Здраво на сите. Дали некоја мајка со терапија верапамил и чести аритмии и тахикардии се породила во приватниве болници ? Природно или царски и препорака за доктор за истиов проблем ? Втора уредна бременост ( првата царски пред 5 год )
Дали и какви документи треба да носиме за пораѓај? Конкретно за Плодност. Дали бараат предходни анализи и резултати (крвна слика, резултати од брис, крвна група и слично)?
Здраво, дали може да споделите искуство за следење на бременост и пораѓај во Ремедика. Како им се движат цените по преглед
Крвна група и Rh фактор, резултати од последни брисеви, последна крвна слика може да си носиш исто, лична карта, мајчина книшка пополнета.
Здраво, јас цела бременост ја следам кај др. Афродита во Ремедика и сум презадоволна, прегледите ми ги наплаќаја окулу 4500ден. За породување не прашав ама имаат на страната ценовник за природно 113.700, а царски 148.700ден.
Zdravo.Dali ima nekoj sto se porodil skoro vo zan mitrev da spodeli iskustvo od celiot proces , medicinski personal I koj doktor??
Јас се пораѓав царски кај Кижески, освен пофални зборови за него и целиот останат персонал не знам што друго би кажала. Докторот ти е достапен 24/7 за било што, негата после пораѓај е врвна и за тебе, за бебе и за доење исто така. Презадоволна сум и од педијатрите и нивната посветеност. Внатре е топ средено, чисто храната им е врв. Од мене имаш искрена препорака за таму
Здраво, некоја што се има породено во Ремедика ако сака да објасни како и што е дозволено. Пред самиот пораѓај дали е дозволено сопругот да седи со вас во соба? За пораѓај имам слушнато дека е дозволено да присуствува ако има желба. После пораѓај дали исто смее да ве посетува со соба и дали смее да го гледа бебето таму или само преку стакло е дозволено? И што работи се потребни за да се спакуваат за родилка и за бебе?
Да ако сака сопругот со вас е во соба пред пораѓај и секако ако сака на пораѓај може, доколку е природен пораѓајот. За царски не дозволуваат. Кога ќе го носат бебето на оддел за да го средат и сопругот оди со нив и таму преку стакло го гледа бебето. За посета по пораѓај смее во одредено време и бебињата не се тогаш во соба. За бебе ништо, само облека за дома а за мајката само лична хигиена.
Која анестезија е подобра за царски рез – спинална или тотална? Дали има во систина можност за избор на анестезија ?
Porodena kaj doktor Kizevski, prekrasen doktor ,posveten,najbitno dostapen 24/7, me porodi so iten carski pred 9 dena so spinalna anestezija ,bev dosta isplashena pa imav i golema podrshka od doktorot i celiot personal vo salata za vreme na celiot proces ,ranata skoro i da ne se poznava ,rezot e dosta mal i brzo se oporaviv , prezadovolna od sestri i pedijatri , posvetuvaat vnimanie na doenje, okolu grizata za bebceto ,jas kako prvorotka bevme dosta zbuneti so soprugot pa vezbavme i banjanje na bebceto ,menuvanje peleni i drugi raboti , dostapni se za bilo kakvi prasanja okolu grizata za bebceto, isto taka hranata e supper dokolu ti e malce mozat dopolnitelno da ti naracaat od restoranot ,cistotata e na nivo i site se dostapni 24/7, topla preporaka za celiot tim
Zdravo dali znaes sto se slucuva so uplateniot avans za porodyvanje vo slucaj na ,,ne daj boze,, ako ne dojde do poroduvanje?
Здраво, имам висок ризик од предвремено породување. Според вас која болница е подобар и посигурен избор за нега на предвремено родено бебе (можеби и екстремно прематурно бебе) ако недајбоже дојде до тоа Систина или Жан Митрев?
Систина ама изгор се со цени, ако си во можност супер. Имај во предвид дека минимум 30 дена седат во болница а од ден зависи што и како е од 700 евра мислам нагоре беше. Прашај сигурно за цени.
Мислам дека може да побараш да се префрлиш со бебе во секое време на Клиника ако не можеш да го поднесеш трошокот.
Првата бременост ја водев во систина ама дека се породив 26 недела самиот док ми кажа дека многу пари и многу дена ќе биде бебето инкубатор и затоа отидов на Гак.Бебето беше 58 дена на Оинт добра е негата за бебињата.Втора бременост исто водев бременост Систина се породив 34 недела.Бебето беше на интемзивна во Систина дека се роди 1900гр, помина 8 дена на интензивна ,немаше инфекции не беше на кослород дека имав зреење 2 пати примено.Е сега во Систина додека мајката е во болница се плаќа пола цена,одкако ќе те испуштат се плака околу 500 евра ден, ама плус се доплаќа ако треба кислород или терапија.За Жан Митрев незнам која цената е ама докторката што е главен неонаталог е добра беше на Оинт.