Бидејќи не наидов на ваква тема, би сакала мајките кои имаат родено три па и повеќе пати да ги споделат своите искуства од породување. Односно, да споредат дали третиот пораѓај им бил побрз/поспор, поболен/полесен... Знам дека секое породување е индивидуално, но еве некој да сподели искуство. Јас сум моментално 38-ма недела со трето.
Jas tretoto go rodiv kako jajce,brzo dodeka se kacuvav na boksot pocna da izleguva,a mnogu se plashev 40g.imav kako ke bide .Samo opushteno I pozitivno.So lesno
Јас родив трето пред 1 месец. Многу бргу, лесно, за 3 саата, се отворав многу бргу и супер поминав. За болен болен е, без епидурал без никаква анестезија скроз природно сите 3 ги раѓав и боли нормално, ама после тоа се заборава се.
E jas ne go rodiv lesno, za bolkite ne komentiram ne mi se strasni gi ozdrazuvam od noga i vttoriot i tretiot poragaj(1 bev carski)... E sega vtoeoto dete ,t.e. 1 pat prirodno pominav mn polesno iako izgubiv mn krv. Polesno ja rodiv i ne me sieja mnogu.mislam nisto strasno. Se onesvestuvam koga treba da davam napon,verojatno sto bolkite koga gi imam ne vikam,ne piatam glas,gi izdrzivam vo odenje... E sega tretoto dete 2 pripodno,pominav mn poloso, koga dojdov nakraj nemav sila,iznemostena bev,nemozev da napnam,mn ispukav i me sieja 2 pati zasto ne mozea da me sostavat! Ama se e individualno i ne e kaj site isto,eve mozebi treba da vikas koga imas bolki za da mozes i na kraj da izdrzis,ne ja znam formulata,no moeto iskustvo bese takvo. So sreka koj i da se poraga...srekata e nezamenliva a nie kako majki ke si pomineme se za nasite dragicki malecki ocinja
Мислам дека нема, но еве ќе тагнам некои мајки со 3 дечиња @joy1 @danichap @♡BuBaLe♡ (незнам Бубале дали успеав да ја тагнам, копирав).
Mamicki na 3 deca ajde kazete mi iskustva so tret poragaj, dali e se polesno za razlika od prviot I vtroriot pat Vi blagodaram na odgovorite
Јас мислам и нема некое правило... секоја бременост си е различна, така и пораѓајот... Еве јас имам таква конструкција на телото, долго грло на матката, па мислам 5 да родам, исто ќе ги раѓам после 40+ недели носење Прво и второ исто ме намачија, надносени. Со тоа што со второ царски завршив..
Прво и второ природно, трето царски Првото мачно, второто како песна, третото не се вртеше никако и завршив царски Што значи секоја жена си е приказна за себе
Пред два дена се породив со трето. Го родив на 35 години. Со првото дете се разлика 9 години а со второто 5 години
И моите скоро иста разлика. Само првото и второто ми се 2ипол год разлика. 9г и 3м синко, ќеркичката 6г и 8м, бебе за макс 3,4 нед ќе стигне на мои 31г Прво на 22г, второто на 24г, трето на 31г
Фала на сите за одговорите, јас сега за сега не сакам трето, бидејќи мала разлика ми се првото и второто, 2 ипол со 3 ипоп години, сега имам 31 г. До 35г ако не родам 3то, не раѓам. Ме интересираше и таа разлика измеѓу, до кај 34-35 год. ќе се таман по 6 и 7 години разлика, си напраив филм, ок гаси фемина.