Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    623
    Леле и јас исто не земав влошки за гради и лом се правев. Среќа градникот што го носев кога стигнав на пораѓај беше со мене, па ставив тие обични влошки во него, зошто жива вода бев цело време.
    Инаку јас се породив во четврток во понеделник ме пуштија царски. Во однос на доење сега немав гајле зошто второ, ама имаше 2 сестри што ептен се трудеа, тие постари. Со првото дете исто и не стекнав впечаток дека педијатрите форсираат ад, зошто првото не напредуваше убаво само со доење поради тоа што беше поспано од жолтица и нивниот совет беше да се измолзувам и давам од шише за да сум сигурна дека испил барем 30мл и после на града да го ставам..

Последна измена: 4 февруари 2026 во 02:17
    На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    2.036
    Прочитав различни мислења на темава, ако може некој што има поскорешно искуство за во Систина - дали после 36та недела не наплаќаат само цтг или и ехото е вклучено во пакетот?

3. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    200
    Posle 36ta nisto ne plakas, pregled + ctg ti e vkluceno vo paketot za poroduvanje

4. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    2.036
    Преглед и цтг да, ама ехо? На информации ми кажаа дека само цтг е вклучено, ехото се доплаќа а тука читав на некои членки и ехо не наплаќале. Или како ке им текне така прават?

5. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    200
    Jas sum momentalno 38ma i tamu odam, nisto nemam plateno, odam na 5-7 dena na ctg i eho
    Denes otvarav istorija so krvni analizi i brisevi od nos i grlo, ne mi zemaa pari denes moze ke se iznenadam na krajnata smetka :))) ama kako i da e ctg pregled i eho ti e vkluceno vo paketot

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  6. noname’

noname’ Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Што треба да носиш за тебе во жан митрев, а што за бебе?

7. Ultras1312

Ultras1312 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Да ви споделам искуство со пораѓај во систина прво бебче.
    Царски по моја желба кај Др.Корнелија НАЈ ДОБРА докторка во Систина, избрав породување таму само поради неа.:l:
    А сите други го покажаа пропалитетот на систина уште кога после операција на интезивна докторите и сестрите јадеа во оделот каде што лежевме ние тазе породените. Мирисаше на готвено јадење, а после тоа 2 од нив легнаа на креветот за пациенти до мене.
    Форсирање за цицање, не хранење на бебе, вриштеше по цел ден, а кога ќе им ѕвонев да ми помогнат зошо многу плаче од врата ќе праша зошо ѕвонам и ке каже НА ГРАДА и толку.
    Моето бебе намали 230грама за 2 дена-нормално било.
    Кога веќе не можев да издржам психички пошо бебето 2 дена вриштеше хистрично за јадење, а кога го му дадоа дохрана спиеше 5часа, побарав да ме пуштат ден пред тоа и на тоа добив одговор дека намалувањето не било нормално и било под надѕор на адаптација за адаптирано, кога прашав како ќе видете кога не го храните? Докторката ја праша сестрата колку пати му дале млеко, истата одговори еднаш ( а мене ми кажаа дека тој ден има пиено формула 2 пати).
    Храната катастрофа-овошјето секој ден скапано освен една круша не скапана, ама не зрела:doh:
    Пижами носат цело време ама 2 пати ми донесоа скроз скинати ноќници кај градите, хигиената ок, освен што тушот беше затнат па кадата течеше. За царски вода и лизгав под:^)
    Прво бев во соба со 2 има 2 тв, едно далинско па сега ти плати си толкава сума и барај далинско од цимерката да смениш канал.
    На кратко имаат многу добри доктори ама болницата и работи и функционира на "стара слава"
    Можам книга да напишам за нив ама доста е и ова.

На MiloMalo и BellaBibi им се допаѓа ова.
  8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    3.800
    Прво, честитки за бебето да ви е живо и здраво :inlove:
    Жал ми е што си имала такво искуство и тоа во најскапата болница каде за тие пари треба нозе да ви мијат и водата да ја пијат, изгледа веќе во ништо не се разликува од државната, освен во цената...
    Како и да е, биднало, уживај сега со бејби :l:

9. Ultras1312

Ultras1312 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Ти благодарам :l:
    Затоа и пишав искуство за сите што ќе се пораѓаат таму да имат строг став спрема персоналот инаку во спротивно психички ќе се уништите.
    И да, заборавив-иако се дозволени посети, не дозволуваат повеќе од 1 човек внатре во апартманите каде си сам во соба и си доплаќаш екстра од ден!

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.240
    Допаѓања:
    14.327
    Slicno iskustvo imav na drug oddel. Im baram kiselo mleko za deteto. Taa mi vika kje vi dadam jogurt, kiselo mleko treba da naracam specijalno 8) Kafe ne mi donese edna bolnicarka, ne mozela. Za 100 000 denari naplata na uslugata kje mi izmisluvash prikazni. Za prijavuvanje beshe, ama ajde.

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    26.429
    На таа пара што сте ја оставиле, зошто не пријавите?

На Milkiway и EarthFire им се допаѓа ова.
  12. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    214
    Za tebe sredstva za licna higiena, cetka, pasta, dezadorans i polnac, za bebe nisto

На noname’ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    623
    Иако и јас сум задоволна од систина, бидејќи се пораѓав брзо и со двете деца можам да кажам дека се гледа дека ништо не реновираат менуваат. Исто неколку од спаваќите беа со искинати врчки кај градите, некои избледени веќе од перење и со шиени врчки од други спаваќи. Потоа за тушот исто беше и во мојот апартман, течеше од долу и секогаш ставав крпа за да излезам многу ми беше страв да не се лизнам. Им треба обнова. Храната беше супер.

14. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    4.105
    Навистина ми е жал за сите што сте имале негативно искуство со Систина. Јас на пример како тазе породена таму не можам да го споделам истото мислење. Буквално немам замерка за никој од персоналот - од хигиеничарка до доктор. Со самото влегување ноќта пред пораѓај, до излегување од таму, целокупниот персонал се трудеше максимално да ми го направи целото искуство што полесно и помалку трауматично.
    Дури имав неколку нестандардни ситуации кадешто го потврдија тоа.
    Ми падна лек од заб ден после пораѓај и ги замолив ако може некако да ми стават лек таму бидејќи имаат оддел за стоматологија за да не морам да трчам на стоматолог кога ќе излезам а бебе ќе биде многу мало. Одма го средија тоа - дојде сестра ме зема букбално во спаваќа и ме однесе на тој оддел кадешто докторот веќе ме чекаше. Ми стави лек и ништо не ми наплати, си се вратив во соба.
    Втора ситуација, интолерантна сум на лактоза и за мене храната беше посебна со оброци кои не содржат млечни продукти. Исто дента кога се породив дојде болничарката и ми рече: во фрижидерот е оставено безлактозно млеко доколку сакаш да си ставиш во нешто или ако ти се пие.
    Меѓутоа и да не беа овие ситуации, повторно ќе кажам дека на залиха секогаш имало се - искината спаваќа немам заприметено ама се се надополнуваше инстантно.
    Течеше малку и од туш кабината во мојата соба ама после туширање доаѓаше хигиеничарка да избрише.
    За посети јас бев во двокреветна соба и не сум имала проблеми - дозволуваа до максимум по двајца во исто време кај двете.

На BubamaraM и Tulip023 им се допаѓа ова.
  15. Ultras1312

Ultras1312 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Ете кај мене во апартманот беше сопругот, а по пристигањето на моите родители беа 3ца посетители во апартманот ги викнав да ми го донесат бебчето-тие не прокоментираа ништо после нив помина визита за мене и лом не направија како не сме имале обзир за толку многу луѓе со мало бебе. Кога им реков дека со истите луѓе ке биде и дома одговорија " како и да е многу народ сте за посета" ДА НАПОМЕНАМ дека бев сама во апартман.
    И да, чистеа цело време хигиеничарките ама кога излагаш од тушот е веќе мокро и ризично за движење. А и на бебињата шпикозните беа искинати долу на ноџињата кај рабовите(првиот ден ми го донесоа со распаран раб). За тие пари барем на нив треба нова облека.