Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.194
    Допаѓања:
    88.821
    Точно е дека препраќаат и трудници и други болни, критични на клиника.
    И тоа можеби треба да го кажат отворено уште на почеток,дека ако се закомплицира се оди на клиника ,би било фер.
    Мене ми е во ред да се оди во приватни,ама ако одиш да се породиш кај докторот што те водел 9 месеци зошто нормално е да сакаш да се породиш таму кај што работи тој,имаш доверба,а да те породи друг случајно паднат на смена,е тогаш е нон сенс приватно плаќање поприлично солено за породување ,за таа цена треба да овозможат породување од тој што ја водел бременоста.

А породување заради филмови дека си класа ако си се породил во Систина или Ремедика,ми е јадно,зборува за комплекси бидејки денес ако ништо секој може да дигне кредит и да оди таму.
    Многу од докторите во Систина работеа долги години на клиника.Јас бев на пр кај Гордана Петровска кога работеше на клиника.

На *Ench@nted* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590

Породување со кредит...е не е така лесно бе душичко кредит од 2ооо евра да земеш.

На Kitten и Meckicja им се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Ostaj ostaj babce mislat oti odat kaj spremni Dr a koga ke zgusne tie dr odma gi prakaat na gak jas sum ziv primer ne oti nemav pari nego oti odgovornosta bese pregolema

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    13.517
    Како бе може секој да земе кредит? Како го кажувате ова со кредитот од 2000 евра ко да се 200 денари. :doh:Нели треба тој кредит и да се враќа? :!:

На Meckicja и baba Rada им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.194
    Допаѓања:
    88.821
    Од се за кредитот се фативте?
    мене ми е глупост земање кредит за породување,но се земаат кредити и за летување, и за породување во државава.

6. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.166
    Само на скрининг сум била..како и да е тоа е зад нас мене ме секогаш душа боли за мојот анѓел ама пак знам дека сега не чува со бебко да истераме со крај..приватни ко приватни само пари земање а чим стане итно дигаат раце.. ајде само Господ да е со нас кој каде мисли нека раѓа :)

На Meckicja, baba Rada и *Ench@nted* им се допаѓа ова.
  7. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    На Meckicja и baby 5 им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Леле зашо паѓате на провокации? :rofl:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    40.422
    Секој си го знае својот есап и приоритетите во животот. И јас не би зела кредит за одмор, па многумина го прават тоа. Нивни проблем.
    На крајот на краиштата од каде знаете кој во што вложува во животот. Некој во кола, некој во приватно осигурување.
    Јас се породив приватно, а денар не платив. И да мене ми беше битно некој да ми се насмее кога ќе ме прими и однесе во операциона сала. А да не дискутирам за невидливите работи од кои бегам од државно, не би било фер за оние што немаат поинаков избор.
    Ама македонче, мора да се замеша во туѓ есап.

На Mimmi39, YoungandBeautiful, Coco31 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Се мешате во штипки, а ме интересира зошто? Од ваш џеб ли ке дадете пари? Вие ли ке го враќате кредитот?

Никого не слушнав да се чуди ако некој земе кола на лизинг, а во несвест паѓате кога ке се спомне кредит за породување. Од причина што кај нас државните клиники се ужасни, некои жени решаваат да се породат приватно. Не се џабе фрлени пари, добиваш човечки третман. На државно таков третман не добиваш ни со врски, а ако не знаеш никого - со среќа. Врската на државно не е џабе, и тоа чини, па оние кои имаат пари си велат, зошто да се задолжувам и да молам, ке си одам на приватно и ке си платам, како за сите, така и за мене.

На крајот на краиштата, оние кои сметаат дека не им е долга чергата за продување во приватна болница едноставно си одат на државно.

На Mimmi39, BoaVista, YoungandBeautiful и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    A sto ako zgusne Pak ke ve pustat tamu kaj sto e uzas

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не те праќаат ако имаш пари да си платиш.

На barby, joan, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Jas imav pari ne bea problem parite

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Цела клиника е систина. Ги собра сите докткри од државна и ако имаш пари ќе те пратат на клиника. Аха. Деца во 25 недела се раѓаат таму и преживуваат, ама престојот кошта колки еден стан. Не верувам да ќе те пратат, а ти пари кмаш

На Mimmi39, Elenche87, Kaetana и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Систина има и ургентен центар, посебен ургентен педијатриски центар и интензивна нега за новороденчиња. Не е точно дека препраќаат на клиника, но Ремедика сигурно препраќаат бидејќи немаат интензивна нега. Така што не е муабетот ист за сите приватни, Систина е моментално најопремена приватна болница во државава. За пари не дискутирам, не сум во туѓа кожа да знам, нити друг е во мојата па да ми суди.

На Mimmi39, joan, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    13.517
    За Систина не знам,но РемедикА препраќаат и не поради финансии, туку да не си го рушат реномето. Во фамилија ми е докторка што работи во РемедикА и ми го кажа тоа.

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Black girl да, истото го пишав и јас и тоа го знам од прва рака, Ремедика препраќа критични случаи на клиника бидејќи нема интензивна нега на новороденчиња.

На joan и Black girl им се допаѓа ова.
  18. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Ремедика праќаат само предвреме родени бебиња затоа што немаат инкубатори,и родителите го знаат тоа,а не препраќаат ради "реноме"

На Coco31 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.178
    Допаѓања:
    135.927
    Мене ми е прашањето дали ве известуваат кога договарате пораѓај колку се плаќа ако треба нешто екстра.

Дали ако има обилно крварење плаќате за крв, дали ако има бактерија бебето плаќате плус за секој екстра ден и колку... колку за плус лекови. Значи океј е 100 000 пораѓај и на тоа се сигласиле двете страни. Ама што ако има потреба за повеќе. Дали тоа ви го кажале порано?

Ако одам за следна бременост у Систина прво прашање ова. У Санте или Ремедука нема шанси да влезам ако е опција приватно.

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    13.517
    Зборам за компликации од анестезијата кај родилка ако настане, а не за тоа што нема инкубатори. РемедикА препраќаат за да не се случи нешто лошо кај нив( не дај боже).