Sistina ima higiena, no ne e se top, I tamu cekav da mi dojde sestra, ne mozea da postignat, bev na poragjaj, no da velish deka nemalo da se snajdat Zan Mitrev mi e bezveze. A toj Lazarov ako e dobar vo svojata oblast nema da menuva bolnici kako corapi. Plus pa mi e eden aroganten so ona fb izjavine, toj kje bil reper. Prijatna vecer i tebe.
машала како за нов центар многу брзо толку ги качиле цените. Па за само 10.000ден е разлика со Ремедика….
Прв што ме прими на ГАК беше Ненад. Прв реагираше , беше 7:30 сабајле вториот пат кога веќе знаеше дека сум со високо ризична бременост.
Јас никаде не го гледам спорен моментот со стручноста на докторите во Жан Митрев. Има некои што се постручни и од Систина, ама дека им е помал одделот за разлика од Систина е вистина.И дека сеуште ги бие лош глас после короната, ги бие. Сите добро памтиме што се случуваше во короната, дека се прикриваа смртни случаеви поради нивни грешки, дека типот без срам и перде си испробувал нови методи на лекување и си вршел експерименти врз пациенти па после си пишувал научни трудови за тоа. А за хигиената дека е на повисоко ниво имате цел документарец за инцидентот со болничките бактерии кои исто така беа прикривани во извештаите од болницата... Јас лично немам ништо против докторите ама имам против болницата како институција.
Скандалот од Жан Митрев само се погоди да пукне таму, иначе ист скандал може да пукне и во Систина, само не дошло моментот за таква пресметка. Систина колку гревови има, не сме ни свесни. Во суштина, сите овие доктори и центри се топ, секој центар некогаш почнал да се развива од нула. Само бизнис ориентираноста е пренагласена, што значи ако нешто тргне наопаку било каде во овие извиканиве, ќе биде пупу не е до нас. За мене топ 3 во избор се Ремедика, ГАК и Чаир. Ремедика е исто приватен бизнис, ама не праи толку галама и си ја брка работата. За вонтелесно не би ја препорачала, ама за спонтана бременост и породување, да. П.С. Иначе, по мене др Ненад нема никаде да се пронајде кај што нема да биде главен Мислам дека е топ доктор, дека ептен си ја сака работата, ама ако се врзете за него да ве породи а сте рецимо 4/5ти месец сега кога е тој на ГАК до крај на 9ти можда нема да го најдете таму, можда ќе биде на 10то место.
Abe vaka taka, koga ke se na maka i nego ke go blagoslovuvaat ama aj, ovie sto go hejtaat sigurno ne se postrucni od nego. Da se nadovrzam na @poker_face deka se slagam so celokupniot komentar. I bi dodala deka zatoa i cenata im e takva 95.000, kako za edna od poskapite bolnici vo drzavava oni naj eftin poragjaj nudat, aj vazi. Ke im trgne mozda eden den so rodilki i ke vidite ke bide isto 150.000-190.000 eden poragaj i oko nema da im trepne taa bolnica spored mene si e No1 za kardiologija i kardiohirurgija, se drugovo mi e samo ne znam.... bezveza.. ko eksperiment ako bidne bidne... jas pak stojam na toa deka sistina imaat cela klinika od oblasta na ginekologijata, i po spremni se taka gi osekjam, a u zan mitrev da trgnam od toa deka cekavme otpusno pismo 2ipol saati, gi fati guzva nitu znaeja da se kooriniraat nitu butur, ne se znae koj kogo bara koj na kogo zvoni, zatoa rekov prethodno deka u gaz nemozat da se cepnat ako gi fati guzva, da napomenam zboram za ginekologijata, a za drugite granki mozda se po strucni ne vikam ne, ama ginekologijata im e krsh, i druga rabota za mene ne e normalno vo ist hodnik vo ista cekalna da ima mesani pacienti od ednata strana rodilki, a nasproti operirani od srce, abdomen, opst oddel za otpusti sto si idat i se sudiras so nim. Druga rabota vo ista sala kade sto se operira srce i drugi operacii oni pravat carski rezovi, poragjai, za mene toa ne e normalno, toa go nema ni na klinika, se znae, ginekologijata treba da e izolirana od site drugi bolesti a ne site vo eden kosh, i tocka. Za mene sistina za ovaa rabota mi se po oprezni.
Си била си видела во жан митрев јас не сум ама вака од две колешки на работа презадоволни од чистота од однос од се ме чудиш со муабетов за болести кај мајки и бебиња. Е сеа двете се царски тоа дали само царски форсираат незнам
Така е само го спомнав како некоја негативност што сум чула а нормално на секој доктор полесно му е природен наместо царски операција цела да прави
Ne e tocno deka vo ist hodnik ima mesani pacienti, oddelot za genikologija i nenomatologija im e na vtori sprat i e celono oddelen
a od karsi sho ima? kaj pultot? izlagas od lift desno e opst oddel, levo e ginekoloski oddel, nadvor tuka pacienti kolku sakas ispomesani od site granki
Не е точно ова. Сестрами во ковидот пред да се породи излезе позитивна и ја шетаа по државните болици со болничко без никаков симптом здрава права, во државните и викаа дека мора царски да ја породат зошто е позитивна на корона и дека мора да лежи на инфективно, таа не се согласи и отиде во систина без никаков проблем ја примие иоако беше позитивна на ковид и по неколку дена кога доби болки отиде природно се породи. После нејзе јас имав лично искуство со компликации царски ме породија во систина и синко исто имаше компликации кога се роди лежеше на интензивна и сите педијатри станаа на нозе ем да ме тешат мене ем да го лечат синми. Јас сум самата медицинска сестра и имам стажирано и работено во разни болници. Грижата, посветеноста, квалитетот на храната и хигиената се неспоредливи со другите болници. Докторите се врвни во својата работа, само ќе се согласам дека некој од медицинските сестри не се баш на нај високо ниво со односот.
Јас бев на она бесплатен преглед што го нудат и онака прва бременост ми е. Прашував за епидурал при спонтано и докторкава ми вика ама царски ти е боље, викам зошто? Вика па јас кога се пораѓав ако сум докторка болките нема да те лажам многу се јаки.. викам ама со епидурал нели се намалуваат? Вика да ама епидуралот боли коа го ставаат, викам па нели и за царски спинална се става...ама ај После другарка беше кај др доктор и кажал царски боље ти е зошто вагината се шири при природно.. по тоа знам дека фураат царски. Баш им ги гледав биографиите освен сеа др Јегени другиве стаж 2 години, не дај боже да е некоја итна ситуација.......
тоа е за ремедика. имам познаник жена му се породи во 27ма недела во Систина и таму лежеше бебето со месеци. и не примаа позитивни за пораѓај во ковидот затоа што не смееа, не заради друго, на ниво на држава ГАК беше прогласено за ковид центар, сите позитивни трудници се препраќаа на ГАК и од државните болници надвор од Скопје, тука ги праќаа.
Јас не знам кај виде дека не се стручни ирена само 10 год е во жан митрев одличен гинеколог, можеш и преглед кај Адела од државна во жан митрев да закажеш не сеете страв немир без лично искуство Сестра ми ја вратија од систина дека беше позитивна на ковид се породи во државна во оделот за позитивни на ковид докторката што ја водеше цела бременост во сисина и се извинуваше декс неможе да ја примат и се породи природно пред 4 години во екот на короната од државна беше презадоволна за третманот за корона и не е единствена врти назад во тоа време колку се породија во држана баш од тие причини не ги примаа во приватните секој кај сака нека се пораѓа малку е и деликатно да се збори за стручност на доктори некој може де одлучил за некаде вие влевате страв немир со муабети рекла казала ок е мислење да се каже ама овој наметнување стручност на доктори па терале царски будала е царски ќе тера а природно му е полесно ќе седне на моб акушерки асистираат сеа извини на тебе што ти цитирам нема врска со тебе ти си кажа искуство сите со лесно да ни е па кој кај сака нека се пораѓа