Pettiot den te pustaat doma so carski a do lani bese sestiot. Zosto smenile ne znam. So prirodnoto izmeni za prestojot
Мене ме задржаа ден пред да раѓам, па ми се фатија 6 ноќи, 7ми ден дома. Инаку се 5 ноќи, 6ти ден ако е се во ред, дома (за Ремедика ова)
@eli25 @mariz Уф леле ама многу долго јас бев спремна за 4 ама ајде сега ќе почнам да се спремам и за 6 фала ви!
Ние останавме плус уште една вечер заради малку повисок билирубин, и 6 ноќи ни се фатија. Чисто да знаете, за таа вечер си доплативме уште 10000ден. 3500 за мене и исто толку за мм (и он беше со нас) и 3000 за сончање на бебуш.
Epa sto e preterano, preterano e. Znaci 10000 za vecer pa i da imam ne im doplakjam. Sramota! Me stegna srceto od cenava
Мене ме примија во Систина во неделата околу 16 часот, во 10 вечерта се породив, а не пуштија дома во среда сабајле околу 12 на пладне. Три дена за природен пораѓај. Девојчето што беше во соба со мене беше со царски примена ден пред мене, а ја пуштија ден после мене.
Ве известуваат ли дека ако има жолтица или друга причина и останете плус ноќ дека 10 000 се плаќа плус? Јас у систина бев у педијатрија за 50 саати 45000 плативме со малата ама никој не кажа цена до последен момент.
Како не им е срам и жал бе? 1000 денари на час. Удри по џебот на родителите знаејќи дека ќе платат штом станува збор за дете. Претеруваат навистина. СРАМНО И ЖАЛНО! (извинете на капслок модератори ама стварно се изнервирав)
Е мене ме плашат тие непредвидени и непланирани трошоци што можат да скокнат до плафон. Не е во ред да не те информираат однапред колку се плаќа од ден.
Во систина еден ден само лежење е 100 еур плус/минус. Ако си со дете множи пута 2 на ден. Плус терапии, лаборатории... изгор. Да си во Александар Палас поскап ќе е престојот. Ок за оној кој ја добива негата да е поголема, ама за придружбата нема логика бидејќи не добива грижа.
А на крај на сметката 2 ставки - престој и лечење. Да не даде Господ да е сериозно нешто. За пневмонија ако треба 2 недели да се лежи со дете отидоа 10 000 евра.
Ете зошто кога ќе се искомплицира нешто се префрлаат пациенти во ГАК. Не е баш до кадровските решенија.
пневмонија + "останете дур скроз не заздрави " = 50 м2 стан во Карпош 2. Патем добро е 10 000 ден ја мислам 12 000 од вечер е
Јас на Ургентен во Систина во бременоста платив 4500 денари за две инфузии ,плус лекови. Ме задржаа два часа. Скапо да, ама да бев на клиника ќе се изнечекав со саати да ме примат, а ваму одма ме сместија и ми дадоа инфузија.
Моите и двете имаа жолтица поизразена од други деца што они ка објаснуваат ради мојата крвна група..небитно.. И за двете ми рекоа дека е пожелно да останеме уште еден ден за фототерапија ради покачен билирубин. Не прифатив, потпишав и излеговме. Никој на сила и тајно ништо не ви прави.