Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Мене ми кажаа 3500ден.

2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Пред 4 недели прашав, вторник имам контрола ќе препрашам пак, може грешно сум разбрала.

3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мене искрено ептен ме нервираа посетите. Цела бременост еднаш не прашаа како сум, ама ете ги "на посета". Ако си на државно како ќе дојдат? Свеки и мајка и ќе ја носела (facepalm) Арно таа ем постара ем поразумна, не дојде. И беше речено храна е забранета, таа дојде со кроасани (facepalm)

didisi, joan, dunika and 7 others like this.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ај те молам прашај и пиши тука. Исто и јас прашав баш после поскапувањето и баш се зачудив што таа цена не се сменила.

5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Јас воопшто не сакам да ме гледаат по спаваќа во болнички кревет освен маж ми и евентуално мајка ми, ќе пробам со маж ми да ги убеди да не ми идат.:D

@NarCis@ ќе прашам, може сум се збунила си врзав у крпче дека за природен треба 200 е плус за сама у соба, дека сестрата ме одведе у предродилна а јас пребледев цела и слабо слушав што ми збори.

NarCis@ likes this.
  6. kukla21

Со разбрани ќе се разбереш.
    Мене драми и за искачање од болница ми направија. Памтам се :?:

lavica82, VenusVenus and mimiiiii like this.
  7. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Јад една лапараскопија што правев со 2 дена лежење во Ремедика, ми скисна од посетите. Што ако само двајца можат да влезат во соба кога тие двајца седеа по цели денови буквално (facepalm) Родилките беа во истиот ходник и кај нив беше врвулица од посетители, и не знам баш дали имаат строг ред дека не пуштаат никој освен таткото кога бебето е во соба...знам дека се пикаа и други да го видат бебето, сестрите не гледаат многу многу кој и кога влегува.

На твоите ќе им забраниш, но на роднините на цимерката не можеш да им забраниш :D

Last edited by a moderator: Jun 17, 2018
    fana, mimiiiii and kukla21 like this.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Пред 3 и пол години строго беше. Сега не знам како е. Може мене ми се погодило. Кај мене дојдоа само моите еднаш, мм секој ден доаѓаше, и старосватицата еднаш на 5 мин. Кај цимерката маж ѝ исто доаѓаше секој ден и мајка ѝ и сестра ѝ еднаш 10-тина минути дали останаа. Бебињата секогаш ги земаа ако имаше други посетители и баш беа строги сестрите. На крај краева ако се претураат многу посетители, ѕвонам и викам сестра ако бебето е внатре.
    @kukla21 Мене свеки и свекор не ми дојдоа. Јас невоспитана испаднав. Ама после сите муабети од типот таму е вака, така, не чини, пари за џабе фрлате, и некои црни сценарија што е ван памети да се кажуваат на трудница пред пораѓај, јас не дозволив да дојдат. Пошто после не знам дали сакаа мене да ме видат или како е во ремедика, нели по луѓе да се каже. И сега не планирам посети, ако сакаат бебе да видат преку стакло, ок, ама во соба собиранки и муабети оваа вака се породи, онаа онака, зошто тебе така, нема шанси :shake:

kukla21 and VenusVenus like this.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Додека е бебето во соба не смее никој друг кај цимерката да влезе.

VenusVenus and NarCis@ like this.
  10. Coco31

Coco31 Популарен член

Има завеса ако доиш, а може и да искочи ако ти е незгодно. Бебето може само сопругот да го види, а другите само преку стакло. Кога доаѓаа кај мене на посета сестрата проверуваше дали е бебто кај мене за да може да ги пушти да влезат. Ако не ќе си викнеш сестра да ти го земат.

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас пред година ипол во Систина се породив (Ана Кацарска ме породи и ми водеше бременост од почетокот) и ЦТГ едно немам платено, ама тоа е до докторот како во извештај ќе пише и дали ќе пише. Мислам дека ако пише извештај се плаќаше, ако не никому ништо.И прегледи мн често не ми наплаќаше. Јас второ коа ќе имам здравје боже само пак ќе си одам кај неа. Ја гледам на фб цимерката го фали Димчев дека и водел две бремености, а со мене у соба го пцуеше оти еднаш на контрола не и дојде, зашто не беше во смена горе кај нас, за разлика што Ана увек наоѓаше бар 5 мин и раната да ми ја види, и мали во раце да го придржи, да ме изгушка, муабет да ми направи... Жена - Боѓиња. Значи ја обожавам.

Teja26 likes this.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

добра е Ана навистина.Мене и на тел ми се јавуваше да праша како сум после спонтаниот

LadyC likes this.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

прави царски она?

LadyC likes this.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

веројатно да.Јас кај неа ја почнав третата бременост ама за жал не заврши добро.Од тоа што видов ок лекар е мн

LadyC and LiliBoz like this.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ќе ги мењам ремедика изгледа па затоа прашувам :)))

16. kukla21

Јас ептен лошо искуство имам со Ана. Уфилмана.
    Ивабовски ми идеше секој ден по 2 пати на контрола.

didisi, joan, podravka and 3 others like this.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Не е депресивно сама, бар мене не ми беше.
    Доаѓаа само мајка ми, маж ми, свекрва ми и сестра ми. Се менуваа. Секој по малку.

mimiiiii likes this.
  18. kostarika

kostarika Популарен член

и јас мислам многу понезгодно е во тие моменти да има непознати во соба отколку депресивно да е и да можеш да се посветиш на себе , да се соземеш од стресот , градите да си ги масираш за млеко ... јас дефинитивно сум за сама .

Sparkles27 and kukla21 like this.
  19. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

За Ана и јас го делам истото мислење.Не ми се допадна воопшто:^)

И јас би сакала сама да сум ама кој знае колку се наплаќа апартман во Систина за сама:?:

Sexybaby86 likes this.
  20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Имам гледано дека во Систина пуштаат и по 5-6 души за посета без разлика што не се сами во соба. Носат и мали деца што наводно е забрането но за пари се може. Знаете има некој еден оди 100 води. Мене би ми било непријатно да имам постојано некој во собата не заради тоа што ќе ме виделе по ставаќа, туку едноставно не можеш да се опуштиш се знае какви сме после пораѓај хормони 300 се обидуваш да доиш сите со градите надвор, крвариш може ќе се направиш или ќе ти потече пример и сега некој непознат да ме гледа таква, друго е жена пример друго маж. Има некој мажи буквално по цел ден висат во соба кај жените иако тие не се сами. Јас се пораѓав во Чаир и таму воопшто не пуштаат посета ми фалеше маж ми да дојде да го види ама па ме пуштија за еден ден и не беше толку страшно да кажам. Сепак непријатно би ми било некој непознат маж да биде постојано во соба.

Апартман зависи кој ти е од 200 евра па до кај 500 ако не грешам, а за соба да бидеш сама 3500 или 4000 ден. Од ден.

Last edited by a moderator: Jun 17, 2018