Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.926
    @ЕленаЛК , @NanaMal или било кој може ли да споделите искуство од Жан Митрев, како сте задоволни од персоналот, грижата , храната. било што да имате да кажете. и кој доктор ве пораѓаше? Јас размислувам за др.Ирена

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.870
    Допаѓања:
    15.096
    Мислам дека др. Ирена не пораѓа. Другарка ми е бремена и кажала дека не пораѓа.

3. ЕленаЛК

ЕленаЛК Нов член

Се зачлени на:
    11 јули 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    11
    Се породив пред 5 ипол недели кај др. Кижевски и имав навистина прекрасно искуство. Породувањето помина брзо, лесно и безболно со епидурална, условите во клиниката се одлични, а целиот медицински тим од сестрите, педијатрите и докторите беа професионални, внимателни и посветени. Докторот е многу смирен, детален, прецизен. Со епидуралната не осетив никакви болки, само јак притисок како да ти се оди во вц. Се помина многу брзо и одлично. После пораѓајот и сите останати вработени беа супер, што и да прашам ми објаснуваа, веднаш по пораѓајот кога ми требаше помош и во вц идеа со мене да ми помогнат. Храната беше предобра - вкусна и доволно на количина, буквално цели оброци ги јадев сите 3 дена. Се беше чисто и има се од страна на средства за хигиена, спаваќи кога и да побараш ќе ти дадат нова,.... треба да носите само полнач, чешел и облека за од болница.
    Сестрите многу се трудат за да се воспостави лактација, постојано ми го ставаа бебето на гради, затоа сега еве успешно бебето си цица, не користиме никаква дохрана.
    Во однос на плаќањето, плативме само колку што чини пакетот, претходно има вклучени прегледи, испитувања на крв и брисеви, потоа после чораѓај бебето 4 пати го носев на педијатар и јас бев на преглед кај докторот.
    Нема многу гужва, па затоа сестрите и докторите ќе ви бидат многу посветени.
    Презадоволна сум, топло препорачувам.
    Ако уште нешто друго те интересира, слободно пиши ми.

На VirgoStar, rainbowec, *Explorer* и 6 други им се допаѓа ова.
  4. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.926
    баш се зачудив, пред неколку месеци тука прочитав неколку супер искуства за пораѓај со докторката.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.870
    Допаѓања:
    15.096
    Не знам зашто така и рекла, стварно ме чудиш а и она сака кај нејзе.

6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    1.680
    А не ли смее да се носат свои спаваќи или не дозволуваат? И влечки за туширање? Мислам општо свои работи од дома смее да се носи на користење таму или не дозволуваат?

7. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    4.208
    Влечки можеш да си земеш, јас си носев за туширање зашто таму даваат од оние како собни папучи. За спаваќа не знам ама мислам дека немаш потреба да носиш твоја. Тие таму се сосема ок плус имаат врвки горе да можеш да ги одврзеш лесно за полесно доење наместо да ја соблекуваш целосно.

8. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    217
    Jas se porodiv pred 4 meseci kaj doktor Irena i imam prekrasno iskustvo so nekze, mnogu posvetena, dostapna, profesionalna. Grizata na najvisoko nivo i za majka i za bebe, jas se porodiv carski naredniot den bev na noga, mi pomagaa apsolutno za se. Higiena na najvisoko nivo, hrana prevkusna i obilna. Sestrite, pedijatrite site se dostapni vo sekoj moment za bilo sto da gi pobaras, sovet, pomos. Preubavo poroduvanje imav tamu, topla preporaka. Ako ve interesira nesto sto ne sum opfatila pisete mi poraka

На kitty.m и Carpe Diem New им се допаѓа ова.
  9. Soontobemama

Soontobemama Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Првпат ќе станам мајка и би сакала да слушнам искуства и мислења од вас. Се двоумам помеѓу Ремедика и Органџиски за водење на бременоста и за породување. Би ми значело ако споделите колку сте задоволни од пристапот, грижата и тимот во едната и во другата установа. Имам слушнато мислења дека во Органџиски пациентките се позадоволни, но и дека почесто предлагаат царски рез, дури и кога не секогаш има потреба, па ме интересира дали тоа е навистина така според вашето искуство. Ви благодарам однапред на сите што ќе одвоите време да одговорите.

10. Didi***

Didi*** Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    2.004
    Ремедика со препорака за кај Др. Симонида Котларова Попоска. Имам водено две бремености целосно кај неа и исто така и породувањето. Презадоволна како од докторката, така и од целиот тим.

На Amellie и Anie93 им се допаѓа ова.
  11. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    173
    https://acibademsistina.mk/mk/novosti/index/1022
    Дали видовте дека Систина во пакетите за породување додале пренателен генетски тест, со доплата од 100 евра?

На Sunrise!!! и Frida- им се допаѓа ова.
  12. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    140
    Реално топ понуда за новите трудници, ќе заштедат бар 600 евра

На Cottontail му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    821
    А зошто има по две цени? Од што зависи дали ќе платиш 120000 или 150000 за спомтано породување?

14. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    543
    Мислам дека зависи од докторот. Приметив кај други оддели дека ако е помлад доктор е нешто поевтино во однос на некој со децениско искуство. (може и не е до тоа)

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  15. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    4.208
    Помладите доктори и оние што се помалку барани (има доктори кои се повозрасни а се во поефтината група) се поефтини. Оние кои се повеќе барани и кои имаат поголемо искуство се во поскапата група.

На Frida- и ...Arthemisia... им се допаѓа ова.
  16. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.940
    Дали има листа кои се во поефтината, а кои во поскапата група? И дали и прегледите кај нив се со различна тарифа или само породувањето?

17. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    821
    Исто,се мислам за кај др Петановски во Ремедика за пораѓај, но не е исклучена и Систина но не знам кај кој доктор. Имате ки некоја искуство кај Петановски, и кој од Систина го препорачувате?

18. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    4.208
    Нема, треба да се јавиш на телефон и конкретно да прашаш за тие што те интересира.
    Јас конкретно за тие што прашував можам да напишам.
    Златко Палчевски, Слободан Дракулевски, Павле Димчев, Гордана Петровска и Александар Бојаџиев беа во поскапата група. Корнелија Трајкова, Јорданчо Иванов, Јосиф Ѓорески и Младен Ристески се во поефтината група.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    78

I ako te fatat bolki za poragaj ako ne e tvojot doktor na smena, treba da doplatis 20.000 denari za da dojde od doma?
    A sho ako se padne na smena od poskapive doktori, i ne dojde tvojot doktor od doma znaci avtomatski ja plakas poskapata varijanta? Taka e ili neso gresno sum razbrala?

20. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    543
    Претпоставувам дека и да отидеш со болки ќе те спремаат и ќе ти дадат терапија додека дојде твојот доктор. На сестра ми и пукна водењак на полноќ, си го чекаше нејзиниот лекар фо нареден ден втора смена на пладне.
    Што би било кад би било најдобро да се праша во болница и да не се изнесуваат претпоставки ако немаме конкретни случаи и факти. Цените не се варијабилни само за на гинекологија па човек да помисли дека Систина или која год приватна болница сака да ќари 200-300 евра плус.