Iskustvo za poroduvanje so Irena Suplinovska vo Sistina, i kako odi priemot vo bolnica, sto ste nosele, od koja nedela ste pocnale da odite tamu na kontroli, dali vi naplatile ako doktorot ne e na smena ?
Jas licno iskustvo so ovaa doktorka nemam,no moja prijatelka se porodi kaj nea.Imase samo najubavi zborovi za nea,prezadovolna bese.Za deugite prasanja neka ti odgovori nekoj ako znae
Јас се мислам за Корнелија и за Јорданчо во Систина. И двајцата се во поефтината група а сум читала доста позитивни коментари и за едниот и за другиот. Исто и Јосиф го фалат уште од кога беше на ГАК. И тој е во поефтината група. Ако некој има искуство со некој од овие доктори би била благодарна ако сподели.
Ако планираш царски да се породиш ок, меѓутоа за природно не ти менува многу дека се во поефтината група. Баш скоро прашував во Систина, и доколку докторот што си го одбрала не е на смена и ти се погоди доктор од поскапата група ќе ја платиш повисоката цена. Така што како ке ти се погоди.
Јас секако сакам приридно (доколку се е во ред). И мене тоа ме замислува, прашав и истото ми го кажаа, дека ако се погоди од поскапата се доплаќа, или се плаќа 20000 ден за да дојде од дома тој што си го избрала. Многу безобразно е од нивна страна што вака го направија. Муабетот е како и да планираш пак ќе платиш повеќе. Само не прашав што ако сум одбрала од поскапата а се падне на смена некој од поефтината? Демек помалку ќе платам?
Да, мене ми рекоа дека ако си одбрал од поскапата ама се падне на смена доктор од поефтината група ќе платиш поефтино. Малку е безврска бидејки разликата не е мала, за царски на пример разликата е 40 000+ помеѓу поефтината и поскапата вријанта.
Јасно, само тогаш се губи поентата на избор на доктор. Зошто бирам доктор ако пак на крајот нема да знам со сигурност дали тој доктор ќе ме породи. Поглупо нешто немам видено, искрено ми иде да се предомислам да одам во друга болница поради ова.
Јас уште ви се чудам како покрај вакво безобразие од цени во Систина, размислувате за таму. Разбирам да одите заради доктор кој ве води цело време (во тој случај и јас би одела и не би гледала поскапа/поефтина варијанта) Па пакети поскап/поефтин доктор, па ако дојдел од дома се доплаќало…Стварно мн безобразно од Систина. Кај основните цени им се прескапи и далеку поскапи од другите приватни болници, ама овие доплати за доктор и слично се стварно луди. А за постпородилна нега и за новороденче ќе ја добиете секако и по други приватни па и државни болници, за понормални цени.
Апсолутно. Јас искрено не би пошла во Систина да немав приватно здравствено. Ама тие толку забегаа со цените што сумата за природно породување кај поефтината група е уствари поскапо од максималната сума која приватното здравствено ја покрива. Ама како што реков, вакво безобразие малку ме поколебува. Од приватниве едино за Ре-Медика би размислувала. За Санте читам и добри и лоши коментари, за Жан Митрев ептен им е тазе тој оддел што знам, па и после сите скандали...
Мислам дека таквата политика си ја направија Систина зошто имаат премногу пациенти не само од Мк туку и од Косово, Србија, Албанија…и како да сакаат на некој начин да си бираат клиентела, како елитна болница. Санте и Жан Митрев не знам не сум била, јас одам во Ремедика само заради докторката, која цела историја ми ја знае и ме има породувано, киретажи, хистероскопија…. Да беше државно-таму ќе одев. Не одам заради што е приватна. А не дека е и таму нешто многу поефтино-реално болницата не е на тоа ниво како Систина на пример, ама е солидно, персоналот им е супер, чисто, средено и сѐ што треба имаш таму- ама за тие пари што ги плаќаме сепак нови кревети и спавачи можеле да набават, а не да ти даваат спавача потскината
кога ќе се породиш не може ли да се напише искуство знам има поплаки и пофалби. И на страната има и знам ги читаат и реагираат имаше двајца пациенти за еден друг специјалист ррагираа дека поднапиен прегледува и го избркаа. За Ремедика зборувам
Мене ме породи Шуплиновска, дежурна беше сабајлето рано така се погоди јас прв пат во живот ја видов на денот на пороѓај мојата докторка замина на одмор не очекуваше дека ќе се породам во 38ма ми викаше ќе тераш до 40 Шуплиновска е супер кул опуштена, мене ме напна дека ќе мора царски дека обемот на карлицата ми бил тесен бебе 3500 не знам што … ама ја упорна до крај и успеав природно
Сакам да прашам тие што се имаат породено природно во Систина бидејќи кажаа дека треба да се оди од претходната вечер: - колку време може да е сопругот присутен, во соба или во чекална чека? - и кога испишуваат, колку ноќи се спие и кое време е исписот? Фала Ви однапред
Па реално и за тоа треба да реагираат. Секоја поплака од пациенти треба да биде земена во предвид. А убаво рече, на толку пари барем тоа лесно може да го сменат.
Кога се пораѓаш природно одиш со пукнат водењак или пак со болки нема одење однапред една вечер, кога ќе се случи тогаш се упатуваш кон болница. На пример кај мене, 5:45 наутро ми пукна водењак во 7:00 бевме во Систина. Породена во 14:38 Сопругот може да биде со тебе додека не те качат во предпородилна. јас породена во четврток на пладне ме пуштија недела наутро околу 10:00