Девојчиња, ме интересира дали во Систина се дозволува на пораѓај мажот да присуствува. Мм ја испушта сега цела бременост оправдано, па би сакала да е присутен на тој чин.
So epidural valjda bi idela ako se poragjas prirodno? Jas pa bas ne bi sakala da ne gleda takva, kako sto imav los poragjaj vo nesvest kje padnese coekot ako bese tamu
I jas ne sakam da prisustvuva. Ama ic. Sto ke me gleda izbezumena cela preplasena. Dodusa i mm ne e takov. Koga odime na pregledi doktorot ne pusta nekogas vo labotatorija za krv. Mm sekogas bega i nadvor ceka, silen maz moj
Знам дека ќе е Систина, а како ќе видиме здравје боже. Ако е природно ако де нек седи, нек слуша како ми е.
моја пријателка се пораѓаше во систина и за време на целиот пораѓај маж и беше до неа, нормално над глава и висел а не карши неа па да се онесвестува
Abe mojov od mene takva sto kje me gleda kje se onesvesti, a ne takvata da mi ja gleda, toa baska hahaha Zavisi, ima razlika od covek do covek, jas mislam mojov ne e do tolku izdrzliv, a i ne bi sakal da prisustvuva
јас планирам мојов само дур сум на бокс да го остаам у ходник ... да не му стварам трауми на чоекот инаку болките ќе ди ги истрпи со мене и он у соба така си решив
Moze da bide so tebe vo predrodilna sala,a i posle na boks koga ke si.Kaj mene svekrvami mi bese podrska vo predrodilna ,za malku i na poragjaj ke dojdese so mene,ama ne dozvolija maz mi mi ja prati posto on ne mozel da me gleda vo bolki
Некој со искуство во Санте плус? Дали може да сподели со нас? Дали муабетот со "итен царски" ради пари е вистина или само дезинформации од луѓе кои лечат комплекси зашто неможат да си дозволат приватна клиника? Се разочарав од темава мислев нешо информативно ќе прочитам и корисно, а се изначитав препукувања и споредби со ГАК.... Ве молам искуство подетално за Санте Плус некој да сподели.
Акo е зaрaди кoмплекси истoтo ќе гo збoрaт и зa другиве привaтни. Амa не е, кoј кaкo oди се е сo цaрски. Бaр јaс не знaм зa прирoднo некoј a мoже имa.
Јас се породив природно во Ремедика и тоа докторката инсистираше. Пред крај веќе снемав сили и барав царски но не добив. 3ца доктори се качија на стомак и туркаа тие а и јас за да се породам природно. Употребија и излезен вакум но не ме породија со царски Доле ме сецнаа доста - епизиотомија но помина за недела дена. Една недела не можев да седнам убаво а после тоа морав затоа што лежевме во болница за жолтица.
Ист пораѓај (само во друга болница). И мене ми се качија на стомак и плус со вакуум ја тегнеа малата. Кај мене дури и кебе употребија, ме стегаа за половината. Кај мене околу 10-14 дена траеше болката од сецнувањето, 4 конци ми се чини.
Kaj Jegeni. Vo princip dobro projdov zdovolna sum od nego, no pak ke kazam forsiraat carski I kah mene isto bese, samo radi godinite 39 mi pravea carski, drugi indikacii nemase.
I jas se porodiv prirodno slicno kako sto pisale pogore feminkite, so pritiskanje vrz stomak i epiziotomija,so zamatena plodova voda,ama prirodno bidna i nemase forsiranje za carski.Se porodiv vo Sistina. Drugarka moja se poragjase vo Sante i puknal vodenjakot nokjta sabajle odma direkt carski
Жени јaс зa сaнте збoрев не зa другиве привaтни, не знaм зaштo ме цитирaвте Вo систинa ќе се пoрaѓaм и знaм кaкo стoјaт рaбoтите.