1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    985
    Јас само еден shoutout да си дадам за Бојаџиев и за Систина. Се породив на 21.09 и не може да бидам позадоволна. За Бојаџиев немам збор, преубаво поминав, ме породи царски. Негата е топ, болничарки, сестри и и сестри од неонаталогија, педијатри со сите имам позитивно искуство. Нема да должам премногу и да спамам овде, ако на некој го интересира нешто конкретно нека ми пише слободно. Битно, за разлика од моето предходно искуство на ГАК овој пат си заминав среќна и насмеана. Топла препорака од мене!

На strelec231992, Amellie и anggell им се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    16.569
    По твоја желба ли беше царскиот или така мораше. Јас да би рагала и јас би се одлучила за Бојаџиев. Мене ми објаснуваше за се премногу детално. Отворен е за се.
    Уште не можам да се пресрамам за многуте глупости што ги правев кога бев под стрес на преглед (facepalm)

3. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    374
    Што треба да се спакува во торба за пораѓај за себе, а што за бебето, конкретно за Систина ме интересира, што ќе ми е потребно?

4. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.102
    Eve jas da ti kazam imam iskustvo i so Bojadziev i so Petanovska i od dvata sum prezadovolna. So Bojadziev imam iskustvo za poroduvanje i posle toa za mal problem, za koj isto otidov i kaj Petanovska podocna bidejki mi bese poblisku i imase vednas termin. Bojadziev e super, stalozen, fin, objasnuva so treba, ne e panicar. Napravi ispituvanja se sto treba, mi prakase rezultati i objasnuvase, koga vide deka panicam mi se javi i ubavo mi objasni, me smiri. Petanovska isto, ist fin pristap detalna, mi napravi doplonitelni ispituvanja za da bideme mirni..Isto dostapna, odgovara na poraki. Za poroduvanje vo odnos na bolnicata, bi rekla deka od Sistina sum mn pozadovolna. Se porodiv vo Remedika so prvoto, no kaj drug doktor pa zatoa ti pravam sporedba. Mozebi od togas do sega i Remedika se podobreni, no mislam deka mnogu zavisi i od doktorot sto smetam deka bi bilo i vo Remedika super so doktorkata. Da bi bila na tvoe mesto, nemase da gi pratam od drug doktor na Bojadziev rezultatite, malku e navredlivo i smetam deka vo negovi oci izgleda deka ste nemale doverba, pa ste pobarale drugo mislenje. Ako vi e neprijatno, bi prodolzila vo Remedika.

На elena0994, BellaBibi и anggell им се допаѓа ова.
  5. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    3.028
    Допаѓања:
    12.740
    За бебето не ти треба ништо, освен комплетче за излегување од болница а за тебе, терапија редовна ако си пиеш, полнач за тел, чешел шноли такви ситници, стикче, креми, друго не ти треба, таму редовно даваат спаваќи, папучи, има четка и паста, улошки, мрежести гаќи, гелчиња за туширање и шампон, пешкири.

На nikolovskaaa1, ...Arthemisia... и Kate.93.N им се допаѓа ова.
  6. IvIv

IvIv Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    Мајки здраво,
    Ме интересира искуства во Жан Митрев центар за мајка и дете дали некој има отидено на закажан царски? термин ми е 20.12 со еден царски пред 2 и пол години.

Ви благодарам

7. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    985
    Требаше или природно со провокации или царски. Избрав царски. Златен е!

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    16.569
    Извини што пак ќе те прашам, дали дека не си од Скопје или не се отвараше? Јас бев со провокоации бидејки не сум од Ск и докторката не смееше да ме порага да чекам да ми пукне водењак. Сега да рагам не знам што би избрала ако треба со провокација иако поминав прелесно и со провокација. Ама читајки членки како тешко поминуваат страв ме фати.

9. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    985
    Од Скопје сум, размислував и за природно со епидурал, ама сепак на крај се одлучив за царски. Исто заеади што предходно искуство со провокации имам ама лошо многу на ГАК.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IvIv

IvIv Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    Која е цената на Бојаџиев? Дали отидовте на закажан царски?

11. Bunny2222

Bunny2222 Нов член

Се зачлени на:
    3 септември 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Vo red mozebi se navredil no jas za krvarenje ne mozev da cekam cel den za da me pregleda i pobarav pobrzo termin, no toj mi gi nema ni otvoreno porakite

12. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.102
    Sigurno gi videl na notifikacii. Nema vrska. Dokolku sakas da prodolzis kaj nego, veruvam deka ke te primi. Sepak si bila pokriena so terapija, zatoa procenil deka nekolku casa nema da bide valjda nisto strasno.

13. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    3.406
    Да крварам и да се мислам дали да консултирам друг доктор за да не се навреди дотичниот. Мислам што се замислуваат докториве? Никогаш не би отишла кај него така намерно да ме игнорира. Лигавење. Кај грдни пари им давате па уште носот ќе го креваат. Мое право е ако сакам 10 други доктори ќе консултирам

На strelec231992, Luminara, AlmaOculta и 5 други им се допаѓа ова.
  14. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.102
    A kako ste fatile termin kaj petanovska od denes za denes?

15. Bunny2222

Bunny2222 Нов член

Се зачлени на:
    3 септември 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Se javiv vo remedika i prashav popladne koj doktor ima sloboden termin mi go predlozija Ejup, prashav za Simonida ili Petanovska, kazaa deka Petanovska ima i taka zakazav no vekje nema da e vo Remedika kolku razbrav ke odi vo druga ustanova da raboti.

На emits му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    985
    Бојаџиев е во поевтината група, 155000 ден. Да, на закажан.

На FlirtBerry и macysh им се допаѓа ова.
  17. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    919
    Со првото се породив кај Бојаџиев, спонтан пораѓај , поминав супер и општо човекот и пред пораѓај и за време и после тоа, ми пренесуваше многу убава енергија и смиреност. Моето искуство за достапност, стручност и општо целокупна оцена за Бојаџиев ми е 100000/10.
    Со второво повторно го избрав него без дилема :)

На ...Arthemisia... и anggell им се допаѓа ова.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    16.569
    Со епидурална ли беше?

19. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    5.839
    Дали може да ми кажете кога закажавте за пораѓај? И какво искуство имате со др.Палчевски и др.Дракулевски- Систина? И како им оди со цените?

Не знам тука како оди ништо пошто во странство сум ама најверојатно ќе се пораѓам тука во Систина поради оправдани причини.

20. ♡☆♡

♡☆♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    116
    Мајки, некоја скоро што се породила во ре медика ако сака да ми каже што е потребно да се спакува во торба за породување?