Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    19.602
    А како држела и чекала ? Доаѓаат напони не можеш да го стискаш внатре.
    Пример во ремедика одма си доаѓа др што си договорен, му јавуваат кога си во сала на бокс

2. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    4.127
    Да, ние кога уплаќавме баш прашавме на шалтер за ова, и ни го дадоа овој одговор. Ама после тоа кога разговаравме со докторката што ја одбравме, таа самата ни рече: кој и да ве прими и да не сум на работа ќе следи ситуација и ќе ми се јави па ако е итно и ако пораѓајот почнува за скоро јас ќе дојдам (без да треба тие 20000 да ги платите). Значи пракса е дежурниот доктор да се јави на одбраниот и ако треба одбраниот ќе си дојде.
    Јас конкретно се јавив на ургентен бидејќи добив болки вечерта во 12 и ме прими друга докторка. Ама ме следеа цело време, знаеа дека нема да се породам ноќта зашто не бев скроз отворена и сабајлето си дојде на работа мојата докторка и таа ме породи додека си беше на редовна смена. Ама ако почнеше пораѓајот порано ќе дојдеше и порано.

На Frida- и maremarence им се допаѓа ова.
  3. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    274
    Имаше закажан царски за наредниот ден а воденикот и пукна вечерта, дома, пред закажаниот термин. Си отиде во болница без да добие болки и без да има контракции. На пладне како што било договорено и напраиле царски.
    Не трга секое раѓање веднаш штом ќе прсне воденикот (првородки посебно) , некои воопшто не успеваат да се отворат, некои го раѓаат за брзо.. секое раѓање своја приказна.

На Autumn Love и poker_face им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    19.602
    Секако мене ми пукна се породив после 9 саати. Добро веројатно исклучок што издржала и не се породила, ама во друг случај нема да го чекаат докторот на закажан термин туку ќе ја породи или тој на смена илк ќе го викнат.
    Горе без овие детали коментарот ти звучи како скроз друга приказна ..нема врзе како и да е сега е појасно