Vaka, ti prvo pocna da shirish rekla kazala. Prvo vikas deka itnite slucai gi prakjale na GAK. Kazi koi itni slucai? Sistina e klinicka bolnica i ako imas da platish nema da te prepratat i predvreme da ragjash. A za koronata taka bese naredeno od Vladata mislam. Da se poragjaat pozitivnite na GAK, plus i od drugi gradovi.
Ја зборам за стучноста на лекарите за тие рекла казала муабети а за короната и предвреме родени убаво пишав мислам од 34 недела дека ги пораѓаат ама тоа било ремедика и што не ги примаа позитивни во приватните не е рекла казала факт е и да било наредено од влада не ги примаа ги пракаа во ГАК
Што муабет е овој од ДОКТОР. Како онлајн курс да има завршено, разбрале недоразбрале. Еве јас се породив со епидурал и би родила уште 10 така.
Моето е лично искуство и искуство на мојте најблиски. Мислам дека секој доктор во секоја болница би требало да е стручен и професионален во својата работа, проблемот е постпородилната нега и односот спрема родилките кој е клучен фактор една родилка дома да се врати во добра физичка и психичка состојба. И вие немојте да влевате страв на тие што се одлучиле за систина зошто сегде ќе се најде некој да се фати за сламка а луѓето си ја вршат својата работа иако е прескапо за наш стандард сепак на крај имаш фискална и знајш колку и зошто си платил и не им ставаш по џепови на доктори и сестри за да ти обрнат повеќе внимание
Jas mislam deka vo komentarot pishav deka sum bila samo na besplaten pregled, prva bremenost mi e i nemam iskustvo so doktorite tamu..go kazhav svojot vpecatok i na drugarkata. Za Dr Jegeni mozham da tvrdam zatoa shto dodeka beshe vo Chair ja operirashe majka mi i znam deka e prestruchen, za drugite javno im se objaveni biografiite pa po toa zakluciv deka imaat pokratko iskustvo od odredeni doktori koi se soochile vo praksa so sekakvi situacii. Mene nekako neprofesionalno mi e nekoj da mi objasnuva deka bockanje so epidural boli povekje od carski rez, nemam iskustvo ama toa ne mi vlaga vo pamet ic. Sepak mislam deka sekoj ima pravo na toj besplaten pregled i mozhe da si napravi konsultacija so niv, mene licno ne mi ostavija ok vpecatok so odgovorite na prashanjata shto gi postaviv.
Nekoj dali znae vakcinata za r-h negativ vo sistina za bebeto dali se doplaka ili sami ja kupuvame.Isto me interesira i ako nekoj znae za hepatit b jas sum hronicen nositel na bebeto koga mu ja apliciraat i kako e procedurata vo sistina