Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Море после пет дена лежење во болница на искачање косата ко со зејтин полиена ми беше. Некев да се сликам со бебе. Ако нешто не можам да трпам на себе е гнасна коса, нервозна ме прави. Да имаа услуга некој да ме среди одма ке платев.:) дома прво тоа направив.

На gjoker4e, eli25, blackwave и 7 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.325
    Допаѓања:
    76.422
    Ако е за престој 5+ дена и тие денови не е способен човек сам да стане и мие глава, супер опција е :) Памтам по операција слепо црево (17год имав), лежев 7+ дена, едвај чекав дома да си дојдам и со помош од мајка ми и сестра ми глава да измијам. Кој седел подолго со мрсна коса знае која шуга е, не се трпи :D
    Па и сега вториов пораѓај убаво ке ми дојдеше некој да ми ја среди, 7 дена бев во болница. Коса густа долга имам, царски оперирана, немаше шанса да се снајдам да ја измијам таму :)

На Doozy, Sexybaby86, Martka и 7 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.527
    Пак ќе кажам не е исто. Едно е миење коса во туш кабина, а друго е на фризерски стол. Од мене лично поаѓам. Имав операција, прилично тешка и не можев комплет да се бањам. Среќа имав салон на две минути од каде што живеев и само така миев коса првите денови. Уз миење, и фенирање. И во тие тешки денови сакав да се чувствувам чисто и убаво. Пак ќе се повторам, најчесто е за миење и обично фенирање, не верувам дека некоја вади прамени. А што се однесува до шминката, знаеме дека е многу поедноставен процес од миењето коса :)

На Doozy, blackwave, didisi и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Добро, кога си на фризер, фенирање е по автоматизам, нема потреба да дискутираме за тоа.

Можеби мене ми е чудно бидејќи миењето коса на фризер ми е непријатно искуство. Столот ми е незгоден, аголот под кој ми е наместена главата т.е. вратот е без врска и имам чувство дека секој момент ке се случи нешто непријатно. :doh:

Според мене, по операција, целосно бањање е потребно, не ми менува многу ако само косата ми е чиста.

5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.527
    Кога лежев на инфективна пред некоја година, што дека можев да се бањам, кога тоа купатилото беше никакво и немаше топла вода. Со врски ме пуштија да си одам дома и да се средам ко човек и пак да се вратам (facepalm) 10 дена да лежев без да измијам коса, мислам ќе се доразболев. Инаку си можела да побараш фризер, туку паметот не ти бил таму :)
    По царскиот можев да се бањам, и се избањав уште во болница, бидејќи ми се собраа 8 дена лежење, ама немав завои. Со оваа операција морав да носам завои подолго време и не беше опција целосно бањање. Две недели без да измијам коса, не сакам да помислам :puke:

На blackwave и mariz им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.185
    Допаѓања:
    88.754
    :!:Шминкерка
    Ајде медицински фризер разбирам,ама стилист никако.

На stevemila, fana, ilyan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @NarCis@ јас завои покрив со кеса, излепено со лепак што не пропушта вода. :!:
    Нешто слично како да имаш гипс, првин ставаш (ако има простор моташ) со проѕирна кујнска фолија, потоа лепиш кеси (јас користев кеси за замрзнување) и така се бањаш.

8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.527
    Зависи на што и каде е правена операцијата и за каков вид на операција се работи. Башка кога си со дрен, на ниедна заштита не верувам. Докторот ми кажа нема бањање, сѐ дури не се извадат завои и конци.

На didisi и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.457
    Има ленти што се лепат на раната и не пропуштаат вода. Јас ги купував од аптека и така се бањав.
    Ако сум малку во болница, не би ми било потребно фризерај, ама ако сум 10+ сигурно дека ако има веднаш ќе си платам. Сепак во болница си не којзнае какви фризури, ама основно миење и чешлање да.

На *Ench@nted* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Чим сме дошле до муабетов миење и фенирање коса во болница значи услугата е супер :) јас 3 дена бев, природно породена, по саат ипол-два се бањав, се мачкав помади, си се фенирав сама (има фен во ВЦ-то) и искрено ко во хотел се осеќав си се одморив тие 3 дена ко што се немав одморено 5 години предходно нели пошто првото дете ми е 5 :). Јадење, пиење, спиење колку сакаш, филмчиња цел ден. Можеби невкусно и нескромно звучи но споредбено со моето прво пораѓање на клиника Систина беше друга планета.

На gjoker4e, Sexybaby86, blackwave и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Какви операции, на тие со операции до фенирана коса не им е дојдено. И стилистот не е таму за коса да мие на пациенти што не можат, туку за фризури на оние после породување што сакаат со гриви да излезат и убави на слики. Од Систина излегуваш, народ треба да те види, како со нефенирана коса? Фина опција, оти да не.

На mssuniquee, stevemila, Cosmi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.690
    Инаку одамна има фризерски салон, само се чекаше да се доопреми и да најдат фризерка. Тој ќе биде за сите пациенти кој ќе сакаат фризерка услуга.

На didisi, *Ench@nted*, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.620
    Допаѓања:
    201.957
    Секаде има фризери по болнициве, аман. Потребни се, и тоа како. Има и бербери. Луѓе што лежат подолго време од икс причини имаат потреба од хигиена. Миење коса, потстрижување, бричење. Или ајде да се запостават целосно. Со два царски не можев коса да си измијам во болница, а по пет дена лежење косата не да станува мрсна.... ужас... дома кога дојдов, прво тоа направив.
    Некогаш самиот процес на средување и покрај ситуацијата во која се наоѓаш ти дава да се чувствуваш подобро, затоа што ако се запоставиш, мислиш дека си кренал раце од себе. Имам блиска роднина, работеше како фризерка во една државна болница. Имаше премногу работа, со оглед на тоа дека таму луѓе лежеа и со месеци.
    Мене ми падна смешно тоа што го викаат стилист за коса, малку пофенси да звучи.

На Doozy, Sexybaby86, Martka и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Аман луѓе само маани да се наоѓа. Што не ви е јасно,кој сака тој ја користи таа услуга,никој не ве присилува на тоа. ДАЈ ОЛАБАВЕТЕ

На blackwave, Coco31, Lavica2016 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Премнoгу рaбoтa? Акo тaa кaкo фризеркa имaлa премнoгу рaбoтa зa пaциенти кoи лежaт сo месеци, се прaшувaм кoлку хирурзи, дoктoри и сестри се пoтребни зa oстaнaтите пoтреби нa тие пaциенти. Oти шишaње е 15тинa минути, еднaш вo некoлку месеци. Акo тaa имaлa премнoгу рaбoтa...сaмo рaзмислувaм.

16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.732
    Допаѓања:
    322.889
    Мислам дека е убаво што во рамките на болницата ќе има фризер-ка бидејќи болницата е и за болести , ама и за убави работи.
    На пример, моја блиска роднина лежеше 10-тина дена (поради болест:!:)во Систина и очајно сакаше да си ја среди косата, зашто неможеше да се трпи масна во косата, па и купуваа шампон за суво перење колку моментално да се потсреди, но и тоа не е решение.
    Мислам дека стилистот ќе има работа.

На Doozy, blackwave, DAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  17. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Станува збор за фризер, не ми е јасно зашто толкава галама. Лежиш во болница 5 дена, излегуваш и дома те чекаат 10сет души. Зошто да личиш на страшило? Полесно за мајката 100 пати. А и треба да се чувствува убаво и таму и кога ќе си оди. Тоа е услуга што се нуди и е повеќе од потребна. Никој со сила никого не тера. Знам за неколку болници во странство и сите имале ваква опција, дел од нив се и државни.

На kostarika, eli25, blackwave и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.620
    Допаѓања:
    201.957
    Не е само потстрижување во прашање, башка што некој секој месец се потстрижува. Миење коса, фенирање, па и едно обично дневно чешлање. Оти кога се во прашање постари луѓе кои лежат со месеци поради скршеници и операции од кои тешко закрепнуваат, и тоа чешлање може малку да го крене духот. Ама ај, сите кај нас фризер поврзуваат со фризури и фенирање и луксуз е ако го има во болница.

На makedonkamak, Doozy, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.446
    Допаѓања:
    113.659
    Не дигаме галама ние кои мислиме дека е лошо туку вие кои мислите дека е фенси. И кога веќе треба да се чуствуваме убаво (а треба, зошто да не) прашувам дали треба да се вработи и козметичарка па малку шминка ово оно нели слика оди на фб. Ако недајбоже лежам со месеци ќе ми треба да ме издепилира оти хигиена е во прашање.
    Моја перцепција за стилист е друго, а не некој кој ќе ми ја подзамие косата (или ќе ми помогне заедно да го направиме тоа) и ќе ме дувни со фен.

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.078
    Допаѓања:
    225.513
    Мене стилист на сарми на глава ме потсеќа...

На DAngel, stevemila и fana им се допаѓа ова.