Кај мене не беше таков случај, само доагаа прашуваа дали ми дошло млеко и кога ке кажев не си одеа, бар еден совет да дадеа за побрзо да пробие, го ставав бебе на града оно не влече немав пупки, ниту за тоа совет не добив,ниту пумпица сами им текна да ми дадат и делуваа ко нетрпеливи да си одат кога ке дојдеа а јас пробував да го ставам на града и очекував да поседат малку да ми покажат ете прво дете неискусна малку и страв ми беше, многу премногу се нервирав па ме мавнаа и хормоните па и си плачев. Мислам дека со слично вакво искуство беа и @alisijad и @wannaBeMomma , слично си пројде и уште една женичка што ја имав запознаено , сите тука се породивме тој период јули-август. Што беше работата не знам .
@anastasijaki И јас го имав потполно истото искуство како тебе. Требаше по 100 пати да ѕвонам за да дојдат или за да ми го донесат бебето. @kukla21 мило ми е што си имала позитивно искуство, можеби се подобриле. И во право си за достапноста по излегување од болница. И јас сум задоволна во тој поглед. Незнам колку пати ми се јавија првата недела за да ме прашаат како сме и јас и бебе. Сигурно 3-4 пати, секогаш нагласувајќи дека се достапни за било што во било кое време.
Здраво на сите, Гледам овој форум е доста активен па затоа решив да пишам тука. Дознав дека сум бремена од пред некое време и се размислувам во врска со неколку работи. Верувам дека вие што имате веќе искуство ќе можете да ми помогнете! 1. Пораѓање : Систина, Ремедика или Санте Плус. 2. Дали би било подобро да ми ја водат бременоста онаму каде што ќе се пораѓам или сепак да си одам кај друг доктор без разлика на тоа каде ќе се пораѓам. 3. Кој доктор го предлагате како најдобар од Систина, Ремедика, Санте Плус
Jas si ja vodev bremenosta kaj matichniot, Blazhevski vo Rumunska, osven poslednive pregledi i ctg vo Sante. Treba da se porodam za nedela-dve. Zasega sum zadovolna od uslugite. Inaku sum kaj Dr. Elma, krasna zhena, profesionalec, preprijatna osoba.
Моја препорака е др. Зоран Јовановски од Ремедика. Јас одев и во Санте плус на прегледи кај Адамова ама не сум задоволна од таму.
јас се пораѓав во ремедика и пак би одела таму. ти расчитај ја темата и донеси си заклучок. ако можеш најубаво др што ќе те води и да те породи. имаш тема и за гинеколози па види. од ремедика сите се ок, јас би ги издвоила јовановски, ефремовски , петрова. (јас санте не би го ставила во игра).
Искуство имам со Систина, и пак би одела таму. Бременоста не ја водев таму бидејќи имам одличен матичен гинеколог што ме знае со години. Го одбрав Др.Палчевски и пак него би го побарала Скрининг правев кај Др.Димчев во Систина.
1. Јас се породив во Ремедика и пак би одела таму. 2. Можеш да комбинираш. Дел кај матичен дел таму. Секако е добро тој што ќе те пораѓа да знае барем малку за бременоста. 3. Ефремовски е супер. Топ доктор.
@Sanjushot @macalavica @wannaBeMomma @eli25 @Klarisaa @JoyJoy Супер, фала ви на советите, ќе размислам па ќе дадам фидбек што сум одлучила
Јас ќе се убацам само да ти предложам зошто подобро да водиш бременост кај матичниот. Затоа што сите прегледи преку фонд ти се покриени, и плус од него зависиш ако ти затреба боледување. Матичниве се малку суетни, и ако не ја водиш бременоста кај него, нема никаква историја во картонот а му доаѓаш по боледување, може и да не ти даде. Доктор на приватно боледување неможе да ти даде. Ти можеш и паралелно да си направиш додатни прегледи на приватно.
Ако и е патолошка бременоста или е на боледување повеќе од 30дена(се надевам не) ќе и треба и конзилијарно мислење, кое може да го добие и во приватна клиника. Систина или Ремедика, за Санте не сум сигурна дали даваат
Сме пишувале неколку страни поназад. Плус и примери мои со искуство. Едно кажуваат друго прават. Па и со цени се ко ремедика/систина. Со лесно
Даваат ли во Систина да доаѓаат во посета мали деца? Некако ми е во памет ко да не даваат ама не знам.. Почнаа да ме фаќа нервоза и ми се плаче дури што ќе праам без син ми тие неколку дена
Верувај уште потешко ке ти биде ако дојде.. плачев за него и на крај мм ми го донесе на мое барање... си направив бетер Хормони, измешани чувства, чудното негово однесување (дека во болница, чудно насекаде гледаше, чудно ме гледаше исплашено во канилата), кога си отиде кога фатив да плачам, не спиев таа ноќ. После тоа потешко ми беше искрено и среќа што тоа беше 3ти ден, па за два дена си го видов Инаку кога ми го донесоа гледав да не е бебе со мене... поради некои мои размислувања.. бебушка ја виде тек кога дојдоа да не земат
Деца до 12 години не смеат по соби да одат во било кој дел од болницата. Пишува во документите кои ги потпишуваш кога влегуваш.