Sigurno vo Remedika ima popust za vtoro poroduvanje? Prasuvam bidejki i jas zdravje planiram vtor pat pak tamu p cisto da si znam, ama imam jas vreme doktorot togas.
50 000 апартман? Каков е тој апартман, многу пари се тоа. Во Плодност сите соби се еднокреветни, нови и ништо не се доплаќа.
Не во Ремедика, Систина има попуст. Мислев да кажам сосе попустот во Систина за второ, пак Ремедика ми искача поефтина варијанта без попуст. Конфузно пишав.
Искуство со др. Снежана Стојковска Булиќ за породување и водење на бременост? Докторката била во Ремедика а сега е во Систина
Јас сум препрезадоволна од неа. Професионална, темелна, секогаш достапна за било какви прашања. На прегледите и одев со листа на прашања, секогаш трпеливо ми објаснуваше се. Околу породувањето исто, дека прва бременост, убаво ми објасни што да очекувам, како да препознаам предпородилни болки, како би течел процесот. После породувањето секој ден ме проверуваше. Ако се решам за второ, дефинитивно повторно неа би ја одбрала.
Тоа сакав да прашам баш кога ќе се вратиме од одмор дали има некој deadline до кога може да го искористиме ова … ја сум 3месеци постпартум па почињам со вежбање за 10тина дена … секако не може одма по пораѓај вероватно сум во ок граница и ќе ми го признаат пакетов
Јас се породив кај неа додека беше во Ремедика. Од прегледи и достапност сум задоволна но за пораѓајот потфрли. Се изнамачив додека се породив, без да ја сфати причината дека бебето е замотано со попочната врвка, па се роди сeто помодрено. Башка уште водењак кога ми пукаа, водата беше заматена скрос. На крај фатив болнички инфекции за кои не признаваше и ме лечеше со Терзиен Оил, додека сама не побарав брис и испаднаа бактерии на кои пак добив несоодветна терапија. Од мене Не. Второ пододување кај Бојаџиев во Систина, презадоволна.
Дали имате прашано во Систина тие со уплатен пакет, на пример породување кај Корнелија е поефтино од моменталниот пакет, дали цената за нас би била како што и е на докторката 119 со 149 или како што имаме уплатено по пакетот?
Мене телефонски ми кажаа дека ако имаш аванс е со стари цени. Се надевам за овие што е поевтинето не важи тоа и има некој исклучок. Некој со искуство нека сподели иако е баш рано само што ја донесоа промената
За инфо, по поефтината група за породување во Систина се Ѓоревски, Ѓаков, Ивановски, Трајкова, Шуплиновска, Матевска, Калмарас, Тимчева. Толку запамтив пошто не ги запишв сите, може уште некој да имаше во групата.
Добро што толку се фура на систина па и други приватни болници има ние ги богатиме колку и да е висока цената сите таму на пораѓај
Денес се јавив преглед кај Никола Панчевски сега е 5500 денари. Гинеколошки преглед со ехо. Минатиот месец го платив 4900мкд.
Мене ми се допаѓа што читам дека 3 месеци по породување, имаш волја и желба за вежбање, тоа значи дека не си преуморна Ја не знам дали ќе ми се вежба толку брзо, ама ме теши да помислам дека нема да сум скапана од умор