На прием ми кажаа ви следува апартман за втор пораѓај , но во моментот не се слободни ме ставија во двокреветна соба ама сама. Јас мислев и после операција ќе сум таму ама веќе после царскиот ме ставија во апартман. Исто и дојде администратор да ме праша за свечената вечера што следува исто за втор пораѓај дали ни одговара во тој и тој ден и така. Сами ти ги нудат поволностите што ти следуваат за втор пораѓај. Многу убав гест е таа вечера и фризерката.
Јас за тие бенефити дознав откако си заминав дома, случајно го видов флаерот. Веројатно и за тоа е селективно или чекаат ако ги прашаш. Мене ми пукна водењак па на прием не дека се брзаа премногу ама јас бев збунета и не се сеќавам баш дека нешто ме пршаа посебно ноти мене ми текна да потенцирам дека и првиот пораѓај ми е таму. А како убаво ќе се одморев да без сама во соба.
Мене првиот пат фризерката не ме исфенира (можеби затоа што си одев дома во Сабота) , како и да е после по дома си мрчев дека не е фер што не добив гратис рилекс фенирање
Ehee primaat od sabajle do vecer Majkami doagjase i sedese cel den bebeto go cuvase, nishashe, mene mi pomagase za doenjeto, svekrva mi svekor mi, maz mi, brat mi site idea i sedea kolku sakaa. Iskreno mene ne mi smetase nekako uplasena bev deka bebe imav i sakav podrska za nego i za doenjeto
Тебе не, но на цимерката може и пречело (особено ако била со осет). На што личи тоа, да седат по цели денови, не е хотел тоа. Дома прибирај ги, во болница треба осет и за другата родилка.
Некоја членка да сподели за Жан Митрев како е сместувањето, дали сте сами или со цимерки, посети и слично
Јас бев сама во соба. И другите родилки во своите соби иако во секоја соба имаше по 2 кревета. Уште не е толкава гужва. Ама ако продолжат вака ќе им стане. Имав прекрасен третман. Посети се дозволени. Мене ми дојдоа ќеркичката и сопругот. Не седеа многу затоа што таа е мала и немирна па ги испратив. А вториот ден само сопругот поседе негде 2ч. Можеше и повеќе ама имаше обврски со малата. А беше присутен и на породувањето и 2ч по породувањето. Бидејќи со првото бев сама и беше корона, неговото присуство сосема поинаку ми делуваше на општата психичка состојба. Препорачувам да е присутњн доколку може да издржи Мојот и папочната ја пресече и беше многу среќен
Дури и да си била сама во соба јас се чудам како е дозволено вакво однесување во најскапата приватна болница во државава. За ова Плодност се многу строги, што е и нормално според мене. Мене после пораѓај ми беа ослабени мускулите на дното на карлицата, па ми се испушташе неконтролирано урина на секое станување, се срамев од самата себе и замисли уште свекор ти да ме гледа. Мислам… Дури и во државниве родилишта се построги и не е дозволена посета во СОБА.
Јас се надевам дека ова е саркастично кажано хаха. Плус што има бебе од 2 дена да го нишкаш, па тие тогаш ни мрдаат, ни претаат. Јас не сакав никој освен маж ми на посета да ми дојде и тоа надвор, не пак цела фамилија, посебно не туѓа фамилија да ме гледа
Посета да има е нормално ако си сама во соба или апартман, а ова во Систина не а ограничено. На сестрата еднаш и реков дека ми сметаат посетители само крена раменици и се откажав. Толку бев уморна од пораѓајот што немав сили да се објаснувам со цимерката, а и немавме некој муабет. Инаку останатиот впечаток во Систина како и првиот пат, супер услови, многу персонал и сестри и доктори, чисто, убава храна. За време на пораѓајот исто така имав доверба и поддрша дека сум во добри раце. Педијатрите неонатолози им се одлични, инаку се породив спонтано без анестезија.
Ја не знам зошто им одите во систина им плаќате толку пари и ќе ви се погоди некоја пола фамилија ќе прибере. Размислете си Ремедика се топ, а еве и Жан Митрев исто ги фалат... Не знаев дека Систина се до овој степен несалам. Ај сопругот да доаѓа, ама се- друго веќе е и здравствен ризик за мајката и новороденчето