Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.526
    Мене ми кажаа 3500ден.

2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Пред 4 недели прашав, вторник имам контрола ќе препрашам пак, може грешно сум разбрала.

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене искрено ептен ме нервираа посетите. Цела бременост еднаш не прашаа како сум, ама ете ги "на посета". Ако си на државно како ќе дојдат? Свеки и мајка и ќе ја носела (facepalm) Арно таа ем постара ем поразумна, не дојде. И беше речено храна е забранета, таа дојде со кроасани (facepalm)

На didisi, joan, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.526
    Ај те молам прашај и пиши тука. Исто и јас прашав баш после поскапувањето и баш се зачудив што таа цена не се сменила.

5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Јас воопшто не сакам да ме гледаат по спаваќа во болнички кревет освен маж ми и евентуално мајка ми, ќе пробам со маж ми да ги убеди да не ми идат.:D

@NarCis@ ќе прашам, може сум се збунила си врзав у крпче дека за природен треба 200 е плус за сама у соба, дека сестрата ме одведе у предродилна а јас пребледев цела и слабо слушав што ми збори.

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Со разбрани ќе се разбереш.
    Мене драми и за искачање од болница ми направија. Памтам се :?:

На lavica82, VenusVenus и mimiiiii им се допаѓа ова.
  7. VenusVenus

VenusVenus Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    281
    Јад една лапараскопија што правев со 2 дена лежење во Ремедика, ми скисна од посетите. Што ако само двајца можат да влезат во соба кога тие двајца седеа по цели денови буквално (facepalm) Родилките беа во истиот ходник и кај нив беше врвулица од посетители, и не знам баш дали имаат строг ред дека не пуштаат никој освен таткото кога бебето е во соба...знам дека се пикаа и други да го видат бебето, сестрите не гледаат многу многу кој и кога влегува.

На твоите ќе им забраниш, но на роднините на цимерката не можеш да им забраниш :D

Последна измена од модератор: 17 јуни 2018
    На fana, mimiiiii и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.526
    Пред 3 и пол години строго беше. Сега не знам како е. Може мене ми се погодило. Кај мене дојдоа само моите еднаш, мм секој ден доаѓаше, и старосватицата еднаш на 5 мин. Кај цимерката маж ѝ исто доаѓаше секој ден и мајка ѝ и сестра ѝ еднаш 10-тина минути дали останаа. Бебињата секогаш ги земаа ако имаше други посетители и баш беа строги сестрите. На крај краева ако се претураат многу посетители, ѕвонам и викам сестра ако бебето е внатре.
    @kukla21 Мене свеки и свекор не ми дојдоа. Јас невоспитана испаднав. Ама после сите муабети од типот таму е вака, така, не чини, пари за џабе фрлате, и некои црни сценарија што е ван памети да се кажуваат на трудница пред пораѓај, јас не дозволив да дојдат. Пошто после не знам дали сакаа мене да ме видат или како е во ремедика, нели по луѓе да се каже. И сега не планирам посети, ако сакаат бебе да видат преку стакло, ок, ама во соба собиранки и муабети оваа вака се породи, онаа онака, зошто тебе така, нема шанси :shake:

На kukla21 и VenusVenus им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    Додека е бебето во соба не смее никој друг кај цимерката да влезе.

На VenusVenus и NarCis@ им се допаѓа ова.
  10. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Има завеса ако доиш, а може и да искочи ако ти е незгодно. Бебето може само сопругот да го види, а другите само преку стакло. Кога доаѓаа кај мене на посета сестрата проверуваше дали е бебто кај мене за да може да ги пушти да влезат. Ако не ќе си викнеш сестра да ти го земат.

На eli25, LadyC, VenusVenus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.205
    Допаѓања:
    148.454
    Јас пред година ипол во Систина се породив (Ана Кацарска ме породи и ми водеше бременост од почетокот) и ЦТГ едно немам платено, ама тоа е до докторот како во извештај ќе пише и дали ќе пише. Мислам дека ако пише извештај се плаќаше, ако не никому ништо.И прегледи мн често не ми наплаќаше. Јас второ коа ќе имам здравје боже само пак ќе си одам кај неа. Ја гледам на фб цимерката го фали Димчев дека и водел две бремености, а со мене у соба го пцуеше оти еднаш на контрола не и дојде, зашто не беше во смена горе кај нас, за разлика што Ана увек наоѓаше бар 5 мин и раната да ми ја види, и мали во раце да го придржи, да ме изгушка, муабет да ми направи... Жена - Боѓиња. Значи ја обожавам.

На Teja26 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    добра е Ана навистина.Мене и на тел ми се јавуваше да праша како сум после спонтаниот

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    прави царски она?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    веројатно да.Јас кај неа ја почнав третата бременост ама за жал не заврши добро.Од тоа што видов ок лекар е мн

На LadyC и LiliBoz им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    Ќе ги мењам ремедика изгледа па затоа прашувам :)))

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас ептен лошо искуство имам со Ана. Уфилмана.
    Ивабовски ми идеше секој ден по 2 пати на контрола.

На didisi, joan, podravka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Не е депресивно сама, бар мене не ми беше.
    Доаѓаа само мајка ми, маж ми, свекрва ми и сестра ми. Се менуваа. Секој по малку.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    и јас мислам многу понезгодно е во тие моменти да има непознати во соба отколку депресивно да е и да можеш да се посветиш на себе , да се соземеш од стресот , градите да си ги масираш за млеко ... јас дефинитивно сум за сама .

На Sparkles27 и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    За Ана и јас го делам истото мислење.Не ми се допадна воопшто:^)

И јас би сакала сама да сум ама кој знае колку се наплаќа апартман во Систина за сама:?:

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.688
    Имам гледано дека во Систина пуштаат и по 5-6 души за посета без разлика што не се сами во соба. Носат и мали деца што наводно е забрането но за пари се може. Знаете има некој еден оди 100 води. Мене би ми било непријатно да имам постојано некој во собата не заради тоа што ќе ме виделе по ставаќа, туку едноставно не можеш да се опуштиш се знае какви сме после пораѓај хормони 300 се обидуваш да доиш сите со градите надвор, крвариш може ќе се направиш или ќе ти потече пример и сега некој непознат да ме гледа таква, друго е жена пример друго маж. Има некој мажи буквално по цел ден висат во соба кај жените иако тие не се сами. Јас се пораѓав во Чаир и таму воопшто не пуштаат посета ми фалеше маж ми да дојде да го види ама па ме пуштија за еден ден и не беше толку страшно да кажам. Сепак непријатно би ми било некој непознат маж да биде постојано во соба.

Апартман зависи кој ти е од 200 евра па до кај 500 ако не грешам, а за соба да бидеш сама 3500 или 4000 ден. Од ден.

Последна измена од модератор: 17 јуни 2018