1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    119
    Ни јас немам баш некое позитивно мислење за Ремедика. За време на цела бременост ОК беше освен што многу чекав за преглед. А на породување... имав блокада и прворотка бев не знаев ниту како се напнува (може смешно ќе звучи) акушерката наместо да ми појасни само се дереше: Напни, напни. И накрај докторката ми легна на стомак и излезе бебето. Првите 10 секунди (за мене цела вечност) не заплака и кога прашав зошто не плаче, акушерката ми се раздра: "Како да плаче кога ја заглави?" Ко јас да дојдов да си го убијам детето, а не да го родам. После во 3 сабајле ми дојде педијатарот да ми каже дека е на кислород и дека е во вормер. Кога прашав: Ама ќе биде ок? Ми рече ќе следиме. По 2 дена на Марина и текна да ја стави во инкубатор, па и текна дека сигурно ќе добие жолтица и ќе треба сончање. И еден куп анализи за кои не ме ни прашаа дали се согласувам, само ги наплатија....
    А сестрите... едната ми чепкаше по лични ствари. Ми донесоа моите книги да се занимавам со нешто и еднава: Ама ти стварно читаш...
    А другата кога и реков дај ми го бебето да го избањам јас, се раздра: ја вода не сум наместила она ќе го бањала... дека сум и вратила покакано дете по подој и дека ќе сум висела на линијата што им е за помош на родилки....
    Имав впечаток дека сум на Гак или некоја друга државна.

На Frida- и tambelina им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.716
    Допаѓања:
    19.763
    А кај која докторка беше? Страшно е ова, се надевам им го имаш пишано на мејл како поплака

3. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    119
    Не пишав бидејќи бев прво во шок, а после се насочив кон потребите на бебето, цицање, грчеви и сл.
    Кај д-р Котларова

4. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    5.063
    Лудило бре.. јас па мислев имам трауми од Чаир.

На tambelina и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.716
    Допаѓања:
    19.763
    Јас бев со првото кај неа баш тоа кажуваше кога да напнам, кога да не напнам, кога да дишам. Не ми е јасно зошто воопшто ништо не ти кажале.
    А коментарите од тие таму педијатрија сестрите ужас срам да им е пријави си не ти е доцна.
    Таков коментар да добијам тужба ќе им лепнам на толку пари уште коментари, не ми е јасно како др дозволила такви коментари