Јас се породив со двете ќерки кај др.Палчевски, а започнав кај него во 36та недела со двете бремености.
Јас кога одев на итно се погоди Петановска, искрено мислам дека е повеќе за ин витро, а не дека е искусна многу околу пораѓај. Пред било што се консултираше со друга докторка. Втор пат се пораѓам во ремедика и немам чуено за некој дека бил кај неа... подобро Афродита, Симонида или докторот не знам како се викаше Зоран..
Јовчевски. Петановски и е татко на Емилија и двајцата ако отвориш на ремедика веб сајтот се околу ин витро ангажирани. Кај јовчевски блиски се пораѓале и цимерката, вака позитивно искуство имале. Ако веќе сакаш ремедика, јас кај Симонида 2 пати се пораѓав одлична докторка
Без. Бев доста отворена, докторот буквално трчаше да стигне на пораѓај, ми кажаа дека е доцна за епидурал. Многу брзо и лесно беше, некако кратко траеше па ги заборавив болките.... ќе видиме овој пат...
I za Petanovski ako se odlucis nema greska. Samo pozitivni zborovi. carski top si pominav, samo pofalbi!
Zenski se mislam pomegju sistina i remedika, za poragjaj bidejki bremenosta si ja vodam kaj drug doktor sam za poragjaj ke odam, i vo sistina da ne znaete Palcevski vo koja grupa e poskapata ili poeftinata
И јас исто се мислам за пораѓај, сеуште ми е рано, бев на преглед кај Др.Бојаџиев - Систина а втор скрининг закажав кај Др.Корнелија - Систина. За природен пораѓај сум, здравје да е се како што треба.. што би ме посоветувале?
Еве да пишам искуство во Жан Митрев. Се породив природно, со провокации и епидурал. Ме пораѓаше доктор Кижевски и акушерка Маја. Немам зборови за нив, па и за целиот персонал. Докторот е сталожен и разбирлив. Објаснува убаво се што те интересира, меѓутоа треба да си прашаш. Не ти кажува вишок непотребни информации или да те исплаши нешто. Акушерката е со 30+ години искуство, стара школа. Само слушај ја и ќе ти помогне во цел процес. Неонатолошката сестра Габи е најголемото срце што постои, кој ќе се пораѓа тука да си ја бара се ќе му биде објаснето и ќе сака дома да си ја носи Општо сум задоволна од се, сите сестри се океј. Храната е убава и не те оставаат на празно. Меѓу секој оброк има ужинка. Во собата си сам иако се два кревети. Опремено е со купка, шампон, влечки, мрежести гаќи, памучни влошки, пелени за постелување на кревет. Ти даваат ноќница и само во неа си така да за спиење не зимајте ништо. Бебушот ти е преку цел ден со тебе, го зимаат ноќе накај 21/22 за да одмориш до сабајле, меѓутоа ако инсистираш ќе ти го остават. Совет: изјаснете се како сакате да се храни бебчето, дали екслузивно доење, дохрана или комбинирано. Мислам дела опфатив се најбитно, со среќа на сите идни мајки, јас се одјавувам од оваа тема
Леле баш убаво Нека е здраво и живо бебчето, а и ти мајка да се држиш и да закрепнеш Баш убаво и детално објаснето искуство
Честитки, нека ти е живо и здраво бебчето. Може ли да ми пишеш лп да те прашам нешто околу породувањето, јас од понеделник ќе бидам 37ма недела и таму ќе се пораѓам кај Кижески.
Јас сум пред пораѓај, во Систина е планирано. Природно се надевам. Каде чека сопругот во меѓувреме? Во чекална кај приемните шалтери или на друго место? Кога му дозволуваат на сопругот првпат да го види бебето?
Мајки од Жан Митрев, да не знаете за што се ваучерите кои ни ги дадоа и искуство ако сте ги искористиле?