1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    1.777
    По 2 кревети се во соба, слободно може сопругот да останува и на спиење. Единствено ако се погоди да има повеќе родилки може да стават по 2 во соба

2. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    236
    Здраво женски се мислам меѓу систина и жан митрев за породување и сакам да закажам преглед и таму и таму за да изберам болница и доктор па ако може совет ваши искуства и кој доктор би ми препорачале. Збунета сум не можам да одлучам а се ближи времее

3. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    1.777
    Др Кижески во Жан Митрев, пребарај низ темата ќе прочиташ мислења. Јас засега водам бременост кај него и имам само пофални зборови

На *Explorer* и Femina777 им се допаѓа ова.
  4. Брускетка

Брускетка Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    43
    Само што се јавив во Ремедика, природно породување 105000 денари плус 8700ден за претпородилна подготовка се плаќаат во 36недела.

На Matteaa01 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Matteaa01

Matteaa01 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    40
    A od 36ta se vkluceni pregledite vo paketot ili i porano? Fala :)

6. Брускетка

Брускетка Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    43
    Не е потенцирано но сумите се посебно така да мислам дека е посебно.

7. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    50
    Јас имам оставено капар во Систина во април 60к за да искористам НИПТ тестирање, но немам изберено доктор сеуште.
    Сега пред две недели видов дека имаат намалени цени, се мислам дали ќe ми прифатат да ако сакам да изберам поефтината варијанта, немам користено никакви дополнителни услуги, освен 10% попуст за скринигот во 20-та недела.

Ако некоја трудница се породила со овие пакети, ќе може да ми објасни што е разликата меѓу овие два пакети за царски?
    155к и 199к ? Некаде подоле во рекламата пишува ако бараш избран доктор вон работно време или ноќе се доплаќа 20к денари плус, што пак не се совпаѓа со цениве (155+20=175к, далеку од 199..) СЛИКА.png

8. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    226
    Подвлечените цени се различни бидејќи има 2 групи на доктори: поевтини - најчесто помлади и поскапи - поискусните и побараните. А новите поевтини пакети што ги пуштија се без никакви прегледи пред и по пораѓај (ехо, цтг, педијатар итн) наменети главно за странци: доаѓа, се пораѓа и си иде, па не верувам дека би влегла тука со оглед дека веќе имаш искористени плус бенефиции (ниптот). Ама сепак најубаво е јави се и прашај ги.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    362
    Јас не сум породена трудница, но вака ми објаснија - има 2 групи на доктори, поделени врз база на искуство. Ако избереш доктор од првата група доктори - природен пораѓај е 125.000, царски е 155.000. Ако избереш доктор од втората група доктори - природен пораѓај е 160.000, царски е 199.000.

Сега имаат и уште поевтини цени ако се прородиш од 15 јуни - 15 септември, но не знам како се решава тоа ако веќе имаш уплатено капар и го имаш одбрано нифти пакетот. Најдобро да се јавиш во Систина и да прашаш за да ти објаснат од таму.

Во однос на барање доктор вон работно време, јас се распрашував и досега не наидов на случај каде што некоја трудница доплатила 20.000 денари плус за да дојде докторот. Најчесто си имаш комуникација со докторот кон крајот и на Вибер лично, па така се договарале. Со лесно!

На steffy05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    226
    На познанички што веќе користеле попуст за прегледи во Систина им рекле дека ако сакаат да сменат пакет и да го користат промотивниот, ќе треба да ги вратат парите од искористениот попуст. Препоставувам нешто слично е и со ниптот… што технички значи не се исплати да менуваш, ако секако ти е намерата да правиш прегледи пред и по породување.

На steffy05 и Amellie им се допаѓа ова.
  11. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    50
    Јас со Митко Ивановски правев инвитро, претпоставувам тој е во поскапата група. Е сега за него да доплатам уште 44,000денари да ме породи ?
    Глупости невидени.
    Искрено сакам да ја разгледам листата, ќе изберам друг доктор за породување, нема поента многу пари се.

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    362
    Да... испаѓа 600+ евра за да те породи некој од „поскапата“ група доктори |( А листа на кои доктори во која група се никаде нема, по телефон ги кажуваат само :D

13. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    50
    Ма какви 600 евра, цели 715 евра е разликата. Епа да ми простат, ама не течат од чешма.
    Зошто вака си ги дискриминираат нивните вработени доктори.. Испаѓа помалце вредни им се помладите.
    Мене од друга страна ќе ми биде малку незгодно од Митко кога ќе треба да му кажам дека со друг ќе одам за породување а цел процес и интервенции со него ги поминав, презадоволна сум од однос и стручност, ама ваљда свесен е дека е поради цената.

На Peperutce6 и Amellie им се допаѓа ова.
  14. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    50
    Дали некоја беше на масажите за трудници што спаѓаат во пакетите за породување во Систина? Имам закажано за утре.
    Не знам како изгледаат масажи за трудници искрено, во седечка положба? Само грб се масира така?

15. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.868
    Јас, само една искористив. Се сеќавам дека чекав доста. Во моментот кога решив да си одам се ослободи масерот.
    Во седечка положба се, масира грб, рамења, врат. Не се сеќавам колку траеше затоа што беше пред една година.

16. Никита 94

Никита 94 Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2024
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    11
    Јас во систина се породив, спонтано кај др. Бојаџиев и сум презадоволна од докторот.

На Femina777 и ...Arthemisia... им се допаѓа ова.
  17. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    169
    Некој што се породил царски во жан митрев да каже кратко искуство, и дали даваат појас за стомакот ( нешто како belly binder) после породување?

18. Happy face

Happy face Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    28
    Искуство со пораѓај во Жан Митрев, некој да сподели :inlove:

19. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    226
    Моментално сум тука - доктори, персонал, чистота, храна, однос со пациенти 10/10. Пиши ми во пп што те интересира

На Aschenputtel и Ане. им се допаѓа ова.
  20. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    339
    Дали се има некоја породено во Санте Плус да сподели искуство? Ми излезе реклама со цените за породување и доста се поефтини за разлика од другите приватни клиники