Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. StrawberryBliss

StrawberryBliss Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2026
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    44
    Искрено, баш ми е мило за вашето позитивно искуство. Јас се решив за Систина токму поради да имам такво искуство, но моето на крај испадна многу спротивно и уште ми е тешко поради тоа...

Им фали очигледно да се држат до еден стандард за сите. Овде искуствата се дијаметрално спротивни за Систина.

На Ultras1312, Amellie и tambelina им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.029
    Допаѓања:
    15.300
    Колку ти е разлика од царскиот до спонтаното?

3. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.349
    Јас се породив кај др. Корнелија. На прегледите беше океј, доста е опуштена. На пораѓај исто така. Само таа не беше присутна цело време. Мене ноќта ме примија во болница и сабајлето откако си дојде на работа доаѓаше на секој пола саат-саат да ме провери додека да се отворам скроз и да се спушти бебето. Акушерката беше со мене цело време и кога бебе се спушти и се јави на докторката, таа дојде и за 10 мин откако дојде се породив. Така што нема којзнае колкава улога докторот зашто е со тебе многу кратко, мислам дека исто толку битно е акушерката да ти се погоди за да ти објасни како да дишеш, кога да даваш напон и да буткаш итн.
    Што се однесува до тоа дали форсираат царски, нарем кај мене апсолутно не. Јас дури и имав критична вена на препон заради која обично докторите не се нафаќаат природно да пораѓаат, ама кога ја виде таа ми рече не би требало да смета, дури таа инсистираше рече да пробаме природно па ако ептен ни направи проблем ќе одиме на царски. На крајот немаше потреба од царски.

На Никита 94, Amellie и tambelina им се допаѓа ова.
  4. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    2.072
    Не можам да кажам за наведените доктори, јас се пораѓав кај друг доктор но од мое искуство воопшто не форсираат царски, поминав скоро 6 часа на бокс од што се беше во ред за природно но едноставно не сакаше да излезе бебе и на крај веќе мораше итен царски и подобро и порано да ме однесеа на царски оти се преморив на бокс. Чекаат до последно барем во мојот случај беше така, отворена, со контракции, бебе наместено се во ред ама ме излегуваше. Е сега јас бев со епидурал но кај мене не фати, читам сега и кај некоја друга членка не фатил па не знам за тоа зошто така.

На Никита 94 и tambelina им се допаѓа ова.
  5. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    2.426
    5години

На Ladyme и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  6. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    236
    Здраво на сите. Да ли има некој искуство со породување во Жан Митрев?

7. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    517
    Јас имам имам и пишувано погоре во темата да не пишувам пак истото пиши ми порака ако не го најдеш моето искуство

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    24
    Здраво,гледам има доста разлика во цените за поредување во болниците, не наидов на некои искуства од Органџиски? Царски најверојатно ке треба . Како се однедуваат сестрите, дали помагаат при доење и било што и да ти треба?

9. Tina1997

Tina1997 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Zdravo majki, ve molam za iskustva 23 nedela. Planiram prirodno poragjanje vo dvoumica so doktori sum.
    Bremenosta mi ja vodi nadica od PZU - mama. Se razmisluvam za Cair kaj Ilievski, Sistina kaj Bojadziev, Palcevski, Kornelija. Ili Remedika( posledno vreme mnogu ja falat)
    Pomos, iskustva, se e dobredojdeno..

10. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    1.048
    Јас се породив кај Бојаџиев. Докторот е супер, достапен, пријатен и си ја знае работата, што е најбитно. Секоја препорака за него.

На ...Arthemisia... и anggell им се допаѓа ова.
  11. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    50
    Јас се породив пред 2 недели во ремедика кај др.Афродита Стомнароска, топло ти ја препорачувам. Презадоволна од доктор до останатиот персонал.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    24
    Има многу негативни коментари низ форумов за сестрите, дека не се баш љубезни(а на тие пари што плаќаме...) исто во делот со доење не обрнуваат внимание многу, најлесно адаптирано.

Ваше искуство во тој дел?

13. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    879
    Прекрасен е навистина. Јас си почнав кај него, и до крај ќе сум таму. Природно или со царски се породи?

На emits му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    1.048
    Природно. Цела бременост ја водев кај него и до крај немам никаква забелешка. Со лесно :l:

На ...Arthemisia... и steffy05 им се допаѓа ова.
  15. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Дали може некаде да се најде листата со доктори за пораѓај од Систина, мислам дека беа поделени во две групи поскапи и поефтини?
    Некоја се има породувано со некој од поефтините доктори? Овде во групата сите ги пишуваат познатите доктори и верувам дека се одлични, ама па 20к плус треба да се доплати за нив, на два ума сум.

16. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    369
    Нема нигде објавено кои доктори во која група се, само на тел. може да ти дадат таква информација за сигурно.

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    1.813
    Кај која докторка беше?

18. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    50
    Сите сестри беа прељубезни а во однос на доењето самите доаѓаа често да го ставиме на града за да цица. Често и го носеа гладен за да го ставиме на града па после му додаваа адаптирано.

На US.ER.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.349
    Ете јас се породив кај доктор од поефтината група - Корнелија Трајкова. Имам пишано погоре мислење. инаку официјална листа нема. Си се јавуваш и прашуваш за докторите што те интересира.

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    154
    Побарај поназад во темава некоја членка ги имаше напишано

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.