Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Точно е дека препраќаат и трудници и други болни, критични на клиника.
    И тоа можеби треба да го кажат отворено уште на почеток,дека ако се закомплицира се оди на клиника ,би било фер.
    Мене ми е во ред да се оди во приватни,ама ако одиш да се породиш кај докторот што те водел 9 месеци зошто нормално е да сакаш да се породиш таму кај што работи тој,имаш доверба,а да те породи друг случајно паднат на смена,е тогаш е нон сенс приватно плаќање поприлично солено за породување ,за таа цена треба да овозможат породување од тој што ја водел бременоста.

А породување заради филмови дека си класа ако си се породил во Систина или Ремедика,ми е јадно,зборува за комплекси бидејки денес ако ништо секој може да дигне кредит и да оди таму.
    Многу од докторите во Систина работеа долги години на клиника.Јас бев на пр кај Гордана Петровска кога работеше на клиника.

*Ench@nted* likes this.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Породување со кредит...е не е така лесно бе душичко кредит од 2ооо евра да земеш.

Kitten and Meckicja like this.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ostaj ostaj babce mislat oti odat kaj spremni Dr a koga ke zgusne tie dr odma gi prakaat na gak jas sum ziv primer ne oti nemav pari nego oti odgovornosta bese pregolema

baba Rada likes this.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Како бе може секој да земе кредит? Како го кажувате ова со кредитот од 2000 евра ко да се 200 денари. :doh:Нели треба тој кредит и да се враќа? :!:

Meckicja and baba Rada like this.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Од се за кредитот се фативте?
    мене ми е глупост земање кредит за породување,но се земаат кредити и за летување, и за породување во државава.

6. baby 5

baby 5 Популарен член

Само на скрининг сум била..како и да е тоа е зад нас мене ме секогаш душа боли за мојот анѓел ама пак знам дека сега не чува со бебко да истераме со крај..приватни ко приватни само пари земање а чим стане итно дигаат раце.. ајде само Господ да е со нас кој каде мисли нека раѓа :)

Meckicja, baba Rada and *Ench@nted* like this.
  7. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Meckicja and baby 5 like this.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Леле зашо паѓате на провокации? :rofl:

kukla21 likes this.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Секој си го знае својот есап и приоритетите во животот. И јас не би зела кредит за одмор, па многумина го прават тоа. Нивни проблем.
    На крајот на краиштата од каде знаете кој во што вложува во животот. Некој во кола, некој во приватно осигурување.
    Јас се породив приватно, а денар не платив. И да мене ми беше битно некој да ми се насмее кога ќе ме прими и однесе во операциона сала. А да не дискутирам за невидливите работи од кои бегам од државно, не би било фер за оние што немаат поинаков избор.
    Ама македонче, мора да се замеша во туѓ есап.

10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се мешате во штипки, а ме интересира зошто? Од ваш џеб ли ке дадете пари? Вие ли ке го враќате кредитот?

Никого не слушнав да се чуди ако некој земе кола на лизинг, а во несвест паѓате кога ке се спомне кредит за породување. Од причина што кај нас државните клиники се ужасни, некои жени решаваат да се породат приватно. Не се џабе фрлени пари, добиваш човечки третман. На државно таков третман не добиваш ни со врски, а ако не знаеш никого - со среќа. Врската на државно не е џабе, и тоа чини, па оние кои имаат пари си велат, зошто да се задолжувам и да молам, ке си одам на приватно и ке си платам, како за сите, така и за мене.

На крајот на краиштата, оние кои сметаат дека не им е долга чергата за продување во приватна болница едноставно си одат на државно.

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

A sto ako zgusne Pak ke ve pustat tamu kaj sto e uzas

12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Не те праќаат ако имаш пари да си платиш.

barby, joan, Coco31 and 3 others like this.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jas imav pari ne bea problem parite

baby 5 likes this.
  14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Цела клиника е систина. Ги собра сите докткри од државна и ако имаш пари ќе те пратат на клиника. Аха. Деца во 25 недела се раѓаат таму и преживуваат, ама престојот кошта колки еден стан. Не верувам да ќе те пратат, а ти пари кмаш

Mimmi39, Elenche87, Kaetana and 8 others like this.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Систина има и ургентен центар, посебен ургентен педијатриски центар и интензивна нега за новороденчиња. Не е точно дека препраќаат на клиника, но Ремедика сигурно препраќаат бидејќи немаат интензивна нега. Така што не е муабетот ист за сите приватни, Систина е моментално најопремена приватна болница во државава. За пари не дискутирам, не сум во туѓа кожа да знам, нити друг е во мојата па да ми суди.

Mimmi39, joan, CameliaMiller and 6 others like this.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

За Систина не знам,но РемедикА препраќаат и не поради финансии, туку да не си го рушат реномето. Во фамилија ми е докторка што работи во РемедикА и ми го кажа тоа.

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@Black girl да, истото го пишав и јас и тоа го знам од прва рака, Ремедика препраќа критични случаи на клиника бидејќи нема интензивна нега на новороденчиња.

joan and Black girl like this.
  18. Tukituki

Tukituki Популарен член

Ремедика праќаат само предвреме родени бебиња затоа што немаат инкубатори,и родителите го знаат тоа,а не препраќаат ради "реноме"

Coco31 and CameliaMiller like this.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Мене ми е прашањето дали ве известуваат кога договарате пораѓај колку се плаќа ако треба нешто екстра.

Дали ако има обилно крварење плаќате за крв, дали ако има бактерија бебето плаќате плус за секој екстра ден и колку... колку за плус лекови. Значи океј е 100 000 пораѓај и на тоа се сигласиле двете страни. Ама што ако има потреба за повеќе. Дали тоа ви го кажале порано?

Ако одам за следна бременост у Систина прво прашање ова. У Санте или Ремедука нема шанси да влезам ако е опција приватно.

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Зборам за компликации од анестезијата кај родилка ако настане, а не за тоа што нема инкубатори. РемедикА препраќаат за да не се случи нешто лошо кај нив( не дај боже).