Иако ми е рано сеуште,читајки ја @wannaBeMomma ,дефинитивно Систина ќе ја одберам. Скапо е да,ама безбедноста на бебето ќе ми биде пред се. Не сум нивен пациент, не би можела за секој преглед до Скопје да одам, здравје за пораѓај.Па ме занима, треба ли барем еднаш на преглед таму да одам пред термин? Каква е процедурата?
Најубаво да одиш, да те видат. Инаку и да не отидеш, никому ништо. Секогаш имаат дежурна екипа, па кога ќе добиеш болки ќе те примат и ќе имаш соодветна грижа.
Hee donekade bevte I vo pravo vcera bev kaj maticniot gin I maticnata kako I se derese na edna zenicka egidi a zenata moze predvreme da se porode ima rizicna bremenost malku mi falese da I vlezam na doticnata dr zenata izleze placejki od kaj nea
Мене сертификатот ми го дадоа дента кога ме пуштаа од болница, се погоди баш тогаш да дојде фотограф да ги слика бебињата, па ми го дадоа одма дента.
За што се користи уствари сертификатот. Знам дека го издаваат, ама не знам за што е. Треба да се приложи некаде или е чисто за спомен на родителите?
Колку се престојува во Систина со спонтан пораѓај? Значи сѐ е во ред со бебе и мама, без исклучок тие три дена што ги пишува, или? Има врска сабајле вечер отиден првиот ден? Како се рачуна?
Zdravo mamicki imam edna nedoumica 36 nedela sum I se mislam kaj da se poragam sistina ili remedika vasi iskustva plisss
Мое мислење, кај и да одиш, нема да згрешиш Јас лично имам искуство во Ремедика, здравје таму пак планирам. Задоволна сум од сѐ, доктори, сестри, целокупен персонал, хигиена, храна и грижата воопшто за мене и бебе. Покрај искуствата што ќе ги прочиташ овде, најубаво ќе ти биде ако одиш директно во Систина и Ремедика и таму да ти објаснат сѐ што те интересира. Со лесно
Imam iskustvo so sistina i ti ja preporacuvam uslovi 10ka, doktori elizabeta matevska, palcevski ili pancevski moj sovet