1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    241
    Не се наплаќа капар ако имаш оставено за некој пакет. Јас имам за бејби премиум ама сакам да го сменам за бејби класик пошо поише ми одговара секако нема да ги искористам бенефициите од премиум пакетот пошо живеам во друг град. Ама тоа бесплатно цтг го нема како бенефиција во бејби класик па затоа прашувам колку се наплаќа

2. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    435
    Јас правев ЦТГ пред 36-та недела, значи пред да почнат да “важат” бесплатните и ми наплатија како за преглед, односно преглед наплатија а ЦТГ посебно не наплатија. Околу 4500 не се сеќавам точно (цената беше со 10% попуст заради авансот, имам уплатено за тој пакетот со сѐ што иде).

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.850
    Допаѓања:
    16.228
    Мене ниедно цтг ми немаат наплатено, а одев често заради случката со плодовата вода. Секогаш само прегледот дури и сами ми кажаа дека цтг не наплаќаат. Еднаш дури ни преглед не ми наплатија.

На ...Arthemisia... и angelce23 им се допаѓа ова.
  4. MikiUnique***

MikiUnique*** Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    17
    За жан митрев денес уплатив кај кижески. Ептен ми се допадна докторот односот се. Од 36 нед им се на нив нели се бесплатно. Јас сум 27 скоро и ми рече да си доаѓам на ехо без да плаќам . Разгледав собите , бебињата кај се . Се е прекрасно. Одлични им се цените 90 со 110 царски . Го прашав доколку не е на работа а јас почнам да се пораѓам ми рече ми звониш во било кое време јас ќе дојдам :) Сега за сега 10 + оценка

На Aschenputtel, kelly.r, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  5. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    52
    А од 36та? Јас нареден преглед ми закажаа за во 36+3, тоа како му иде, ќе треба да плаќам нешто или ќе ми бде вклучено во пакетот?

6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    12.677
    Фала мајка, ајде побрзо и ти да се решиш за второ :P не се дружевме овој пат како за првите :lol:

Тогаш со торба тргнав, сеа со ранче ќе одам, поздаборавив дека таму има сè, освен моиве лични работи што ќе си ги земам :D

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    12.677
    Во 36та првиот преглед кај избраниот доктор јас платив, веќе од следниот преглед си спаѓа сè во пакетот за породување и не се плаќа, од 37ма веќе не плаќам ниту извештај даваат, само од цтг ливчето и од ехото слика.

На ...Arthemisia... и Kate.93.N им се допаѓа ова.
  8. Dohrnii

Dohrnii Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2026
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Да потврдам и јас. Истото мислење го делам, браво за докторот и за болницата. На самата консултација не ми наплатија ехо и плус на наредниот преглед (32ра недела мислам) не ми наплатија преглед ехо.

Преубав пристап свака им част. Во Систина ова сигурно ќе си го платев 6-8К како ништо.

Ќе пишам искуство после пораѓај (ќе биде здравје наредните 2-3 недели) за идните мајки доколку ги интересира и сакат да уплатат за тука.

Поздрав

На Aschenputtel, MikiUnique***, Amellie и 2 други им се допаѓа ова.
  9. MikiUnique***

MikiUnique*** Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    17

Ајде ќе чекаме :) и воедно да прашам да не има некоја членка декември за пораѓај у жан :)

10. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.786
    Од 12та недела уплатив аванс и секој месец одев на ехо не ми го наплаќаа, моментално сум 34та и пред 1 недела ми правеа цтг дека имам лажни контракции и тоа не ми го наплатиа. Јас до сега сум презадоволна

На MikiUnique*** и Dohrnii им се допаѓа ова.
  11. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    172
    Истото мислење го делам и јас. Кижески е прекрасен доктор кој ме породи царски пред брзо, и целокупниот третман од сите буквално ми беше како да сум во хотел а не како да сум отишла на порагај.
    Една огромна препорака за него и за неговиот пристап и стручност.
    Дури кога завршив и со последниот 6 неделен преглед после порагај што ми следуваше ми рече што и да имаш или било какво прашање може да ме побараш на вибер (а веќе нема должност да ме третира).

На flawlessss, Dohrnii и Ане. им се допаѓа ова.
  12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.322
    Допаѓања:
    9.295
    Јас сум декември, уплатив само, не сум одбрала доктор. Се мислам Кижески или Јелена, не знам, кога ќе одам 36 недела ќе одберам.
    26.12 ми е краен.
    Ти кога си?

13. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.786
    Јелена нема да пораѓа бидејќи и она треба да се породи во декември

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.