Здраво, Каков е пристапот за доење во Жан Митрев? Дали форсираат да се дои или не пример доколку не сакам да го дојам? Дали доколку се одлучам за тоа треба да си купам АД млеко и да носам?
Форсираат доење и даваат формула ама форсираат доење те учат ти носат бебе да цица те учат и слично ама мислам ако решиш дс не го доиш никој неможе да ти го наметне спротивното таму имаат формула нема да ти дозволат да донесеш сепак праашај а дали ќе го доиш е твој избор и никој неможе да ти се меша па кај сакаш пораѓај ти си одлучуваш за тоа
Devojki vo Sistina sto se porodivte, mozete da pisete sto se e vkluceno vo paketot za poroduvanje, odnosno dali lekarstvata sto gi primavte vo bolnica i vadenje krv po poroduvanje se vkluceni vo paketot ili ne
Terapija e vklucena. Pred poroduvanje ti vadat krv toa plus go doplakas ooolu 2-3000 denari mislam bese. Posle poragaj ne vadat krv. Samo na bebeto pred da ve pustat od bolnica toa bese vkluceno. Jas vo avgust se porodiv togas bese vaka
Здраво, дали можеби некој ќе сака да сподели со колкави дополнителни трошоци сте се соочиле при породување во Систина? Освен цената за породување дали ви барале да доплатите за нешто друго? Читам погоре дека крвната слика се доплаќа па ме интересира дали има дополнителни ставки кои се доплаќаат за бебето и мајката.
Јас доплатив за крвна слика после пораѓај бидејќи бев многу бледа и докторката рече да ми направат. Таа крвна слика што е пред пораѓај не се доплаќа. Мене ми даваа они директно суплементи за железо секој ден (дека имав изгубено крв и ми беше паднато) и доплатив и за нив на крај ама исто тоа не е кај сите, тоа е додаток
За мајката паста, четка за заби, чешел, полнач. За бебето ништо. Облека ќе ви донесат кога ќе ве пуштаат. Се друго имаат таму.
За бебето ништо освен облека за излегување што може да ти ја донесат пред да излезете. За мајката средства за лична хигиена-паста за заби, четка, чешел, крем, шампон за коса не се секавам дали имаше ама јас не си ја ни измив косата додека бев таму само се туширав, и фен и тоа не обрнав внимание дали имаат, полнач за телефон и облека за излегување. Друго се од таму имаат, ти оставаат влошки и мрежести гаќи по два пати на ден а плус и доколку имаш потреба ќе си побараш. За туширање исто, доколку имаш потреба сестра ќе ти помогне, мене само првиот пат ми помогна во туширање и облекување.
А за дома треба да си купам исто предвреме мрежести и влошки? Без разлика дали е природен или царски така? И какви зимате дали има различни ?
Јас купив мрежести и не ги искористив воопшто, со труднички гаќи и влошки XL на EveryDay истерав месец дена крварењето после царскиот. Мрежестите се ужас за под било каква облека, а трудничките гаќи секако високи се и ни на раната не ме сечеа.
Секој со своето искуство Стела. Некому е полесно на друг потешко,различни искуства ќе прочиташ. Со второто поминав најлесно ,првото беше царски, со третото две епизотомии. Се зависи од контракциите и твојата соработка. А и од медицинскиот персонал. Сметам дека третото породување беше многу избрзано ,непотребно, да се одвиваше пополека немаше да ме сечат и шијат дури два пати. Здравје со четвртово маж ми ќе биде со мене па он ќе ме застапува ако треба не може жена да раѓа и да се расправа со медицински персонал што гледа само побрзо да те тргнат од бокс.