Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    6.619
    скроз си во право, ама мојот впечаток е дека не е Систина тоа што беше порано, не ми се веруваше дека јадеа бурек до мене, земав ги снимав со телефон не знаев дали ќе ми веруваат луѓево :drunk:

@Baby warrior за трето може ќе сменам болница :rofl:

@Tulip023 исто, исто за одмори си збореа :drunk: кога се пораѓаше?

На Baby warrior и Tulip023 им се допаѓа ова.
  2. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    429
    На 11ти август се породив, на 15ти ме пуштија. Да не сме биле во исто време?

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    6.619
    да, ја се породив на 15 ти август :D

На Ladyme и Tulip023 им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.042
    Допаѓања:
    5.778
    Ова па и малце тешко би ми паднало дека за одмори се зборело ја у болки |( скроз безвезе баш ме зачудивте јас имав најдобар однос стварно освен една сестра што не ја утепав втората вечер по пораѓај пишував негде по темиве дека ми боцна клексан во сон и срипав од болка плус си имав боцнато сама пред да заспијам во договор со мојот гинеколог што ме породи. Излегов во ходник да ја барам по спаваќа :@

5. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    429
    Искрено, јас и покрај тоа, имав позитивно искуство. Породувањето, иако на крај испадна итен царски по неуспешна провокација, помина супер, сите во сала беа фини и пријатни, за постпородилната нега исто така немам замерки, освен за една сестра од неонатологија, за која од сегашна гледна точка можам да кажам дека делумно она била виновна, делумно моите хормони кои ми лудуваа тогаш :lol:

6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.042
    Допаѓања:
    5.778
    Јаххаахха исто исто и јас сега се смеам на мојата реакција буквално ми дојде наплив на гнев да ја утепам, излегов во ходник да ја барам ја запамтив како изгледаше од толку што ме здоболе, јас спијам она влегува во соба во 23:00 и ми збрцува инекција во рамо. Кога срипав викам што правите?? Па клексан има на програм за тебе, па викам јас нњ сум во кома па да ме боцкате како сакате, спијам! Плус докторката дојде да ме види и ми рече сама да боцнам пошто имав со мене клексани цела бременост боцкав секој ден. Побарав и да дојде дежурен доктор да разговарам вечерта зошто дојде дупла доза клексан само што породена, беше Бојаџиев дежурен а се знаеме и од низ град тука сме со генерација негде со него па ја смирија топката 8)

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sparkle1985

Sparkle1985 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2024
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    55
    I jas se porodiv togas. 11 avgust so carski. Prvo bebe I so cimerka bev kako sto si bese dogovorot. Jas iskreno sum prezadovolna Dr Palcevski me vodese i me porodi. Visoki se cenite apsolutno se slozuvam no I so vtoro da sum bremena pak isto ke odberam.

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.042
    Допаѓања:
    5.778
    Јас два пороѓаи, едниот во 5ти месец со пукнат водењак, вториот фала му на господ со здраво живо бебе што го гушкам до мене денес. Двата пати имав мн добро искуство. Првиот пороѓај го направија што е можно понетрауматичен и се сеќавам дека кога ме симнаа во соба првата мисла ми беше, сако да заврши се ова, да закрепнам и да се стабилизирам и наредната година да се вратам овде и да родам здраво и живо дете. Така и беше! Преблагодарна за се :l:

На MeowMeow, Nala1806, Sparkle1985 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    379
    Ova za Sistina zboruvas

10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.042
    Допаѓања:
    5.778
    Да

11. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    200
    Женски што ми треба да спакувам за во Систина? Претпоставувам ништо ама пак да си прашам :)
    Земав нешто за лична хигиена, ланолин, полнач со долг кабел и толку

12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    6.619
    доволно ти е тоа, јас тоа носев :)

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    1.661
    Чисто како инфо за Систина ама можно е само мене да ми се десило според коментариве, поучена од советиве си земав продолжен за телефонот да го полнам и не ми дозволија :?: се кичмев едвај да го ставам и вадам од полнач сечена со царски…

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.934
    Допаѓања:
    6.619
    требало да си купиш два метри кабел, зашо си носела продолжен :?:

15. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    1.661
    Па имав онаков со едно што е мислев сеедно ќе е хах

16. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    175
    Девојки, дали некој има инфо за цените за 2026 за пораѓање во Систина? И дали важи акцијата ако избереш доктор пред 12-та недела имаш 10% на услугите? И кога сум веќе тука, кога избравте доктор за пораѓај (во која недела)?

Ви благодарам многу!

На Nala1806 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    4.105
    Не е точно дека пред 12 недела мора да избереш доктор и да уплатиш. Кога и да уплатиш од денот на уплатата па до крај имаш 10% попуст и плус исто 10% попуст на крајната цена. Ама убаво е малку порано да уплатиш ако сакаш да искористиш нешто од пакетот: јога, масажи, часови итн.

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.134
    Моето искуство од Ремедика: презадоволна од гинеколошкиот дел, незадоволна од педијатрискиот.

Не даваат никаква поддршка за нова мајка.
    Сестра е влези/излези, не останува бар 10 мин со тебе да ти помогне за доењето, да ти покаже убаво (сем една, две), педијатрите те застрашуваат, форсираат АД, а велат, ние поддржуваме доење, итн. Немаат добар пристап за млада мајка која сака да дои.

На AlmaOculta, Joanna28 и fragaria им се допаѓа ова.
  19. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    200
    Бебето ми беше со глава надоле од 30та недела наместено, сега бев на преглед + цтг карлично е наместено се свртела. Ми рече дека уште една недела ќе ме почека да имам полна 38ма ако не се сврти ќе закаже царски.
    Може ли некој да ми каже како оди цела процедура, еден ден порано те примаат и што се прават? За Систина

20. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    816
    Зошто да почека до 38ма па да закаже царски, тоа не е воопшто во ред. Бременоста не завршува до 38ма недела, страшно..оди и на друго мислење.
    Макар и да треба царски може и во 41ва да се прави.
    Во меѓувреме пиј повеќе вода и на нет има и безбедни вежби кои може да ги пробаш за да се заврти бебче пак со глава надолу.
    До последен момент има можност да се заврти бебе.

Последна измена: 29 јануари 2026
    На naturally му/ѝ се допаѓа ова.