Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. steffy05

steffy05 Активен член

Јас бев 36+2дена, ми направија ехо + цтг ништо не ми наплатија.

Инаку ме интересира благото за персоналот каде се остава, на одделение или доле на влезен шалтер?

2. bubcimubci

bubcimubci Истакнат член

Има ли вистина дека во Систина форсирале царски? Ми се ближи терминот и се поголема паника ме фаќа, ве молам за искуства таму.

Amellie likes this.
  3. Amellie

Amellie Истакнат член

Од сите споделени искуства на мои пријателки и братучетки кај различни доктори - нема форсирање царски, баш напротив, до крај се почитува желбата на родилката да се породи природно. Другарка лежеше 2 дена, чекаа да се спушти бебето и да почнат контракции за да се породи природно. Кога ни провокации не помогнаа и се намали плодова вода и мораа царски да го вадат.

Така што, сподели до одбраниот доктор дека сакаш природно и инсиситирај на тоа дека до крај сакаш да истераш природно. Во случај да не може, тогаш царски.

Marijanche33 likes this.
  4. Babyby

Babyby Популарен член

Не, јас сакам природно но, бебе ми е карлично. Докторката ми рече да чекаме, сеуште чекаме и бебе уште не е свртено. Кога и реков што предлага, ми рече дека со оглед на ситуацијата земајќи ги сите фактори, најдобро е царски. Ќе видиме како ќе се заврши..

5. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Не форсираат царски, јас сум кај Бојаџиев и баш напротив предност се дава на природно ама не по секоја цена. Се почитува и желбата на родилката.

6. bubcimubci

bubcimubci Истакнат член

И јас сум кај него, се надевамсе ќе помине ОК

7. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Тогаш немаш гајле, ако нема индикација за царски ќе те породи природно 100%.

8. Trxmx

Trxmx Популарен член

Здравоо, цела бременост ја водам во Систина, имам уплатено и за пораѓај, е сега не сум решена кај кој доктор да биде тоа :)
    Ме води Елизабета Матевска од старт, и сум задоволна целокупно, но слушам и вака што читам тука многу добри искуства за пораѓај кај Димчев, Дракулевски, Корнелија ( дополнете ме ако пропуштив некој). Дали да бирам некој од нив? :)

9. anggell

anggell Форумски идол

^ Бојаџиев е супер доктор. Посветен и објаснува што и да те интересира.
    Немам искуство со порагај ама за другиот проблем што одев многу е ок.

...Arthemisia... likes this.
  10. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Можеш ли да ми кажеш зошто итен царски и дали имаше дополнителни трошоци освен тие 110.000 денари? Вака ок ли помина операцијата, кои се анестезиолози? Фала ти

11. Carebear28

Carebear28 Истакнат член

Ми пукна водењакот, а немав ни болки нит бев отворена. Докторот ме праша како сакам и јас сама си одбрав да биде царски, не сакав провокации. Искрено не знам кој беше анастезиолог, бебе беше извадено 10 мин откако почна операцијата. Се си помина како што треба, јас веќе после 5,6 дена бев вратена во нормала а скоро 2 месеци после пораѓај се осеќам како да не сум ни прошла низ тоа :)
    Во однос на трошоците не доплативме ни денар а почнав со прегледи кај нив во 27-ма недела.

12. Luminara

Luminara Активен член

Девојки, ќе може ли некоја да ми објасни во што е разликата во пакетите за породување во Систина, зашто има по две цени. Исто така, во брошурата им го пишува овој дел “
    Во случај на ургентни состојби или надвор од работното време, доколку породуването го изведе гинеколог - акушер по ваш избор, услугата се наплатува дополнителни 20.000 денари.”, дали ова значи ако се пораѓам од сабајле, а докторот е втора смена дента за да дојде да ме породи ќе треба да платам екстра 20.000 денари?

Attached Files:

13. Trxmx

Trxmx Популарен член

Цената зависи од докторот што ќе одбереш да те пораѓа, поделени им се во две групи. Можеш да си прашаш таму кој доктор спаѓа во која група, во глобала по новите доктори се во поефтината
    Мислам дека повеќе се однесува на доаѓњето по полноќ, но како што читав мислење од некои членки, не наплаќале сите зависи од докторот, ако некој има искуство нека сподели:)

Luminara likes this.
  14. Meliya

Meliya Истакнат член

Мајки што сте се пораѓале во Систина, кажете ми колкава е торбата што се добива на подарок, дали може подоцна да се користи за чување на пелени и бебешки работи или не, и каква бебешка козметика има во неа?

15. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Здравоо, ме интересира колку време максимум оставиле на чекање за природен пораѓај пред да индуцираат над термин ? ;(

Amellie likes this.
  16. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Можеш да си ја користиш, доволно прегради има, таман е со големина. Козметика даваат креми и тестери Бекутан и Био гаја капки, ваучер од 15% за пумпите за измолзување од Филипс, отприлика тоа беше.

Marijanche33 likes this.
  17. Bunny2222

Bunny2222 Нов член

Jas do sega na pregledi bev kaj bojadziev i bidejki denes 13ta nedela imav utrinava krvarenje mu pishav na bojadziev toj prvo vaka zemaj ja terapijata pa dali e krvta i togash mi kaza vo 18h da odam a soprugot se uplashi i otidovme vo remedika kaj emilija petanovska tolku detalno me pregleda mi dodade terapija zede brisevi krv i se taka da mi ostavi mnogu dobar vpecatok mila fina se ti objasnuva i sega bidejki ushte e rano i nemam odluceno i kade i ostaveno kapar se mislam izmegju bojadziev i petanovska

18. anggell

anggell Форумски идол

А што те предомислува од кај Бојаџиев?
    Ти рекол да земеш терапија и другото извини не те разбрав..
    Јас од сите гинеколози Бојаџиев го имам замарано во сред ноќ, тој е единствен што ми има одговарано било кога.
    Од што ти е крвта? Што ти кажаа?
    Секако е рано имаш време да се одлучиш.

...Arthemisia... likes this.
  19. Bunny2222

Bunny2222 Нов член

Sekako deka sum zadovolna i jas koga mi trebashe mu pishuvav i odgovarashe mi no togash bidejki do 18h strav ni beshe da cekame za pregled reshivme da odime kaj Petanovska koja vednash se ispita mi dade terapija i gi cekame brisevite da vidime od shto moze da e.
    Koga zavrshiv mu pishav na Bojadziev mu prativ dokumentite od Petanovska i toj eve 3 den ushete mi nema vrateno na porakite malku mi e cudno bidejki kaj nego treba da odam na 14ti oktomvri a terapijata shto mi ja dade Petanovska treba da ja zemam do 8mi

20. anggell

anggell Форумски идол

А ги има ли видено пораките?
    Може сега па си вели јас не одговарам за други препораки, повеќето доктори малце накриват уста кога спомнеме дека и кај друг доктор сме.