Ја мислам имаат пакети на различни осигурање Со некаде плаќа осигурањето а нешто доплаќате вие Имам пријателка у Тексас баш ке ја прашам
Секаде е различно. Али углавно, знам дека многу плаќаат. Туку баш прашај ја, како го исплаќаат тоа отпосле. Тоа ме интерисира. И што ако дојде до развод? Кој ќе го плаќа?
Па имаш атмосфера, сакаш државни сакаш приватни, поважна е безбедноста отколку атмосферата. Ова кај нас не може да е легално. Таа бабица што ти дошла нелегално дошла. Кај е вработена, во која болница. Што ако се закомплицирало нешто? Кој го оценил бебето на раѓање? Кој го прегледал после пород? Вакцини? Тест боцкање за тироидна жлезда?! @Adidas888 Членкава во Македонија се породила дома, што има врска Америка.
Се надевам не е некоја нова мода сеа Членкава вели многу дома се пораѓале. Бог да чува во кој век се врсќаме.
Па не дека сме робови на системот ама во МК брза помош доаѓа за 45 мин не за 5. Ако не дише бебе, што правиме? Боже сачувај ни јас дома не би се пораѓала ама ме заинтригира муабетов. Ја прво влагање на ГАК со двајцата одма им реков давајте тоа дрогите, да полебдам малце, дома ќе сум се пораѓала....
Па ако идат бабици од Косово, логично е кој се пораѓа дома. Ми нема смисла, искрено. Да немаме болници, да нема каде да се пораѓаш, да разберам, ама вака...
Зависи од провајдерот со кои имаат склучено осигурителен договор, ама воглавно изгор им се цените за процедури кои не се покриени.
Тоа порано беше така ама во денешно време ? Ме плаши да не е помодарство некое, членкава пишува многу се пораѓале. Леле,Бог да чува. Уште тоа фали.
Ништо не му можат легално Ке кажат оти немало време за до болница а ваму цела шема разработена Недај боже да се десе нешто на бебето,на бабицата ке и свирнат кушум у чело Божее шо се работе Немој да им ја виде путката некој
Па сигурно свекорот и свекрвата не дават на снаата да се пораѓа во болница за да не и ја видат светата путка. Знам доста случаи за албанки шо се пораѓале дома ама од постарата генерација. Незнаев дека и кај младите се дешава ова. @Cosmi
Надвор малку од тема, ако жената е домаќинка и следи таа издршка од вработениот партнер и правилно е да и припаѓа неа, тој што е работоспособен повторно ќе купи и создаде. Ова е така независно од полот, ете може и мажот да не работи, а жената да тогаш таа му должи издршка. Сепак се ова е привремено додека не се интегрираат во системот и пак вработат или омажат/оженат повторно.