Полнач со подолг кабел, зс лична хигиена за тебе... друго од влошки, подлоги, спавачи, мрежести гаќи ,пелени за бебе се таму добиваш. И уште нешто Сега дозволуваат посети(што и да ти фали ќе ти донеса), во тоа време бебињата не се во собите што многу ми се свиѓа, бидејќи за систина разбрав дека е хотел промаја. Деца не даваат на посети, јас имам уште едно дете дома ама издржавме тие неколки дена и тоа ми се свиѓа затоа што има несовесни луѓе што ќе ги намкнат мрсулави раскашлани децата. За посетите стиркно кажаа дека е дозволено само сопруг да дојде, им даваат маска за додека се во собите што исто така е голем плус за мене. Болницата прави се' за да не' испушти здрави-прави.
Одлично И мене ми е планот да се пораѓам таму, здравје. Дали е дозволено сопругот да присуствува на пораѓај?
Здраво женички. Планирам да се породам во Систина, со закажан царски. Сакам некоја членка да сподели искуство, секако и со финансиите(знам дека има и скриени трошоци), да ми каже што треба да понесам, што да не носам без врска, дали е добра грижата со новороденчињата, а и со мајката, од која недела се почнува со цтг....
Породена тазе, втор царски. продолжен кабел со полнач Ланолин за гради и перница за доење Лична козметика Облека за бебе и тебе Таблет/слушалки ама бев во апартман па не ги искористив Тоа беше сѐ што носев. Ми наплатија уште 2000 ден екстра од породување зошто имаше потреба дополнително пред излегување да се направи тоа. Со цтг почнуваш 36недела и осекоја недела до породување одиш. Прекрасно искуство и породување и грижа максималма од сите седтри. Една само беше терсене постара сестра од неонатологија што безвезе коментари даваше за моето доење , демек мора да издржиш сѐ и крварењ и рагади најважно на свет е да доиш менталитет. Освен таа, сите други беа прекрасни
Се согласувам со твоето мислење во целост. Породена сум со второ кај Бојаџиев и преубаво искуство ми беше, за разлика од првото породување во Ремедика, каде што др не процени дека бебето е со врвцата околу врат па се роди помодрено едвај а и јас се изнамачив. Дури на моменти добивам желба за трето, зошто со второто одев со страв ради првото, со трето мислам дека би била уште послободна поради сигурноста што би ја имала.
Немам зборови, грев ќе ми пише Господ ако кажам лош збор за докторот. И како доктор и како човек - од Бојаџиев сум презадоволна. Ниту во еден момент не се осетив дека ми е страв или несигурност.
Дали некоја што е породена во Систина,има искористено одење 3 месеци во теретана и како иде процедурата за тоа?
И мене ме интересира ова. Скоро уплатив аванс за породување таму и гледам дека во пакетот и некои масажи има, па и за тоа дали некоја има искуство?
Здраво, Јас имам закажано масажи, три се вкупно, може да се користат до 36та недела. Закажани ми се сите три во 17ч па може и попладне. Инаку ги закажав пред повеќе од три недели бидејќи немаа слободно, па обрнете внимание и на тоа. Масажата била само на грб, половина час, утре ми е првата па ќе ви пишам ако нешто друго ве интересира
Ve molam za iskustva za doktor vo Sistina i Remedika, kade ste pozadivolni i kade e postrucen personalot. Drug mi ja vodi bremenosta no bi sakala tamu da bidam za poragjaj, kako imate pominato. 7 mi mesec sum
јас само масажите ги искористив, ок беа само на грб половина час. Има премногу гужва и треба барем месец однапред за да закажеш термините
За пораѓај во приватна болница, како иде процесот, кога треба да се отиде, дали се закажува како иде процесот? 29 недела сум
pa prvo treba da odlucis koj sakas da te vodi do poragaj pa da zakazes kaj toj doktor i posle ke ti kazat so se treba da se prai ponataka do poragaj
И јас сакам истото да го прашам, кога би било најсоодветно да закажеме преглед? Поточно јас планирам во Ремедика, ама си викам да не чекам предолго да закажам.. Исто, дали се плаќа некаков аванс/ депозит однапред? Фала ви