Породување после царски рез - природно или пак царски?

Дискусија во 'Бременост' започната од iloveyou29, 3 август 2017.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Да, во инфузиите што ќе ти течат на царски ќе ти стават лекови за смирување. Со лесно:hug:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    24.365
    Здравје има време до крајот на август :$

На TeddyGrey и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  3. Верверичка26

Верверичка26 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    21
    Јас со првото сум со царски, не ми беше закажан, туку не се отварав а со пукнат водењак бев бааги саати. Поминаа 3години и 2месеца, сеа сум пред пораѓај. Му кажав на докторот дека би сакала природно ако има услови и не закажав втор царски. Па ќе ве известам како ќе поминам со второто :)

На lackygirl, CareTee и Tsukinory им се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    24.365
    Со лесно, во Битола ако си прв царски одма закажувале и втор царски, здравје и јас прво би барала природно ако се нафатат ама немам многу надеж, првиот пат со провокации се отворив и болки си имав ама бебе не слезе во родилен канал и ме направија царски, се измачив убо на 2та начини, иначе скоро 5 год разлика од прв царски би бил. Пиши баш како ќе поминиш, со лесно.

На Верверичка26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Верверичка26

Верверичка26 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    21
    Здраво женички. Кажав дека ќе ви пишам како ќе поминам со вториот порагај. Синока во 2 после полнок ме фатија болки, два и пол часа мерев дурацика и интервали. На 25мин беа. За да не брзам ск и да се осигурам декане се лажни појдовме во кочанската болница на цтг, каде рекоа дека почнат е процесот. И се упативме во Санте. По пат појаки станаа болките. Во санте на цтг во 7 сабајле покажа редовни контракции, болки имав, ама дијалација помалку од сантим.чекавме до 12 на пладне, болки имав контракции цело време на цтг ама немав напредок во дијалација. Само се мачеше матката со контракции без резултат, што не беше ок таков притисол на матка со претходен рез. И влеговме во сала на царски, се роди бебушката, се помина супер, сопругот цело време у соба ми беше со мене и бебушката :inlove:
    Да го пофалам доктор Ненад Лазаров, многу посветен реален и стручен, и целиот тим на Санте, во сала се осекав опуштено и насмеано од муабетот од анестезиологот, докторите и сестрите
    За кратко ќе се доиме
    И мн подобро се осекам после овој царски, повеке мрдам немам болки како при првиот, ќе станам утре без проблем:inlove: поздрав и секое добро мамички

На BabyD0ll, Zakica88, Филотеа и 5 други им се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    24.365
    Честитки да е живо и здраво малото :l:

На Верверичка26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Памукче992

Памукче992 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    14
    Dobar den devojcinja ve molam za pomos na golema misla sum stavena imam detence 6 godinki i uste edno 1 godinka . Trebase pred 3 dena na dobijam no ne dobiv ,pravev test mi iskoci pozitiven porodena sum 2 pati so carski rez . Od posleden carski rez ima 1 godina . Ve molam za sovet dali nekoja od vas se ima sooceno so vakva situacija . Mi e strav od kiretazi , od druga strana mi e strav i dali ke moze da ja isteram bremenosta do kraj poradi posledniot carski rez

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Тоа гинеколог ќе ти каже роднина моја се породи со прво царски и после неколку месеци пак остана бремена и пак царски беше и немаше никаков проблем. Се зависи од тоа каде е закачено дали кај резот или не, се е тоа индивидуално.

9. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    Моја блиска имаше два царски во размак од 14 месеци супер си помина, но сепак тоа е индивидуално и со консултација со гинеколог.

10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    на снаа ми сестра три деца со царски роди. Познавам жени кои родиле 2 деца со царски со разлика од 1 година па никому ништо. Никој не може ниту да ти гарантира ниту да те убедува дека не е безбедно (пошто ете има случаи дека Е безбедно). Верба во Бога и најди си добар доктор.