1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    379
    Јас имам негативно искуство во Систина.
    Родив спонтано со епидурал но не ми фати, не знам од која причина, нити ми објаснија како зошто и кога се става, нити зошто не ми фати. Раѓав само со акушерка, немаше доктор. Поддршка никаква при раѓање. Докторот дојде само на крај во последните 5 минути да ме пресече и сошие.

Во однос на доењето бев прворотка и навистина не бев информирана за ништо бидејќи очекував дела таму ќе ми кажат се, а сестрите беа незаинтересирани комплетно, само ќе дојдеа ќе ја наместеа на града и толку. После даваа дохрана, не знам зошто. Уште не ми јасно зошто дохрана се даваше како дифолт, ни помалце ни повеќе туку дури 60мл.

Педијатарот ми форсираше на првиот преглед дохрана, наводно сум немала млеко. Не беше вистина, и продолжив да ја дојам и не ги следев нејзините препораки понатака више не се вратив на преглед.

За мене систина беше само шминка, фина соба со телевизор, ок храна и толку. Не би раѓала пак таму. Читам мајки кои се задоволни од Систина, како да сме раѓале во скроз различна болница.

На Ultras1312, Oscar Lady и tambelina им се допаѓа ова.
  2. Stonegirl

Stonegirl Нов член

Се зачлени на:
    Четврток
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Јас пред неколку месеци бев на обичен преглед и го закажав кај др. Ана. Искрено на прв поглед прељубезна, но колку е спремна како докторкта навистина не знам, затоа побарав мислење. Иначе Вие цела бременост ја следевте во плодност или само пред крај ?

3. StrawberryBliss

StrawberryBliss Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2026
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    38
    Ете јас и ти имаме скроз исто искуство и впечаток за Систина. Понекогаш уште си ги жалам парите што ги дадов...

На tambelina и LadyInPainting им се допаѓа ова.
  4. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    379
    И мене кога ќе ми текне дека дадов пари за тоа се нервирам.. Очекував подобро искуство за тие пари.

На StrawberryBliss и tambelina им се допаѓа ова.
  5. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    126
    Се исто и кај мене само што мојот сопруг сакаше да е внатре и да ја пресече папочната. Мене ми значеше да ме држи за рака кога бев на бокс. Потоа остана со мене да сумираме впечатоци и ме однесе со количка до собата. И дојде утредента да не види. Може да седи колку сака ама мојот не седеше повеќе од 1ч.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    393
    Да, целата бременост ја следев во Плодност, но останав бремена преку ИВФ и терапијата ми ја одредуваше др. Таше. По 20 недела на бременоста продолжив со следење кај д-р Сотир.

7. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    5.507
    Немам искуство за породување и општо следење бременост со др Ана, ама пред бременост имав интервенција со неа и можам да кажам дека е доста стручна. Мене ме породи др Владко, исто така и од него сум задоволна.

8. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    858

Ова е мое мислење во друга тема за др. Ана.

9. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    2.058
    Излегува кој како ке му се погоди во Систина. А не треба да биде така, треба да си држат некои стандарди, посебно за цените што ги имаат.
    Јас имам искуство со неколку доктори на гинекологија и за прегледи сите некако на брзање, не посветуваат внимание... сум немала до сега преглед од 30 минути таму, максимум 15 минути сум се задржувала.

На LadyInPainting му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Zakica88

Zakica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    147
    Јас од докторите сум задоволна посебно од др Палчевски цело време доаѓаше да ме види и кога не беше на работа но од сестрите на одделение не,се изненадив искрено претходно два пати во Санте плус се имам породувано таму беа ептен по ок, и да влезат да прашаат дали треба нешто и да ти помогнат.

На ForeverYoung и StrawberryBliss им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    14.377
    Isto iskustvo imam. Za poragjaj samo od doktorot bev zadovolna, ne me ostavi sama, od oddelot ne, sestrite od pedijatrija ne sakaa nishto da objasnat, se na brzanje.
    Za drug oddel isto.
    Deteto mi pravese operacija tamu, od sestrite samo od edna bev zadovolna, bolnicarkite krsh, samo edna beshe super. Ne im se raboti. Pobarav kafe kaj edna, ne mi donese, reche pokasno malku, toa pokasno beshe nikogash. Za deteto pobarav pazi kiselo mleko, ne mozele. Molam? 8) Ko da im pobarav kavijar.
    Doktorot postoperativno drzok. Dodeka bevme tamu ok, no na kontrolite ne, ne saka da go prasuvash , ispagja "shto me zamarash". |( Sistina nalikuva na javno zdravstvo, za parite shto gi davame treba mnogu da si porabotat na odnosot.

Последна измена: 10 март 2026 во 09:59
    На LadyInPainting и tambelina им се допаѓа ова.
  12. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    2.131
    Како пинг понг се мислењава во темата. Изгледа дома ќе раѓам :D од брза помош ќе ме пораѓаат

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    78

I jas skoro se porodiv tamo kaj dr. irena suplinovska prezadovolna sum od nea, sestrite od pedijatrija krsh, edna dve dali ke ti se posvetat ubavo drugoto se na brzanje, gledaat da mu ja duvnat niz vrata,a drugive sestri sto delat terapija za majkata se top, mnogu podobri od drugive,od bolnicarkite edna/dve bea okej taka da... zavisi koj ke ti se pogodi od ekipa, ako fatis vikend site zabushavaat. Jas fativ nedela eden od denovite, krsh mrsul ne frlija na mene so se vika, bebeto mi go ostavija od 7 sabajle do 7 vecerta im zvonev da go zemat na raat da jadam/ da se istusiram i sl. go zemaa i samite mi go vrakaa za 10-15 min
    abe vikam ne se izbanjav vikam neka sedi kaj vas da se sredam ke ve pobaram za kratko, i posle toa zamoliv zaedno da smenime pampers, taa mi vika eeee cekaj rano mu e i izleta niz vrata, vidov ne vidov fativ sama vaka taka mu smeniv, posrano do glava bese bebevo... toa bese vo nedela, ponedelnikot posho site na rabota i glavni i sporedni i sekakvi, vleguvaa cesto po sobi.. taka da zavisi na koja ekipa ke naletas, a koga im rekov da go zemat ne sum izbanjata, taa mi vika e dobro de eve banjaj se so vrata otvorena bebeto si spie i taka da na otpust ja pobarav glavnata gi kazav site zabeleski no i pofalbi za odredeni sestri... inace depilirana bev sredena i edna od bolnicarkite fati me bricese na suvo
    abe vikam sredena sum zeno depilirana sum so vosok
    nee, mora jas da vidam i me pominuvase so bikce dolu na suvo demek imalo vlaknenca.... abe ne znam... pobarav us edna pernica plus pred da se porodam za da fatam polozba za spienje kolku tolku, bolnicarkata mi vika "ako najdam ke ti donesam" posle toa i rekov na sestrata sto me spremase da mi dade pernica za vecerta, vazi se so treba ke vi dademe samo da sredime drugive raboti, i taka ne mi dadoa ni ednata ni drugata ja pominav nokjta nejkev da zamaram
    ima i prednosti i slabosti pak ke kazam zavisi na koi od vrabotenite ke nakapesh.... gi forsirav da mi pokazuvaat za doenje, ako ne gi forsiras nema neso da ti se posvetat asalno okolu toj del... pobarav krema lanolin, imav ranicki na bradavicite uzasno me bolea, nemaa mi rece neka vi kupat vikend e nemame
    za doma vo torbata nemav biogaia kapki
    900 den me kostase lanolin
    800 den me kostase bioigaja
    nema veza ama na tie pari edno kremce i edni kapki i edno asalno ponasanje mozea da pruzat
    No za doktorkata i opsto doktorite sto me nabljuduvaa mene i pedijatrite za deteto znaci TOP informacija vo sekoe vreme ama ova sestrishtava krs. Inace higiena,cisto se, peskiri, vloski, gaki mrezasti, maramici, spavaki, postelnina cista, jadenjeto ubavo, toa se bese super.
    Patronaznata sestra Kristina bese top koga dojde doma posle toa... i taka...
    So lesno...

Последна измена: 10 март 2026 во 13:25
    На tambelina, Zakica88 и ForeverYoung им се допаѓа ова.
  14. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    393
    Да го споделам моето искуство, можеби ќе му помогне на некој што не му е проблем да патува.
    Лично јас не ја разгледував опцијата за Систина, најмногу затоа што не сум од Скопје, па секако ќе требаше да патувам. Кога веќе се плаќаат толку пари, се очекува професионален однос.
    Јас се породив во Плодност и немам никаква замерка за сестрите и болничарите. Секогаш кога ги повикував, доаѓаа – и од педијатрија и сестрите што се грижат за мајките. Секоја мајка е сама во соба, а има и посебна просторија за посети. Бебето посетителите можат да го видат само преку стакло.
    За доење и за држење на бебето секогаш доаѓаа кога и да ги побарав. Единствено пред заминување имав чувство дека бебето беше малку време со мене, но можеби тоа беше затоа што имавме жолтица. Сепак, што и да побарав – веднаш го носеа.
    Педијатар видов само при заминување. Пред да си одиме, се оди во одделот со бебињата и таму ми покажаа како се става пелена, широк повој, и заедно го капевме бебето. Педијатарот го прегледа и објасни за витамините.
    Фризура и шминка – нема. :D

На maremarence му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    637
    Мене и двата пораѓаи во Систина ми се во убаво сеќавање. Во 2018 немаа пракса да го оставаат бебето подолго, го носеа најадено, а сега од сабајле до вечер ми го оставаа и толку форсираа доење што одма ми надојде млеко. Единствената работа што ми сметаше беше тоа што предолго го оставаа бебето, кај царскиот, едвај станував, па и бебето неспијач, се преморив. Инаку чисто е ептен, храната е супер, кафе ми носеа секој ден, со мали исклучоци сите беа љубезни.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.