Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    316
    Не знам како било порано во Систина, ама јас кога се породив во 2023та година бев максимално разочарана од болницата, сестрите и особено педијатарот. Ми е жал за парите што ги дадов. Ако некогаш раѓам пак не би се одлучила пак за таа болница.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zakica88

Zakica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    141
    Исто и јас сега се породив пред три месеца на толку мислење каде и платив по повисоката цена за доктор.И многу сум разочарана од сестри на одд. А за посета јас немав посета само маж ми доаѓаше на кратко и цимерката исто ми се погоди немаше многу посети.

На LadyInPainting и Ladyme им се допаѓа ова.
  3. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    1.084
    Јас уште од сега да ви кажам, другарки феминки, тие што ќе се пораѓате сега во јануари во Ремедика; ако се погодиме заедно во соба и ако ја претворите собата во железничка станица, ќе се лутам и ќе се скараме.
    А нејќам да биде така, сакам да си бидеме поддршка и да задржиме убава енергија во собата, посебно зашто ќе ни ги носат бебињата и треба да бидеме смирени и спокојни.

На Skyler81 и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.546
    Допаѓања:
    19.458
    Во ремедика нема посети. Само таткото може да влезе преку стакло да го види бебето и толку. Во корона беше така и уште им е задржана праксата.
    Јас каква бев крварев цело време лом бев уште да ми носат посети кај цимерка па ќе ги дигнам во воздух мислам. Ме носеа да ме бањаат 3 дена не можев сама да се движам, ама гости пола фамилија да ми доаѓа (facepalm)
    Ај порано немаше вибери , сега е фала богу просто на вибер видео кол и кој сака нека го гледа, па морало во живо и што ќе види бебе родено :D и (y):rofl:

На EarthFire, naturally, Skyler81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.642
    Допаѓања:
    5.545
    Да, бев Ремедика во 26та недела за терапија за грлото и така беше посета кратка во одреден дел од денот, бебиња се собираат и само преку стакло да се видат. Јас на Гак се породив предвремено, па една замина цимерка додека дојде друга и бев сама од 11 до кај 10 вечерта и толку гасови имав па поспи па стани си правев, погледај тв пак заспи. Значи се одморив кога дојде цимерката, мака голема мн хчеше како воз. се брзав да заспијам пред неа хаха. Нема везе работава беше, кај гасови мн од царски, кај рана крвари отворена цела бев доле со улошка само, она цицки надвор дрво и беа се масира. Незнам никој несакав да ми влезе ни маж мој ни нејзин. Може за туширање ми требаше помош ама ваму барем сестри има да помогнат на приватно овде на мајками и плачев само за тоа ми требаше помош се осеќав мн нечисто јас, мн бев во болница и пред пораѓај. На мене лепенките седеа од операција 5 дена со јод цела умачкана. Мм ме бањаше кога дојдов дома.
    Сум за посета ако има човек апартман земено и е сам, ама не сум за бебе да биде тука со луѓето.

На EarthFire и Milkiway им се допаѓа ова.
  6. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    414
    Прекрасно искуство сама бев имаше уште родилки но сите бевме во различна соба третман прекрасен акушерки супер се храна ок кафе сок цедено смути третман 10ка само тоа со посетите не ми се свиѓа може да дојде кој кога сака ај сеа сама во соба ама со цимерка тоа нема да биде во ред сега немаат толку родилки кога ќе имаат сигурно по две во соба ќе ставаат тогаш мислам дека ќе треба да ги ограничат посетите нема дс згрешиш Владимир Кижески супер доктор исти и Јелена ја сум презадоволна

На *Explorer* и Luna88 им се допаѓа ова.
  7. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    113
    Само да ве известам дека преку ноќ цените за породување во Жан Митрев се покачија за 300 евра ;( нов тарифник за 2026 година