Еве сега тука читајќи на форумов пред заспивање, поќнав да осеќам некои чудни движења во стомакот. Како да осеќам дека бебето се спушта надолу и ме притиска на мочниот меур. Осеќам и благи болки во кичмата и благи менструални болки. Е сега за контракциите не сум сигурна. Осеќам некое тапкање од време на време и грчење на стомакот кое највеќе ме асоцира на пораѓај (инаку ова ми е втора бременост. Со првата се породив природно ама со провокации, на закажан термин) Сега ќе пробам да заспијам па да видиме што ќе донесе утрешниот ден. Инаку од денеска влегувам во 39та недела.
Ова сум го напишала на 18 ти мај а се породиб на 23ти. Тоа тогаш беше лажна тревога Немав никакви болки пред да се породам, ми пукна водењакот па тогаш отидов во болница, останав една вечер и се породив.
Здраво , бремена сум 40 +3 дена , вчера на контрола докторот ми кажа во петок да ме примаат во болница и во сабота да ме пораѓаат со провокации. Може ли некоја членка да сподели искуство како поминала, инаку кажа дека вагинално ќе примам провокација . Фала ви
Вагинално ќе пробаат дати стават но можеби да немаш болки па да пробаат со инфузија. Јас бев со инфузија и искрено само до 5 прста се отворив болките се трпеа али завршив на итен царски за жал, али сигурна сум да не морав да одам на царски дека ќе се породев многу брзо
Denes pravev cth 39gn i 3 dena bebe e mn nemirno doktorot vika dava znaci za izleguvanje ama nemam kontrakcii bolki nikakvi me prakja sabajle vo bolnica da mi pravat tamu ctg i mi rece mozno e da ti stavat provokacii ili carski zosto vekje izgleda ne mu se ceka sega me preplasi neli so provokacii povise kje boli mene prvoto skroz prirodno mi e nekoja so iskustvo da spodeli
Не мора да значи, може ти најлесно ќе поминеш со провокации. Ама ако бебето е спремно, денес утре, колку можеш, шетај, чисти, скали горе доле, малце исфорсирај се за бар и телото да почне да соработува, може ќе добиеш болки
Bev utrovo pravev ctg ne se pokaza sega taka nemirna vika doktor ok e moze da poceka sega treba pak da otidam deka za prirodno druga doktorka e taa da me vidi i da se dogovorime sto kako mene 22 mi e terminot
I pak jas mi rekoa glavceto doagjalo pogolemo neznajala dodeka ne pocnat bolkite kako kje se odviva dali kje moze da izleze ama vika da dademe sansa na prirodno poroduvanje do ponedelnik ako nemam bolki ili vodenjak nesto puknat da odam na ctg 3400 bebus of sega sum epten vo panika
Неможат сега точно да измерат, па да ти кажат вака или онака. Килажа на бебе па ич. 4 кила бебиња се раѓаат природно, па 3400 ехеее. Мојава со 3650 и моја мала карлица, па со два напони искочи. Ќе следат, ќе те свртат лево десно, ќе биде добро се.
Синот е роден со глава дијаметар 9.8см (на мерките пишуваше >99.9%), во 32 недела главата му ја мереа за 37ма, после тоа не се сеќавам, ама глауч си е До последно прашував да не е индикација за царски тоа, ми рекоа не, особено зошто едно дете веќе сум родила природно претходно. Ама првото беше глувче во споредба со ова. Нејсе, се породив природно и со него, ама со големи маки. Во 40 недела, 3760гр. Така да не е невозможно да се роди природно дури и да е поголемо или со поголема глава. А болки може да немаш и да не се отвараш и со помало бебе, нема врска едното со другото.
Isto bev prvoto 2250 se rodi za mn brzo i sega rece pogolemo e glavceto ama nemozam nisto da kazam dodeka ne pocnat bolkite..
Zdravo devojki nova sum vo forumov 4 bremenost po red ama site znaeme sekoja bremenost e razlicna 36gn sum a bebeto odgovara kako za 35gn na 2 januar sum na ctg ama do sega 2 3 pati nesto kako belo mi pagja na gakjicki i go custvuvam bebevo kako turka na dole uste malku nie rano ima vreme do poragjaj se plasam da ne se porodam pred vreme
Е ништо страшно де, си притиска и така осеќаш. Нема да се породиш пред време, не се секирај. За исцедокот консултирај се со гинеколог. Правеше брисеви?