Ни јас немам баш некое позитивно мислење за Ремедика. За време на цела бременост ОК беше освен што многу чекав за преглед. А на породување... имав блокада и прворотка бев не знаев ниту како се напнува (може смешно ќе звучи) акушерката наместо да ми појасни само се дереше: Напни, напни. И накрај докторката ми легна на стомак и излезе бебето. Првите 10 секунди (за мене цела вечност) не заплака и кога прашав зошто не плаче, акушерката ми се раздра: "Како да плаче кога ја заглави?" Ко јас да дојдов да си го убијам детето, а не да го родам. После во 3 сабајле ми дојде педијатарот да ми каже дека е на кислород и дека е во вормер. Кога прашав: Ама ќе биде ок? Ми рече ќе следиме. По 2 дена на Марина и текна да ја стави во инкубатор, па и текна дека сигурно ќе добие жолтица и ќе треба сончање. И еден куп анализи за кои не ме ни прашаа дали се согласувам, само ги наплатија.... А сестрите... едната ми чепкаше по лични ствари. Ми донесоа моите книги да се занимавам со нешто и еднава: Ама ти стварно читаш... А другата кога и реков дај ми го бебето да го избањам јас, се раздра: ја вода не сум наместила она ќе го бањала... дека сум и вратила покакано дете по подој и дека ќе сум висела на линијата што им е за помош на родилки.... Имав впечаток дека сум на Гак или некоја друга државна.
Не пишав бидејќи бев прво во шок, а после се насочив кон потребите на бебето, цицање, грчеви и сл. Кај д-р Котларова
Јас бев со првото кај неа баш тоа кажуваше кога да напнам, кога да не напнам, кога да дишам. Не ми е јасно зошто воопшто ништо не ти кажале. А коментарите од тие таму педијатрија сестрите ужас срам да им е пријави си не ти е доцна. Таков коментар да добијам тужба ќе им лепнам на толку пари уште коментари, не ми е јасно како др дозволила такви коментари