Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    257
    Јас платив аванс во Систина без избран доктор што ќе ме пораѓа во 15 недела некаде. Го уплатив авансот за да се фиксира цената за пораѓајот (не дека е ниска сега ама да не ја покачат уште повеќе). Бесплатни ЦТГ прегледи се вклучени од 36 недела, сѐ што сакаш друго си плаќаш, со тоа што имаш 10% попуст затоа што имаш уплатено аванс. Јас планирам откако ќе се одлучам за доктор да закажам еден преглед за да се запознаам со докторот и да го упатам во бременоста, да се консултирам за пораѓајот итн.

Мои другарки имаат уплаќано и во 30+ недела така што мислам дека е скроз индивидуално. Досега немам слушнато искуство дека некој одбиле затоа што доцна платиле аванс или да немало место кај докторот.

Со лесно!

2. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    34
    И јас уплатив без да имам изберено доктор, не знам ни кој доктор во која група спаѓа.
    Уплатив 12та недела, за да можам да искористам НИПТ тестот.
    Ова со бирањето доктор ми нема многу смисла, мене терминот ми е на продолжен викенд, џабе ќе ,,бирам" може тогаш докторот нема да биде на работа и пак ќе завршам со тој што е на дежурство, па зошто да плаќам повеќе за избран доктор.

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    182
    Шансите да се породиш на терминот се околу 5% така да не му ја мисли :D али секако се сложувам дека нема смисла да плаќаш за поскап доктор

4. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    257
    Јас уште не знам во однос на тоа ако твојот избран е од поевтината група, а те фати „неспремна“ пораѓајот и те породи дежурен доктор/ка од поскапата група, дали го плаќаш тој доктор... Разликата е 30-40.000 денари, сепак не е сеедно.

Дополнително што, во брошурата стои - „Во случај на ургентни состојби или надвор од работното време, доколку породувањето го изведе гинеколог – акушер по ваш избор, услугата се наплатува дополнителни 20.000 денари“.

На steffy05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    182
    Ако не се лажам пишуваа членки дека иако стои сепак не доплаќале за да дојдат докторите од дома

6. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    34
    Па ако е така, нека е јасно напишано, конфузно е. Игра на зборови им е броушурата.

Александар Бојаџиев во која група на доктори е? Поскап или поефтин? Ги бираме по цената како јаболки на пазар, многу деградирачко и од самата болница како установа кон вработените. Сеа едните поскапи, по вредни, другите поефтини, не ги бива или не се популарни?
    Инаку јас инвитрото со Митко Ивановски го правев, досега бев на прегледи кај него, ама многу е недостапна сестрата, за еден преглед да закажам како во НАСА да ги барам, вртам, смс пишувам, и ќе се јави некогаш кога таа има време.
    Знам дека и тој пораѓа, ама сигурно е пре-растргнат со ивитрата, можеби ќе се одлучам за некој доктор што е повеќе присутен за пораѓаи.
    Пример Бојаџиев? Само пофални зборови читам за него.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    665
    Јас бев со природна бременост, само за пораѓај го избрав Митко Ивановски, презадоволна сум. На сите обрнува внимание.

На steffy05 и Amellie им се допаѓа ова.
  8. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    182
    Препоставувам дека зависи од докторите, ако сака да земе ќе ти земе ама главно одлучуваат не .. а и за 20к па од Америка да не доаѓа :rofl:

На steffy05 и Amellie им се допаѓа ова.
  9. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    257
    Јас прегледи закажувам онлајн во Систина, чисто како совет може да се олесни процесот.

Според годините искуство е поделбата на докторите мислам дека. Димчев, Палчевски, Бојаџиев, Дракулевски се во поскапите на пример. Од тоа што јас се распрашував, сите се задоволни од својот доктор без разлика од поевтина или поскапа група.

10. Liljana15

Liljana15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    Bojadziev e vo prvata grupa ('poevtini') generalno po vozrast se podeleni (Rabotno iskustvo) - chista glupost. Sekoja pofalba za doktorot, celosno posveten, relaksiran, iskuliran, doagja i nadvor od rabotno vreme ako ima potreba.

На ...Arthemisia... и Amellie им се допаѓа ова.
  11. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    168
    Кој доктор за пораѓај би го препорачале во Жан митрев? :)

12. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    1.750
    Јас го избрав др.Кижески за водење бременост, здравје и он ќе ме пораѓа. Засега сум задоволна од него

На CocoLady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    182
    Јас ќе сум кај Ирена, но од тоа што слушав и читав доста ги фалат Јелена, Кижевски и Јегени. Така да и ради Х причини докторката не биде на пораѓај, не би се грижела зошто знам дека ќе сум во добри раце.

14. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    3.026
    Дали некоја се има скоро пораѓано кај Јане Стојковски во Ремедика да сподели искуство?

15. NanaMal

NanaMal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    218
    Ирена нема да згрешиш, внимателна, посветена, 100% достапна. Жената е врв