Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    17.513
    Сега приметив јас дека членката е нова и прво мислење тоа. Океј, жал ми е за нејзиното искуство очекувала може нешто друго ама ни нема ништо појаснето. :)така е, фала ти:hug:

На jungle му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    3.661
    Што ме чудите за Систина, не знам како ви се погодило, јас со двете деца акушерките за се ми помагаа, од дишење, до како да легнам на кревет до се. Кога одев од предродилна на бокс за првото ме носеа со количка зошто не ја осеќав едната нога, за второто, без анестезија со 9 прста отворена пеш одев до бокс ама се чувствував дека можам, ама две беа цело време до мене ме држеа за раце. На бокс исто со објаснување како да напнам, како да дишам. Стварно ми е жал што не сте имале такво искуство.

На Anastasia579, MeowMeow, Astrum.Obtutus и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.415
    Допаѓања:
    19.289
    Мене ремедика на 4ри прста не сакаа епидурал да ми стават наводно го успорувал отварањето, јас инсистирав и ставија со закана дека ќе завршам царски...ама секако дека гајле ми беше како ќе завршам.
    Одењето пешки ми беше престрашно и ја мислев зошто немаат количка, пошто напони ме фатија мене многу брзо се породив они избезумени не очекуваа...
    Симонида само што седнав на бокс дојде се појави, да дојдеше 10м покасно породена ќе бев.
    Пред тоа цело време ми беше достапна.
    Инаку ми кажа како да дишам, кога да буткам, до мене беше.
    Не гледам зошто да немаат количка искрено, откако ми го ставија епидуралот секако ми рекоа дека не смеам да се движам и да станувам

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    1.020
    Тоа што плаќаме приватно, не значи дека треба да очекуваме никаква болка. Породување е, мора да се спремиме дека ќе боли, ќе биде незгодно без разлика што сме приватно.

На CupcakeMuse, mariz, Anastasia579 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    4.974
    Не е наводно, туку е факт дека епидуралот може да го забави процесот на отварање.

На cocopuff и Milkiway им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.415
    Допаѓања:
    19.289
    Ете кај мене не беше случај се породив 6 часа порано од нивните калкулации со 3 напони, 10мин бев на бокс. Среќа што инсистирав да го добијам на 4 прсти иначе немаше после тоа ни да стигнат да ми го стават. Ќе пукнев од болки.

Иначе да не очекувате безболно пораѓање, туку повеќе одмор меѓу контракции, помалку траат.. така и ми беше објаснување. Безболен пораѓај веројатно само царски, ама па таму болките се после.

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    4.974
    И кај мене беше така, се породив за 2 часа после епидуралот макар што јас го добив на 7 прсти предходно не ме болеше до толку да речам.
    Јас или сум заборавила, ама мојот беше скоро безболен:D.

На Anastasia579 и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.415
    Допаѓања:
    19.289
    До 7 немаше болки? Кај мене не се трпеа кај 4 затоа се мољакавме да ми го стават.

На Anastasia579 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    4.974
    Имав за мене рамно на менструални пошто цел живот имам големи менструални болки. Така да, за мене тоа беше издржливо без проблем.

На Снегулк@23 и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    503
    Jas imam poinakvo iskustvo vo Remedika, mi stavija epidural na 6cm. Do porodilna ne odev, me odnesoa so kolicka.

На mariz и Milkiway им се допаѓа ова.
  11. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.663
    Допаѓања:
    5.621
    Јас кога отидпв бев 9цм и не ми ставија рекоа до 4 ставаат и на крај завршив царски

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    4.974
    Некогаш за жал е прекасно, инаку од мое искуство кога е ставен во вистинско време е царска работа.

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.415
    Допаѓања:
    19.289
    Така во ремедика ти рекоа? А мене па рано е на 4ри...

14. Milica TR

Milica TR Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2025
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    175
    Систина е пералница за пари прво ти ветуваат природно ќе те породат и пред пораѓај намерно одам со царски рез за да платиш поскапи крајно безобразни се

15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    9.305
    Мене првиот пораѓај во Ремедика ми ставија епидурал на 6-7 цм (немав големи болки до тогаш) и се забави процесот. До бокс од предродилна пешки одев, блиску беше собата до салата.
    Вториов пат пред 2 месеци се пораѓав во 18 недела и не ми ставија епидурал, зошто требало само 3-цм да се отворам и за толку малку не давале (инаку се пораѓав со индукција заради плод со аномалија).
    Болките беа престрашни и подолготрајни за разлика од првиот пат, 4 часа само со паузи од 10 секунди измеѓу контракции, мислев ќе умрам. Ми ставаа нешто во инфузијата против болки, ништо не помагаше. Ама наводно тоа од таблетите што ми ги ставаа така делувале отпосле читав, за разлика од природни болки кои постепено им се зголемува интензитетот, мене наеднаш ме фатија многу силни и 4 часа траеја. До сала ме однесоа со подвижен кревет овој пат.

16. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.663
    Допаѓања:
    5.621
    Систина

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.549
    Допаѓања:
    14.134
    Спремна си за второ значи.:rofl:

18. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.974
    Допаѓања:
    4.974
    :shake::shake::shake::shake::shake::shake:

На Baby warrior и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.415
    Допаѓања:
    19.289
    Баш ми е жал значи ептен си се изнамачила, нели постоеше друг начин? Ок да не даваат епидурална..ама спинална? :hug::(

20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    9.305
    Не, а ги премолив значи, и сестрите и анестезиологот, аман дајте нешто, ми ставаа аналгин, бускопан, тродон, дијазепам во инфузија, џабе беше сѐ. Срам-не срам, ја кренав болницата у вис. А ко се пораѓав со ќерка ми глас не пуштив.
    Рачунај болките беа како на 9-10 цм без епидурал (јас ги знам и тие болки дека не фати кај мене убаво епидуралот само што кратко беше) е ова беше исто само што траеше 4 саати

Инаку презадоволна од персоналот, нон стоп влегуваа сестри,акушерката, докторката, со оглед на ситуацијата беа многу сочувствителни и внимателни. Истиот тим ми беше што ме породија и пред 5 год.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.