Новите цени важат без разлика дали имаш уплатено аванс. Односно авансот се минусира од моменталната цена, не од старата. Јас имав уплатено околу април/мај аванс кај докторот чија цена сега е поефтина од тогашната па за да се осигурам побарав да ми пресметаат колку ми останува за доплата и така и испадна. Од сегашната цена, минус авансот. Не знам како е за докторите од поскапата група, не би требало да е поразлично…
Ми наплатија по старата цена (169 000 ден - 20 % попуст за второ породување - 15 000 ден аванс). Породувањето ми беше кај еден од скапите доктори. Авансот уплатен на почеток од март.
Здраво јас сум кај Никола Панчевски, денес бев на преглед и мене ми кажаа дека важи цената кога е уплатен авансот во мојот случај по старите цени.
Само што се јавив. Мене ме пораѓаше Димчев со царски значи 193,000 ден. Бидејќи сум втора родилка, ќе добијам 20% попуст на оваа цена, значи околу 154,000 ден. Дополнително, ако уплатам аванс од 20,000 денари добивам 10% на сите прегледи/анализи до самото породување
Ke mozes li te molam da spodelis dali e tvojot doktor sega vo poeftinata ili poskapata grupa na doktori? Ne mi e jasno zasho volku kompliciraat i na sekoj razlicno kazhuvaat sho ne objavat oficijalno…
Во поскапата група е. Денес прегледот ми беше поскап. Предходно преглед беше 4900мкд денес 5500мкд ( ова без 10% попуст што се пресметува поради оставен капар) Затоа прашав дали ќе ми важат старите цени за пораѓај бидејќи јас уплатив пред 2 месеци, на шалтер ми рекоа по која цена сум уплатила таа ќе ми важи.
Jas pred edna nedela se porodiv vo sistina , imav apartman i doktor od doma dojde da me porodi se toa plativ 121.000denari
По која цена? Оние најпрвите што беа или имавте попуст ради постари породувања таму? Инаку честиткиииии❤ Да е живо и здравооо!!!
Апартманот е 54.000ден. Од ден, како на крај ја добивте таа сума? Пред 1 недела прашав цена за апартманот и еднокреветна соба
Нема логика да е така, тогаш која е поентата на авансот ако не е да ја замрзнеш моменталната цена. Е сега по ова што го кажуваш излегува дека кај тие што се сега во групата со пониски цени, сепак им важи замрзнатата цена, што ги става во полоша ситуација од тие што моментално ќе уплатат по поефтината!?
Истото и мене ми го кажаа, јас сум во поевтината група со платен аванс околу Мај и важат новите цени.
Јас се одлучив и се породив Систина од страна на докторите сум задоволна а сестрите што работат на гинекологија долу на одд катастрофа за тие пари не вреди.
Честитки да сте здрави и живи значи исто е дали Санте или Сиситина мислам дека дека Санте ради тоа нескаше ради лош персонал на крај се се сведува како ќе ти се погоди за персонал и доктор страшни толку пари ќе дадеш ама тоа е мкд