Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.467
    Допаѓања:
    186.995
    Јас изгубив бебе у 17гн
    Не раѓав
    Ама многу обилно крварев влошка хеланки и тренерки и за 15 мин до колена бев крв
    Ме стискаа на стомак испаѓаше нешто од мене и после 20 минути киретажа на живо
    Тогаш коа не умрев мислам оти ке живеам до стотка
    Незнам зошто толку различен пристап а исти недели туку речи

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    9.305
    Не знам искрено, можеби има разлика во начинот врз основа на тоа дали грлото било скратено, отворено, дали пукнал водењак и слично, ама како што ми објаснија над 15 недела веќе се прави со пораѓај. Кај мене грло на матка беше тврдо, затворено и беше 4цм долго. Ме индуцираа со таблети вагинално првиот ден, немав болки никакви се до следниот ден, тек утредента го родив, после скоро 24 часа од првата таблета. Киретажа и мене ми правеа на постелката ама ме успија за тоа. Многу лошо во секој случај, никој да не осети

На Mother of 2boys, BubamaraM и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.467
    Допаѓања:
    186.995
    Ја за цело време додека траеше бременоста од шрв ден имав крварења и контракции и бев на строго мировање
    Гарант сум била отворена
    Точно
    Никој никогаш да не мине низ тоа

На BubamaraM и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.810
    Допаѓања:
    6.380
    истава процедура и јас ја поминав во 18 та недела, само немав големи болки

На BubamaraM и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    2.840
    Немам време да се враќам наназад да читам, прочитав две страни само. Се е индивидуално. Мене ме примија во Ремедика во 11 саат сабајле со 1 прст отворена. Споро се отварав, во 2 саат бев прст ипол. Симонида со рака ме чепна се отворив до 2 прста и ми ставија епидурална, значи тоа за мене е царска работа. Се породив за два саати, во 4 и 41 попладне. Многу брз и лесен пораѓај, со три напони ја родив. Не знам што го убрза процесот кај мене ама после епидуралната релативно многу брзо се отворив. Ме прашаа дали можам да одам до бокс, можев. Трчав дури од возбуда :rofl:

На Anastasia579, Astrum.Obtutus, Lovebug01 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    4.993
    Веројатно си се опуштила психички после епидуралот и тоа довело до побрзо отварање, има и такви случаи.
    Браво, навистина брзо си се породила:)

На Astrum.Obtutus, Mumoftwo30 и Anie93 им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    17.535
    Мене денес др Котларова ми рече до влез во 9ти може да размислувам каде сакам, имам скоро месец :rofl: за доколку сакам кај нејзе лично да прави распореди отприлика. А ако сакаш кај било кој доктор може и на болки кога ќе те фатат да отидеш како што сфатив:sweat:
    И ако продолжи се како до сега има можност за природно(страв ми е царски:whew:)

8. Bluefish99

Bluefish99 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Здраво, сакам да прашам што треба да се носи за време на породивање конкретно за систина?

9. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    857
    Буквално ништо не ти треба, едино несесер со козметика за лице,апостолки за туширање што носев и долг кабел за полнач. Друго се имаш таму, шампони,четка ,паста, улошки, гаќи..

На Astrum.Obtutus, Anaroz1 и Bluefish99 им се допаѓа ова.
  10. Gossipgirl31

Gossipgirl31 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    49
    Многу ми е жал што сте имале такво искуство.❤
    Јас кога отидов во ремедика за да уплатам за подготовка и потенцирав на докторката дека ради неа сум само отидена и сакам конкретно она да ме пораѓа па израчунавме дека ќе биде тука тогаш иако имаше недела претходно службен пат.
    Инаку имав договорен царски од страв и собрав храброст,излезе природно да раѓам,на пораѓајот и викав "Докторке, а касно е сега за царски? А царски да идеме?" беше отсечна дека ќе биде природно. За анестезија пошто 8 прсти отворена бев беше за не, ама пошто инсистирав ми ставија и поради ревизија на матката (парче останало) ми ставија општа...
    До родилна не памтам ама со нивна помош мислам отидов, а до соба по породувањето со креветот ме однесоа.. Можеби пристапот на сите доктори не е ист, ама мислам кај секоја жена се различни болките и ако ти е за утеха јас џабе земав епидурал, за напоните ја исклучуваат или намалуваат и пак си ги чувствуваш болките ама за разлика од царскиот природно опоравувањето, станувањето ми беа далеку понеболни.❤ Секој има различно искуство.. ама за трудниците што читаат секое лошо е стрес и битно.. јас од тоа што читав за ревизии, епизиотомии чуда сакав царски, а прелесен пораѓај имав... за 2ч се отворив и родив со 2 напона не бев ни 5 мин во сала..

На EarthFire, Anastasia579, Skyler81 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Thinkerbell97

Thinkerbell97 Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Тие што сте се породиле во Ремедика, дали од 36 недела секоја недела се оди на контрола?

12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    17.535
    Се немам породено ама сега размислувам дали таму и др ми кажа да, секоја недела

На Thinkerbell97 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.420
    Допаѓања:
    19.292
    Да на цтг

14. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    110
    Да, Цтг од 36 г.н и мерење на отвореност од 38 г.н.

15. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    19
    Здраво, да го споделам и јас моето искуство со породување. Јас најпрво сакав да биде Систина (мислејќи дека е најдобра клиника во Македонија со услови за се што би било потребно) и таму отидов на консултации кај д-р Никола Панчевски, читајќи за него добри коментари. Меѓутоа од старт наидов на арогантно, надмено однесување со потсмевање и од него и од сите таму сестри и вработени. Како да се којзнае што на планетава. Тогаш одлучив сепак да биде Др.Петановски во Ремедика, бидејќи го познавав од претходни прегледи. Последните 2 месеци моето бебе имаше ИУГР (заостанат раст и развој му каснеше стомакот цело време 2 недели). Докторот на една недела ме следеше а дневно во последните 3 недели одев 3 пати на цтг. Сите ги имаше известено за мене ако он не е таму да ме гледаат и кажат како било. Посветен, внимателен и грижлив човек до бесконечност. Во 39 недела веќе плодовата вода се намалуваше, папочната врвца се заврте околу вратот и 3 недели каснеше стомакот. Ме повика во понеделник во 8 часот и бидејќи јас многу сакав природно ми дадоа инфузија за болки, но до 14:30 часот со болки над 100 бев 0 прсти отворена. Докторот ми кажа ако сакам да одам дома па да дојдам утре може ќе се отворам но јас се плашев за бебето и сепак му реков царски. Во 14:30 сестрата ми кажа да се истуширам ми даде 2 чепчиња да се испразнам. За некои 15 минути се врати, ме однесоа во сала со спинална анестезија што не ја осетив кога ме боцнаа воопшто. Во 15:29 се роди моето бебе. Сите пееа, се смееа, беа огромна моја поддршка. Имаше еден медицински брат од страв го држев за рака. После ме однесоа на интензивна неколку часа бидејќи нозете послабо ми се пуштаа и потоа во соба. Не станав цели 2 дена заради анемија но потоа секој ден беше се подобро што веќе после 5 дена бев способна да функционирам и без да испијам Кетонал во денот.....Боли при станување најмногу но со време се поминува. Според мене најбитно за закрепнување е добра храна, витамини, и добро железо. Исто морам да кажам за грижата за бебињата во Ремедика. Секогаш најадени, чисти, облечени, ги чуваат за да се одморите, наспиете, сестрите се превниматлени и грижливи со вас..

На Liza38, mariz, EarthFire и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    199
    Sakam da prasam dali ima nekoj iskustvo so Zan Mitrev?

17. Moon2021

Moon2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Vo druga tema ste pisale deka ste 9 + 2 nedela so hematom a tuka deka ste se porodile?

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.467
    Допаѓања:
    186.995
    Може е бремена по втор пат

На Cvet.23456 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    110
    Јас. Што те занима пиши ми во приватна порака или овде

20. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    19
    Стварно ли? А вие овде каде секој бара помош, споделува мака пишувате вакви коментари. Трудна сум сега со второ но мислев моето прво искуство пред 1 ипол година некому ќе помогне....