Палчевски, од лично искуство, без размислување. Го "водев" последниот месец кај него и се породив инцидентно царски. Уште 10 деца родам, него би го одбрала. Пред се' многу голем човек, па доктор- само пофални зборови имам за него. Задоволна сум што од прегледите, што од насоките и советите за целиот процес што ме чека и што да очекувам, до пост-породилната "нега" и мотивација од негова страна додека бев таму-Буквално доаѓаше да ме провери што физички, што психички па дури и само да го види бебето, неколку пати дневно-секој ден. Јас реков, моето искуство вика дека дефинитвно Систина е извикана за голем дел од работите (нели освен хигиената и негата), ама од парите што ги дадов алал да му е делот што ќе му оди на платата.
Во Систина има извонредни гинеколози. И јас сум задоволна од Палчевски (сум била на преглед кај него во тек на бремрност, но не породување). Мислам дека сите доктори таму треба да се така грижливи, тоа им е дел од работата. Впрочем, затоа и оставаме толку високи суми.
Дали имате искуство со Д-р Слободан Дракулевски од Систина? За породување најмногу ме интересира, и општо ваше мислење за него.
Јас водев бременост и се породив кај него пред 4 месеци. Многу е стручен, особено за ризични бремености, мене ми правеше и серклаж којшто одлично си ја заврши работата. Од самиот пораѓај сум исто така презадоволна.
Супер, јас секако ќе треба многу да внимавам поради тоа што имам пејсмејкер па затоа прашувам за препораки.
@Baby warrior @Anaroz1 девојки мислам дека вие се пораѓавте во Систина. Првиот преглед на бебушот е откако е родена 7-10 дена или од денот кога не отпуштија 7-10 дена и колку дена унапред се јавивте да закажете за преглед?
Од денот кога ќе ве пиштат една недела. Јас одма штом дојдов дома си закажав наредниот ден звонев и имаше терминче
Доколку треба да изберете овој период, помеѓу Ремедика и Жан Митрев за породување, што би избрале девојки? Си почнав со скрининзи во Ремедика со др.Котларова но советувајте ме за пораѓај, прв пат ми е лутам насекаде не знам ни што читам
Јас би Систина. Имав многу тешка, високоризична бременост што целосно ја водев во Систина и во секој момент се чувствував сигурна. Бев повеќе пати на дежурен и имав прилика да запознам повеќе доктори, сите беа фини, професионални и темелни, единствено Јосиф Ѓорески ми остави лош впечаток, некако прегледот беше избрзан, не ми објасни доволно, во споредба со другите. Исто, сум многу задоволна и од породувањето, кое пак, беше комплицирано поради сите ризици, и од престојот во болница. Единствено, ако треба да најдам една замерка, имаше една многу дрска сестра од неонатологија. Се останато беше одлично. Сестрите од неонатологија многу ми помогнаа околу доењето, исто многу ми беше корисно што имав обука за како да го бањам дома, како да го третирам папчето и сл, зашто со прво бебе малку изгубено се чувствував.
Хаха за сестрата од неонатологија, таа што поткривнува по малку нели? И од мене има минус за неа - сите остснати беа прекрасни
Да, таа . За неа и две другарки што се породија пред мене ме предупредија, очигледно повеќето си имаат проблем со неа.
Ремедика добро е. Јас се породив кај Котларова пред 3 години. Можеш да ми бараш стари мислења во труднички колкав паничар бев. Ме болеше брисеви кога ми земаа само мислев како ли ќе се породам. Имав среќа, за мене пораѓајот не беше траума туку убаво искуство.
И мене исто, од сите гинеколози со кои сум дошла во контакт во Систина само Јосиф Ѓорески ми има оставено лош впечаток. Само ѕирна од врата нит да се насмее нит да праша нит да види рана од царски. Не ни знаев кој е, отпосле видов.
Ремедика е супер, Котларова или Стомнароска, која и да одлучиш нема да згрешиш. Чисто е, храна е супер, персонал океј, јас лежев два вечери примав терапија за грлото. Сестрами беше со патолошка доста тешка бременост кај Др Афродита Стомнароска и супер помина све, бебе беше еден ден во инкубатор, останаа 8 дена ради бебето. Сестрами е презадоволна. Сестрите мн и помогнале масажа на гради, за бањање, за бебе. Нема нон стоп посети се знае термин. Бебе е само мајка кога е сама иначе ги земаат да не се меша бактерии вируси. Цените се океј, годинава имам слушнато не менуваат цени па за догодина незнам.