ирена Шуплиновска, инаку не, не ја водев бременоста од почеток кај неа, се префрлив некаде после 22 недела.
Нема врска ни тоа, и со двете деца се породив во Систина и излеговме со малку жолтица, ако нивото е ок за да ве пуштат нема како да ве форсираат за да останете уште. Резултатите си кажуваат.
Како да си читам сопствен коментар. Ја ставија во инкубатор откако два дена беше во обично креветче од превентивни причини, па ми најавија дека сигурно ќе фати жолтица и не задржаа плус два дена бидејќи стварно имаше. И петтиот ден кога веќе не можев да седам повеќе се чудеа каде ми се брза. Да можеа уште нешто ќе најдеа. Башка што и правеле испитувања разно-разни еха и слично што прописно ми го наплатија отпосле, а барем да ме информираа. Затоа решив за следното не во Ремедика. Мислам дека сите приватни клиники напредуваа и нудат разни поволности (фризери, 20% за следно породување, аванс вклучен во целиот износ и сл.) само Ремедика остана таму каде што и почна само цените им рипнаа.
мене тоа ми е стравот од приватните болници, работев во Ремедика и знам како рдвај чекаат за што е можно попроширен преглед да направат, за жал исто е и во Систина и Жан имам другарки што ми кажуваат
Eve jas vo vtornikot se porodiv vo remedika i sum prezadovolna, nemam zborovi, grev ke me fati ako se pozalam od neshto. Usluga, griza, posvetenost, cistota se beshe pesprekorno od personal shto cisti do doktori do se. Ponudija fizioterapevt i masaza na grb vklucen vo cenata, detenceto imashe zoltica vo najniski razmeri mi rekoa nem apotreba od zracenje i da ima ne se doplakja za denovite dur si tamu, mi dadoa list da popolnam dali sakam dopolnitelen pregled za bebce rekoa mora da bide zaokruzeno se i so celo ime i prezime i potpis, uloshki, navlaki, apcinja, obuki za doenje sekoj den, hranata besprekorna. Ni denar povekje od sumata ne mi zemaa, iskreno da mi beshe prvo dwte ushte 3 ke gi rodev tamu
Јас и од другите приватни имам таков впечаток, особено Систина. Неповрзано со бременост и пораѓај ама ме тераа да правам испитувања кај нив кои не беа воопшто потребни и само стресови ми изнаправија. Доволен е фактот што крвна група не признаваат од трансфузиологија (државна), мора таму да правиш и да си ја платиш. Искрено одев Ремедика заради докторката, она и сама ми кажуваше таа и таа анализа можеш на државно да си ја направиш, ниту еднаш не ме натера нешто таму да правам додека водев бременост кај неа. До крај се боревме да не завршам царски и успеавме, во ниту еден момент не стана збор за тоа како опција. За разлика од горе педијатрите откако се породив, што викаш покрај престојот, 3 еха му направија на бебето за кои бев отпосле информирана и ми ги наплатија екстра.
Денес бев на преглед кај Палчевски ок поминав.Кај Елма си се чувствував поопуштено и сестрите во Санте попријатни и пољубезни ми се. Е дури сега незнам за каде да се решам
Верувам дека иста ќе бидам маж ми ми вика циркуз ќе биде коа ќе одлучуваш што како ќе кажеш за кај ќе се одлучиш и како ќе поминеш може мене ти ќе ми помогнеш
Чекај малку да ти поматам вода јас се породив кај Палчевски, он на почетокот е таков, по повлечен, брзо збори така помина и првиот преглед, запознавањето. Ама секој нареден беше по опуштен, насмеан, асален преглед ми правеше, стручен си е тоа нема збор. Е за пораѓајот, прв пораѓај ми беше, брзо и лесно се породив благодарение на него. И исто благодарение на него пораѓајот ми остана во нај убаво сеќавање. Соработував, го слушав што ми сугерира и затоа и беше брзо и лесно радосен се јави и кај маж ми да му каже дека сум се породила, па се до излегување од болница, ме проверуваше, рана, како сум ме прашуваше, значи баш грижа за пациент како што треба. Така да, јас го препорачувам на сите амаа ти ќе си одлучиш каде сакаш да се породиш и ќе си видиш во кој доктор имаш доверба што е нај битно, па после ќе ти е лесно за одлука.
Со др Елма можам да се договорам се и за прием ме прими истиот ден кога ми е закажан царскиот…. Знае дека не сакам да седам повеќе во болница за др Палчевски незнам ќе има ли разбирање едноставно колку повеќе дена ќе бидам таму само повеќе нервозна ќе бидам. Санте се на се три ноќи се незнам ептен се нервирам незнам што да правам
Јас се породив кај Палчевски царски минатата недела. Ми ја водеше и цела бременост. Само пофални зборови ќе кажам за него. По неколку пати на ден доаѓаше гледаше рана прашуваше како сме. Пак да сум бремена без размислување ќе идам пак кај него. А толку за дома нема да ти се брза. Ќе имаш болки ќе сакаш да се опоравиш во тие денови па и да се воспостави доење ќе ти биде важно. Што и да одлучиш со лесно.
Санте никако, сите се премногу фини се дур не им отидеш таму, истото беше и пред пет години, фини, љубезни (за сестрите зборувам) таму змии, ти се дерат, ништо не ти објаснуваат, па и као како можеш ништо да незнаеш… Не се мисли, оди си во систина
Девојки помеѓу Систина,Ремедика и Жан Митрев која опција би била најдобра? И во која недела уплаќавте капар?