Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Не за џабе отвориле такво работно место . Очигледно има потреба .
    Јас пред година дена се оперирав , операцијата беше на врат . Не смеев а не ни можев да мијам сама коса месец дена и кусур по операција. Лежев во болница 10 дена .Можеби ако имаше таква услуга ке ми помогнеа во болница да ја измијам косата без да се натопи раната .
    Кога веке постои опција зошто па да не !

Neodlucna, Doozy, didisi and 10 others like this.
  2. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Чиста коса не е фенси туку одржување на хигиена. Дали го крстиле стилист или фризер не менува, се знае за што е таму. Тоа на што вас ве асоцира е прашање на перцепција, никој не оди во болница да прави омбре. Не одиш во болница "стилист" да ти го оправи стилот и изгледот, шминка и гардероба. Ама ајде за се да се преувеличувало. У ствари кога ќе видиш дека во државна нема топла вода фризеров како луксуз му доаѓа.

Meckicja, m.i.g, didisi and 13 others like this.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ако си бањат, влакната на нозете воопшто не сметаат од хигиенски причини, туку од естетски. За шминка, мислам дека не е ни дозволено (или не треба да биде во болници). Не знам кај нас како е, ама во странство не смеат ни лак на ноктите да имаат, од причина ако има промени на кожата или ноктите, да можат да ги забележат како симптом. Пак ќе кажам, не се работи за некој да се слика за на фб дотеран, туку за хигиенска потреба.

4. fana

fana Форумски идол

Не е фенси косата да ти е чиста (оти сум за некој да ти помогне околу тоа па дури и да ти ја измие некој друг) ама фенси е да имаш сарми на глава, нова форма на косата бланширани прамени, омбре, сомбре и разни чуда кога ќе излезеш од болница. Овие работи се работа на стилист. Значи фризури и болница не ми оди па најстаромодна на светот да сум.

didisi and stevemila like this.
  5. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Јас сепак мислам дека нема никој да бара фризури него едноставно да ти ја измијат косата да се осеќаш чисто . Е сеа зависи какви пациенти има , ако е некој толку шлакнат да бара фризура тоа е друго :rofl:

Meckicja, blackwave, mariz and 5 others like this.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Ципидлаки има насекаде аман :rock:

Ама ова дека оглас дала Систина, си знаеме нели ^_^
    Во однос на поимот Стилист или Фризер, оддамна сите се викаат Стилисти, од зборот Фризер бегаат како од лепра :D пофенси звучи него што :emo:

Meckicja, BoaVista, kukla21 and 17 others like this.
  7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Ќе има основни фризерски услуги шишање, фенирање, миење и фарбање обично ( не омбре, сомбре и Др.). Сигурно нема да има свечени фризури сарми и торти на глава да им прават. Тоа стилист им е пишано по фенси да изгледа дека за Систина се работи. :)

Meckicja, blackwave, Coco31 and 7 others like this.
  8. Annath

Annath Форумски идол

И кај нас не смееш лак на ноктите да имаш, ни на нозе ни на раце, небитно дали си државно или приватно. А има многу што мислат дека не е страшно ако имаш гелни нокти на породување. Чисти нокти живот спасуваат.

Стилист и мене ми падна во очи, пофенси звучи секако. Општо, сега за повеќе професии има пофенси називи. Премногу е просто да кажеш секретарка наместо административен асистент, нели.

Meckicja, Doozy, Sexybaby86 and 8 others like this.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Јас на клиника се породив, а лани се оперирав таму. Ќе дадев куп пари да дојде некој да ми ја измие косата, да ме истегне со четка, да замирисам на чисто. Ова како опција ( што се доплаќа во државните клиники ) треба секаде да го има. Нема ништо полошо од тоа да си ем болен ем нечист.
    После операцијата на тироидната едно недела две само на фризер коса миев.

duffi, Meckicja, Doozy and 12 others like this.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ми се враќа филм дека пред операција ме прашаа дали имам шминка и ако носам леќи да ги извадам (носев наочари на мене, беше очигледно дека не носам леќи во моментот). За лак не ме прашаа, затоа што сигурно виделе дека немам. За царскиот сум скоро сигурна дека не ме прашаа за лак и шминка, најверојатно дека три дена лежев таму пред пораѓај, само за наочарите ми рекоа да ги оставам во соба. А се работи за истата болница, но различен оддел.

mariz and wannaBeMomma like this.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Јас би побарала да ми ја измијат, исушат брзински (ако барам фенирање тоа + цел саат е, мн тешка коса имам), и дека ке ми биде бушава како лав, нетегнета дека. да ми сплетат една внатрешна. Тоа би било побрзо отколку да ми ја фенираат.. Кога се јавувам на фризер мојата фризерка психички се спрема за мене :rofl: А во болница повеќе од 20-30мин не би седела да ми прават којзнае какви фризури.

VedaG10, emkaemka and wannaBeMomma like this.
  12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Jas bas bi sakala da smenam boja dur sum tamu :rock:

emkaemka, Tukituki, mariz and 2 others like this.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

за некоја год и личен опис ќе моеш да смениш таму. И сега дур лежиш може да те нафукат филери по уста образи пуш ап ефект на очи. . до 2020 мож и липосукција за време на цезареа ќе праат ..:D

Meckicja, EuHenIa and mariz like this.
  14. wannaBeMomma

Ako e taka kje ragjam i treto :rock:

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

ја не знам како до сеа не си изразила и желба на тест вожња во пежо дур лежиш. таман тука е...

шала на страна ок е идејата само дека стилист потсеќа на фризури е факт..

Meckicja, mariz, fana and 3 others like this.
  16. Martka

Martka Популарен член

Еухенија од што ја оперираше тироидата и каде и кој др и која година.Јас имам чворови треба да ги вадам ама ми рекоа да не ја чепкам додека да родам а јас никако да родам па сум на два ума што да правам и кај да барам чаре.Поздрав и ти благодарам

17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

За хигиена одржавање го имаш болничарот. Тој ќе те мие, бричи - се што треба :)

fana likes this.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Кој не бил во болница 5+ дена не знае што значи гнасна коса (и дај Боже да не дознаете)

Се' тоа убаво дека болничарите и сестрите помагаат, ама заборавате дека не е еден пациент само, т.е. не сум само јас таму како индивидуа, преполно е.

Болничарите и мед. сестри се најоптеретени по мое, и одвај постигнуваат кај сите, не може секој ден да те бања тебе некој и да бричи брада кај мажи, тие работи највеќе време одземаат, а не си само ти. Сестрите даваат терапија, мерат притисок, темп, преврзуваат, следат монитори и воглавно трчаат со лекари наоколу, а болничарите мењаат постелнина, ранат, помагаат за во вц, креваат, спуштаат луѓе, носат лопатки и слично... за бањање, т.е. за коса миење не можат баш секогаш да постасаат, ни сестрите, ни болничарите. А башка што има доста досадни пациенти и на секое викаат, каде попрво да стигнат.

Јас поминав 8 дена во една од подобрите приватни болници, коса измив само еднаш, првите неколку дена ми помагаа со влажни крпи за пребришување по тело, после и за одмивање. Ужас, далеку од тоа дека физички изглед ти е битен во такви моменти ама многу ми беше нечиста косата, а и јас се чувствував нечиста.

Фризер што би шетал со мобилен мијалник (имам видено подвижни фризерски мијалници, нешто слично како мобилните рентген апарати) би бил идеален за болнички услови.

naturally, duffi, Sexybaby86 and 12 others like this.
  19. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Баш супер секаде по болнициве да имаат таква опција. Браво за приватните болници кои веќе ја нудат оваа услуга(y) Не ги разбирам жениве што одма наоѓаат лошо во една позитивна и хигиенска пред се услуга. Нема ништо поубаво жена да излезе средена и плус со бебенце:inlove:

Meckicja, Sexybaby86, didisi and 7 others like this.
  20. wannaBeMomma

Neli ne rabotea ovie?

Attached Files: