1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    24
    Значи позитивно искуство, природно или царски ? Се размислувам и јас се повеќе за Ремедика, бидејки Систина навистина има многу разлика во цените

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    1.730
    Кои се моменталните цени за породување во Ремедика?

3. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    843
    Може да споделите која е разликата рецесијата и Систина ако некој гледал

4. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.349
    Еве за некои јас имам пишано @steffy05

На tambelina и VirgoStar им се допаѓа ова.
  5. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    2.426
    Има некоја членка што буквално во последен момент отишла на породување во приватна болница? Секако има дежурен гинеколог. Зарем ако е дежурен Палчевски или Димчев ќе наплатат поголема сума ?
    Еве јас сеуште не можам да одлучам каде ...

6. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.349
    Точно така. Ако е дежурен доктор од поскапата група ќе ти наплатат поскапо - експлицитно за ова прашав зашто и мене ме мачеше и ми потврдија дека е така. Мислам дека барем за Систина не е паметно да одиш директно на пораѓај таму. Прво затоа што ако уплатиш 20% депозит добиваш 10% попуст на крајната цена и доживотно 10% попуст за сите членови од семејството. Второ ако веќе си одбереш доктор од поефтината група појди барем во 9 месец запознај се направи муабет нека те прегледа. Секако прегледите во 9 месец не се наплаќаат ако имаш уплатено депозит. И во најголем дел од случаите и да не е на смена одбраниот доктор си доаѓа за пораѓај, и не ги наплаќа тие 20000 за тоа што дошол.

На VirgoStar и tambelina им се допаѓа ова.
  7. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    2.142
    ^Јас знам дека Александар Бојаџиев е во поефтината група. Исто и Јорданчо Иванов и Корнелија Трајкова.

На VirgoStar и tambelina им се допаѓа ова.
  8. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.349
    Не е во поефтината Бојаџиев. Кога се имаш јавено да прашаш? Јас пред некој месец кога прашував ми кажаа дека е во поскапата.Јорданчо и Корнелија да.

9. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    879
    Јас само што уплатив депозит предходната недела, ми рекоа Бојаџиев е во поевтината, плус прегледите си ги плаќам 4300 како што е за во поевтината. А може и од шо го фалиме овде да го поскапат :D

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ForeverYoung

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    2.142
    Од пред неколку дена ми е информацијата. Не знам, да не смениле. Или на некоја од нас погрешно и кажале. Најубаво да се јави членката оти може и менуваат, кога прашував ми кажаа дека ова е промотивно и дека ќе видат како ке биде, веројатно и докторите ке ги сменат во различна категорија. Ми рекоа цената не е поврзана со квалитетот, прашав дали е според искуството на докторот и ми рече не.

11. ForeverYoung

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    2.142
    Мислам дека ги ставиле зависно од побарувачката за докторот, па ако се зголеми побарувачката ке ги префрлат во поскапата група.
    Мислам дека Бојаџиев и Корнелија ќе ги стават во поскапата група за брзо.

@poker_face а може и погрешно имаш разбрано, Баџаков ми го кажаа во поскапата група па може го имаш помешано со Бојаџиев. Или они го помешале

На poker_face и tambelina им се допаѓа ова.
  12. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    879
    Можеби, ама не е фер со уплатен депозит и веќе си со прегледи кај него сега да ти ја поскапат од нигде никаде… да не се разбереме погрешно, докторот си заслужува дефинитивно, ама на сред бременост да ти променат цена (а ти велат со депозитот си ја загарантируваш цената) и не е фер.

На Amellie, tambelina и ForeverYoung им се допаѓа ова.
  13. ForeverYoung

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    2.142
    Да, дефинитивно. Сигурно нема да ги афектира тие со веќе уплатен депозит.

На ...Arthemisia... и tambelina им се допаѓа ова.
  14. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.349
    Јас најмногу бев заинтересирана за Бојаџиев и баш за него посебно прашав и се одлучив за Корнелија баш зашто неќев да платам поскапо за Бојаџиев. Ама држи вода да паднал интересот па да го преместиле во поефтината. Јас прашував уште минатата година.

На VirgoStar и ForeverYoung им се допаѓа ова.
  15. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    82
    Jas se porodiv kaj dr. irena suplinovska, ona e vo poeftinata grupa, doktorkata e odlicna, toplo ja preporacuvam.
    Idev na pregledi kaj Kornelija na pocetokot ama se prefrliv kaj Irena i ne zgresiv :))))

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    154
    Мајки што се пораѓавте во Жан Митрев, дали имате искуство со породување со седација со азотен оксид?

17. Luna88

Luna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    127
    Мене ми дадоа пред сам крај и требаше да вдишувам, а истовремено да напнувам и туркам и ми беше збунувачки па се решив да се сконцентирам на бебето и речиси и да не го употребив азотот и не му ги знам својствата. Бидејќи немав силни болки до 9прста не ни барав анестезија. На крај побарав да ми дадат нешто, го дадоа ова ама бидејќи не очекуваа да побарам дури донесоа и само 2-3 пати вдишав и го истуркав.

На flawlessss му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    7.334
    две мои другарки ноќе ги фатија болки, отидоа на дежурен и се породија така, е сега ова беше пред ова со докториве.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady G

Lady G Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Јас се породив во Ремедика, кај д-р Симонида, дента кога се породив докторката беше дома, и породувањето го почна д-р Јане, цело време беше со мене, на сред породување дојде и докторката, природно и без никаква анестезијата
    Прекрасни доктори, нема да погрешиш, прекрасен персонал, од сестрите на цтг, до цел персонал на оддел

На Didi*** му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    187
    Девојки едно прашање за тие што сте се породиле тазе во Систина. Дали е дозволено на денот на пуштање, да дојде и друго ваше дете (ако имате секако).

се трудам да донесам правилна одлука, дали е подобро син ми да биде во градинка/со баба зависи кој ден и кое време ќе ме пуштат од болница или да го земе маж ми со него.

тука доаѓа моментот на плаќање, средување осигурување и отпусни документи, јас со бебе после царски во апартман и некако не знам што да правам, тешко дека ќе имам капацитет сама со тодлер да се справам во тој момент.

Од друга страсна, не сакам да хо исклучам детето од зимање бидејќи знам дека ќе се навреди ако дојде од градинка и дома веќе го чека бебе.