Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.316
    Допаѓања:
    19.692
    Vo Sistina toa nema da ti go kazat osven ako ne gi prasas. Ako treba plus nesto da se napravi se naplaka se I koga ke ti dadat smetka ke se cesas.

2. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Абе седи да не е така.

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    13.517
    Не мораш да веруваш,мајка. Твој проблем.

4. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Не верувам затоа што од рекла казала далеку стигнавме.Да ми каже некој од искуство па да верувам вака не,моето искуство е сосема спротивно од се ова вие што викате.

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    13.517
    Па ете @Meckicja и @baby 5 зборуваат од искуство. Верувај им ним. Поздрав

На Meckicja и baby 5 им се допаѓа ова.
  6. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    @baby 5 како што разбрав збореше за систина а на @Meckicja не и ја знам приказната. Пак ќе кажам моето искуство е обратно,на клиника ништо не видоа а ја бев со излив и пукнат канал.

Едит:Сега прочитав за бабу,не ја ни примиле во приватна а не да ја препратат затоа што се искомплицирало.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    13.517
    Јас зборував за РемедикА. А за Систина имам убаво искуство, т. Е. преубаво. Таа е најдобра приватна клиника според мене. А кај мене исто во ремедика не видоа дека настанал спонтан, т. Е докторот без да ме прегледа, а јас со крварење ми рече ништо не ти е. Е толку се добри таму

На IVF journey и baby 5 им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    40.422
    Никој нема да ти каже ако не си праша. А факт е дека сите прашуваме само цена на пораѓај. Дали не се надеваме на компликации или не ни текнува, ама реалноста е тоа. А и никој не може да предвиди што се може да се случи и што се би можело да е дополнителен трошок. Единствено што ме нервира е што немаат јавно објавени ценовници за човек да може да види што колку чини, па да одлучи.

За Ремедика и јас знам случаи кои биле препратени токму заради тоа што не се спремни за предвремено родени деца. Станува збор за родилка која во 7ми месец заради висок притисок мораа да ја пораѓаат. Фино лепо ја упатиле да оди на ГАК.

Не викам дека е сјајно приватното. И те како има фалинки. За жал за човечки однос си ги даваме парите, нешто што би требало да ни биде пружено и на државно за кое секој од нас плаќа. Ама тоа веќе е друга тема.

На CameliaMiller, Rebecca_R, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    На крајот секој со своето искуство. Само не судете како некој се пораѓа во приватно ради елита,раширете си го видикот малку. Да не ме сфатиш грешка и ја искрено се мислам на ГАК за пораѓај,ама затоа уште сега барам врски.

На YoungandBeautiful, joan, Coco31 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.166
    Точно ниедна приватна несакаше да ме прими за жал..како и да е кој од дека си има позитивно искуство таму ќе си оди..да не даде Господ на никој лошо после ни е џабе све..

На Meckicja, *Ench@nted*, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. AleaG

AleaG Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    62
    Незнам што е толкава фама кревање,секој може да одлучи каде сака да се пораѓа и колку е спремен да плати.Лично право е тоа на избор,за некој е побитен мобилен или кола,за друг добар одмор...така да луѓе доколку не сакате не ни влагајте во приватните клиники..Ваш избор е.

На CameliaMiller, eli25, Lavica2016 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Se iznacitav mislenja ste napisale epten.

Eve ja da vi kazam so poznati i bliski prijateli vo drzavna pak ke najdam nacin makar i da se pozajmam samo da ne se poragam vo drzavna..ne daj boze za Komplikacii ama toj muabrt deka prakaat na Gak e uste pred 10 godini. Od pred 10 godini do sea ima razlika vo klinikite. Bashka sto eve ja Sistina ke ja favoriziram, od pred 10 godini ima daleku ponapredna aparatura sega a i site doktori se sobrani od klinika.
    Vtora rabota nemoj da se lazete.mnogu deka ne znam kakvi vrski ke fatite i ke ve tretiraat na GAK kako vo privatnive bolnici.
    Minatata godina koga otidov eve da pravam kiretaza na GAK kako vrska bese faten direktorot na GAK (togasen) sekretarka bla bla i red drugi doktorki i sestri..sve preku red da se potvrdi au..u petok otidov so mrtov plod 3 nedeli mi rekoa kasno e sega dojdi vo ponedelnik vo 15 do 8 ke sredime odma. Od 15 do 8 po salterite i maftosuvanje (povtorno da povtoram so fateni vrski) mene mi bese zgresena dijagnozata od vraboten koj sto ima rabota da stisne samo k0pce 0, 1 , 2 itn i namesto za kiretaza mi imase napisano polip na matka dijagnoza.. alo koja kompetentnost e tamu vrabotena covece! Tek vo 11 me zemaa, vo soba sto bese ladna kocan, ni dadoa skinati spavachi na site 4 vo sobata..spavachi so kratki rakavi vo.dekemvri na taa zima..skinati!!! So kebe prljavo i ladna soba bez greenje! Vnatre site plachat vrishtat.oni (sestrite) vleguvaat im se.derat na drugive ko stoki nekoi.. haos..horor..Ete toa me frustrira najmnogu, nova zgrada napravija za da e podobro, novi aparati, novo se..pred kolku godini i sea da otide coek e boze me sacuvaj. .odnos 0!!! Nikoj ne zasluzuva takov odnos! Posebno vo tie momenti. Taka sto sto mi vazea vrskite? Kako posledna opcija trebase Nino (ministerot) da go baram li? Sramota!
    Plus kako sto kaza pogore edna clenka luge zimaat krediti za odmori i toa e okej? Zosto da ne zemat krediti za vakva rabota? Za zdravje? Pogotovo sto porano bese skapo za lekuvanje i poroduvanje vo privatnive..eve i sega e..no ima barem opcii..ete moze kredit od stopanska banka da podignete..isto ako ne ste znaele eurolink nudi osiguruvanje za poroduvanje..pri sto (ne sum rasprasana potocno) kolku sto znam plakas 24 rati za osiguruvanje a site trosoci okolu poragajot gi pokrivaat
    Rasprasajte se ne odma da plukate i cergi da se merelo na drugi.
    Izvinete na dolgiot post. Morav.

На Mimmi39, Dana84, YoungandBeautiful и 10 други им се допаѓа ова.
  13. AleaG

AleaG Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    62
    Еve da se nadovrzam na tvojot post,odam na GAK so prioriteten upat bidejki mztucna nemoze da mi dade upat za transfuziologija,bremena 7mi mesec ceksm 3 casa a nikoj nema vnatre za pregled ns lista za pregledi 5 pacienti so moj termin megutoa Gospozata doktorka ds ne ja imenuvam ne ne prima.Vlagam vnatre rezultatite od krvna slika Avicena ne mi gi vazi,ne mozela da gi procita i mo rece deka na GAK mora da pravam pak krvna slika,posle sledese muabet zosto odam vo Sistina celo vreme sega sto majka baram na GAK.Epa izini gospoho doktorke ti rabotish na GAK za site nas,frustracijata leci si ja na drugo mesto ne na pacienti.Istiot den 3 pati davav krv i 10 pati se pokajav zosto otidov na GAK.Ne vikam deka e Ok da se plaka vo privatna kliniks,megutoa zdravstvoto e dovedeno do toj stadium sto sekoj vtor e primoran da odi na privatno.Site otkako ke se porodat na GAK i ke "pominat super" komentiraat sto se preziveale...Licno nemam dobro iskustvo ni so Remedika zosto Petanovski namirisa pari pa 2 godini ne maftase sekoj vtor den pregledi i sto uste ne.Sekoj so svoeto iskustvo ali muabetite deka od Sistina te prakaat na GAK bea pred 10 godini,site kvalitetni lekari se kaj niv.Pred se sekoj odi za lekarot ne za sobite vo Sistina.Kako sto kazav bliski luge davaat po 1000 evra za telefon,a poragajot ne e biten moze bilo kade,sekoj ima pravo na licen izbor.

На Mimmi39, YoungandBeautiful, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    40.422
    Кога се зборува за препраќање на ГАК или друга клиника на државно не е заради неспремност или неопременост на приватните, туку не сакаат ризични случаи кои постои голем ризик да завршат фатално. Не сакаат лоши бројки. Ова не само за Систина и Ремедика, туку и Филип втори(Жан Митрев).

На Rebecca_R, CameliaMiller и mariz им се допаѓа ова.
  15. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    25.818
    Мене ова не ми е во ред доколку ја водиш бременоста таму и се во тек со се'.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    40.422
    Се согласувам. Може редовните пациенти што искеширале повеќе се попривилегирани.

За жал се е бизнис и никој не сака лоши статистики.

На *Ench@nted* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    171.758
    Да не се лажеме. На ГАК и мајките да ни се докторки нема да добиеме третман ни приближно сличен како во приватниве. Прво и основно немаат доволно персонал. Со тоа хигиената им е скоро на нула. По 6 во соба. Зимно време ладно, летно пекол жешко.
    Лежев 3 пати по 8 дена на интензивна. Недај боже веќе. Бев на државна само затоа што чистење со метотраксат не прават во ниту една приватна. Врски имав еден тон. Освен што беа сите фини и љубезни со мене, друг благодет не осетив .
    Затоа, ако немам, ќе си враќам кредит 2 год. Ама пораѓањето би сакала да го паметам како нешто убаво

На emkaemka, Rebecca_R, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Зa жaл и јaс се слoжувaм сo @Lavica2016 и @AleaG .
    Вo мoментoт кoгa не земa мaж ми сo бебе oд ГАК му рекoв aкo сaкaш втoрo јaс сaмo вo привaтнa ќе рaѓaм. Хoрoр е прaвиoт збoр штo гo упoтребијa членкиве и тoa сo врски. Буквaлнo кaкo вo лoш филм, дури и не ти е вернo декa нaвистинa се тoa се случувa oкoлу тебе. Мoжев и првoтo дa гo рaѓaм вo привaтнa. Не, немaме зa фрлaње aмa зa тoa ќе имaше. Се рaзмислив и рекoв зoштo дa ги "фрлaм" тие 2000 еур, ќе ги зaчувaм зa штеднa книшкa или зa мaтични клетки. Дa мoжaм дa гo врaтaм времетo 4000 ќе плaтaм.
    Декa е мнoгу убaвo вo привaтниве и oни се мнoгу фини, дa не се лaжеме. Јaс имaм пријaтелкa кoјa целa бременoст јa вoдеше вo Ремедикa и кoгa oтиде дa се пoрaѓa не јa пуштијa дa влезе нa врaтa. Дури ни брзa пoмoш oд клиникa не сaкaa дa и викнaт. Јa oстaвијa сo бoлки пдa стoи нa влез, дa не ти се верувa. Дa не вoзеше мaж и кaкo мaнијaк (среќa 3 сaбaјле пa пусти улици) ќе се пoрoдеше вo кoлa. Ги тужеa пoсле, aмa штo aкo кoгa мoжеше фaтaлнo дa зaврши.
    Вo Систинa бев нa киретaжa. Дoктoрoт супер, услoви нoрмaлни (кaкo штo требa дa бидaт, ништo нaд тoa), сестри ужaс. Амa пaциентките им се будaт oд целoснa aнaстезијa пa мoжaт Хрaнa и винo дa си гледaaт, oднесувaње нa дoлнa грaницa. Фaбрикa зa пaри.
    Е избoрoт е тoј. И плaтил и неплaтил рaбoтaвa 50-50.
    Жaлнo и греoтa зa сите идни мaјки нa кoи првите мaјчински сеќaвaњa ќе им бидaт трaуми. Бoлкaтa мoжеби се зaбoрaвa, aмa искуствoтo никoгaш.

На baba Rada, Ano и mariz им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    269.017
    Не знам од каде дрскоста да се мешкарате во туѓ џеб.
    Дали од своја сметка ќе извадам, дали кредит ќе подигнам или свекрвата ќе ме почасти, не знам што засега било кого, освен нели, таа што ќе раѓа.

Јас лично и кредит би земала, ама на државно не би се пораѓала. А врски - ортоми секаде имам.
    Да, баш за тоа што работам во здравство и знам колку нема персонал, а да, мене ми треба некој да ми се смешка и за рака да ме држи.
    Ама нели, туѓи пари не барам, па дали на одмор, кола, пораѓање или количка од 2000 евра ќе ги потрошам, не знам што би го интересирало било кого.

Едит: и да, пораѓаите на моите другарки на државно во мои уши се буквално хорор приказни.
    За разлика од оние на приватно, кои во најмала рака со епидурал раѓале и сите биле фини и не седеле со 6 разврескани жени со секаква позадина.

Последна измена: 26 февруари 2018
    На emkaemka, Sexybaby86, YoungandBeautiful и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    13.517
    Ако ви го кажувам моето искуство во предродилна на ГАК, ќе си речете лажам. Хорор е премал збор.
    Тоа такви животни од персонал, а божем со врски бев. Јас на ГАК би отишла пак евентуано ако мора царски, и тоа закажан (мада и многу би размислувала зашто на одделение исто имав лошо искуство ), а за природно раѓање и да го поминувам истото таму - не фала и никогаш. Јас и на мм му кажав дека ако сака второ во приватна, инаку не правиме второ зашто ете од ГАК добив фобија. И не ме интересира како раѓале нашите мајки, баби и како некои поминале супер таму.

На Kaetana, Rebecca_R, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.